Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hány évesen "illik" elköltözni...

Hány évesen "illik" elköltözni otthonról?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szóval az lenne a kérdésem, hogy elköltözzek-e vagy sem.

Nyáron fogom kezdeni a munkát, akkor lesz önálló fizetésem. Megtehetném, hogy elköltözöm, de a családom ezt nem akarja én sem különösképpen, szeretem őket, szeretek itt lakni, teljesen jóban vagyunk és ők mondták, hogy így tudok félretenni és sokkal könnyebb lesz az életben.

Viszont attól félek meg fognak szólni, vagy ez mindenhol hátrányosan fog érinteni.

A fizetésem futni fogja azt, hogy külön éljek albérletben, de ez ebben az esetben szerintem iszonyú nagy pénzkidobás, az ablakon hajigálnám ki a pénzt, amiért keményen dolgozom.

Szóval most mit tegyek? Ti megszóltok egy 24 éves nőt, ha az dolgozik, normális fizetésért, de mégis otthon lakik? Vagy feleslegesen izgulok, mert ezért senki sem néz rám csúnyán?

Előre is köszönöm!

2012. nov. 4. 13:24
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/87 anonim ***** válasza:
100%
A #60-ban de facto azt írod, hogy neked megérne havi 70 ezer forintot az, hogy ne kelljen szembesülnöd néhány vadidegen rosszindulatú beszólásával. Ezen azért gondolkozz el egy picit.
2012. nov. 4. 15:15
 62/87 anonim ***** válasza:
59%
Én azt is cikinek találom, ha valakinek kevés a fizetése, és semmi tartaléka nincs, a családjával viszont jó a kapcsolata, párkapcsolata sincs... mégis elmegy egy albérletbe, hogy mutogassa mennyire önálló. Aztán nem birja kinyögni a rezsit, kölcsönkéreget, kajára is alig futja, hó végére minuszban van stb. Ráadásul egy albérlet soha se a tiéd. Én is ház párti vagyok, vagy legalábbis saját ingatlan legyen. Egy albérlet mellett képtelenség félretenni, bár ha te azt irod albérlet mellett 50ezret félretennél akkor az kifejezetten jó! Érdekelne is, hogy mi lesz a foglalkozásod:) Mindenesetre ha házat akarsz venni, akkor se mindegy, hogy havi 50et teszel félre, vagy 120at! Én nem költöznék, max akkor ha van 1 milló forint tartalékom, és már aktuális a családalapítás, értsd van egy komoly kapcsolat, összeköltözés a szándék stb.
2012. nov. 4. 15:18
 63/87 anonim ***** válasza:
74%
Ismerősöm 36 évesen verte a mellét, hogy ő önállóan lakik egyedül a saját házában, a mosógép évek óta nem volt bekötve, az előszobában kuka méretű szemetes, hogy csak hetente kelljen levinni, padlón újságok, ruhák szanaszét és kosz. Kaját, tiszta ruhát anyucitól hordta. De ő önálló...ja persze, ilyenek véleményére adnál, ha elköltöznél...
2012. nov. 4. 15:21
 64/87 anonim ***** válasza:
69%

Szia!

23 éves vagyok, és még itthon élek. Én adok a rezsibe/számlákba, plusz mindent magamnak fizetek (telefon,net, fürdőszoba dolgok, utazás a suliba,stb) Még nem tudnék kifizetni egy albérletet egyedül, ráadásul pénzt is tudok félretenni, úgyhogy én örülök ennek a felállásnak, és a szüleim is :)

Sosem éreztem cikinek.

2012. nov. 4. 15:24
 65/87 anonim ***** válasza:
95%

Válság volt, van. Nehogy már másokat gazdagíts, és szórd a pénzt. Maradj otthon és gyűjtögess a számládra. Vedd elő a fizetésed és szorozd be 12 hónappal, ugye mekkora összeg a végeredmény!Tudod ki fog egyedül megszólni, az, aki ezt nem teheti meg!

Ja és egy tipp: A magyar emberek őrülten irigyek

és ilyen esetben nem árt hazudni a környezetednek.

Vagy azt hazudod: hogy hazaadsz a szülőknek így keveset tudsz félretenni

vagy meg se mondod hogy otthon laksz.

A munkatársakkal meg ne nagyon haverkodj, semmi magánélet, semmi pénzügy, semmi politika. Pláne ha a kollégáid idősebbek, gyerekeket tartanak el és nincs lehetőségük félretenni.

2012. nov. 4. 17:05
 66/87 anonim ***** válasza:
95%
Azokra pedig ne hallgass, akik azt mondják, hogy ciki meg önállótlan. Minden ember örülne annak, ha félre tudná teni a kereseteit. Aki ezt tanácsolja, hogy keress albérletet, nem ismeri a világ mostani működését, vagy csak IRIGY, mert neki nincs rá lehetősége, nyilván ha nekem se lenne én is direkt rossz tanácsot adnék, hogy ha nekem nem sikerült ilyen , akkor másnak se sikerüljön. Ez a magyar mentalitás. Ez olyan, mintha ingyen dolgoznál. Mi nem Németország vagyunk, ahol a gyerekek 16 évesen is tudnak albérletet fizetni és lelépnek otthonról....
2012. nov. 4. 17:09
 67/87 anonim ***** válasza:
95%

Olyan nincs,hogy illik-e vagy sem.Majd akkor,ha lesz hozzá anyagi háttered.

Én 26 vagyok,annyit nem keresek,hogy egy albérletet fizetni tudjak,komoly kapcsolatom nincs de a családommal remekül kijövök.A fizetésem felét hazaadom,különben nem tudnánk fenntartani a lakásunkat.Igaz,hogy megtakarításom nem nagyon van,de így is megvan mindenem ami szükséges.Ebben a kérdésben én speciel nem adok senki szavára,egyszer egy középkorú nő az előző munkahelyemen ki akart oktatni,erre azt válaszoltam,hogy akkor vegyen nekem saját lakást és tartsa is fönn helyettem,vagy fizesse az albérletet.Egyből be is fogta a száját.A legtöbb ember(tisztelet a kivételnek)szeret mások életén csámcsogni,és anélkül ítélkeznek,hogy ismernék a dolgok hátterét.Nem kell velük foglalkozni,mert még inkább rákapnak a dologra mint a cápák a véres húsra.Nyugodtan maradj otthon amíg ez a kapcsolatod meg nem érik annyira,hogy összeköltözzetek.Tegyél félre minden hónapban,mert akkor inkább saját pénzből vegyél egy nap lakást/házat mint hitelből.Az itt lévők többsége(akik fennen hirdetik,hogy ők már bezzeg külön laknak)úgyis a hitelrészletek nyögik,csak élvezetből köszörülik rajtad a nyelvüket.26/N

2012. nov. 4. 17:33
 68/87 anonim ***** válasza:
41%

Azok akiknek nem telik albérletre, mit dolgoznak?

Csakmert pl. egyetemista koromban ösztöndíjból meg diákmelóból fenn tudtunk tartani egy garzont mind...

Kétlem, hogy más normális fizetésből erre képtelen lenne, HA akarja...

2012. nov. 4. 17:40
 69/87 A kérdező kommentje:

Nem néhány vadidegen, hanem a környezetem java része.

Gondolj bele mi lenne, ha a munkatársaim 90%-a olyan lenne, mint aki azt írja, hogy gyerekes, önállótlan, stb.

Szerintem ezt senki sem bírná elviselni.

És nekem a nyugodt élet nem csak havi 70 ezer forintot érne meg, hanem bármennyit.

2012. nov. 4. 17:46
 70/87 A kérdező kommentje:

Ja és a havi 50 az csak egy fejben számolt összeg, szóval úgy gondolom 100 ezer fedezné a havi kiadásaimat, tehát a lakbért és a rezsit + a kaját.

És akkor maradna 50, de persze biztos lennének olyan hónapok, amikben ez nem megoldható, mert van egy nagyobb kiadás, vagy van olyan, amikor még több is marad.

Laktam már úgy, hogy szobát béreltem és havi 25-öt fizettem, rezsivel TV-vel és nettel együtt. Oda akármikor visszamehetek, de annak főleg nem látom értelmét, hogy megint csak osztozkodjak valakivel.

2012. nov. 4. 17:51
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!