Azt mondják 22-25 év között már "ciki" a szülők nyakán élni és "illik" elköltözni. De ennyi idősésen mégis hova, hiszen addig tanulnak nem?
Lehet, hogy egyesek szerint ciki. Szerintem viszont mindenki úgy él, ahogyan szeretne, és ahogyan arra lehetősége van.
Van, aki 22-25 évesen még nem akarja magukra hagyni a szüleit. Ha például neki még nincsen saját párja, vagy nem keres annyit, amennyiből fent tudna egyedül tartani egy lakást, vagy albérletet.
A válasz lehet igen is meg nem is: ha még tanulsz, akkor nem gond, hogy a szülökkel élsz, de ha már végeztél, akkor idöszerü saját lábadra állni.
Egyébként szerintem akkor lehet valakit felnöttnek tartani, ha nem a szüleivel él, hanem önállóan, vagy egyedül vagy partnerrel.
sok oka van:
-manapság sokan továbbtanulnak, akár 30 éves korukig is. Én is anyával lakom, néha kellemetlen a veszekedés miatt, pedig nagyon szeretem anyát és nem tehetek arról, hogy nem találtam munkát
-Munkát találni nagyon nehéz, ha mégis van, nem könnyű összekaparni a pénzt egy jó lakásra
És végül a másik válaszom:
Nekem ciki, ha valaki érettségi után nem tanul tovább és "hamar" költözik el (pl. 24 évesen), ha már összeházasodott. Én büszke vagyok arra, hogy sok iskolát végeztem el, rengeteg barátot és tapasztalatot szereztem
Ezt az idősebbek mondják, vagy azok akiknek van párkapcsolatuk.
Én 21 éves voltam mikor a szomszédasszony azt mondta, hogy "Egy ennyi idős lánynak már a saját lábán kellene állnia" És mégis hogy? Mikor még tanultam, és barátom sem volt....
Nem mondom, ismerek sok velem egykorút (22 évest) aki elköltözött otthonról, de a pasijával, úgy, hogy mindketten dolgoznak. Másként nem lehet.
Illik-nem illik... de ennyi idősen nem keresnek annyit, hogy albérletbe menjenek, eltartsák magukat, megvegyék a bérletet, ruhákat, és mellette persze tegyenek félre.
Szerintem inkább attól függ, hogy a fiatalok hogyan állnak hozzá.
Más az, hogy valaki ad valamennyit a fizetéséből a közös költségekre, kiveszi a részét a házimunkából, rendben tartja a saját szobáját, és megint más hogy elvárja a kiszolgálást, legyen kaja a hűtőben, pakoljanak el helyette, mellette a szülőktől folyton pénzt kér a következő bulira és márkás cuccokra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!