Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Azt mondják 22-25 év között...

Azt mondják 22-25 év között már "ciki" a szülők nyakán élni és "illik" elköltözni. De ennyi idősésen mégis hova, hiszen addig tanulnak nem?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 25. 21:39
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
24%
Szerintem is ciki! "Felnőttként a Pán Péter szindrómások laknak a szüleikkel, akik sosem akarnak felnőni
2011. ápr. 25. 21:51
 12/32 A kérdező kommentje:

Nem rólam van szó, még nekem távoli dolgok ezek de egy barátom kapcsán jutott eszembe.

Most fog végezni a Műszakin és cikizik, hogy még otthon lakik. Én csak azt nem értem, hogy szerencsétlen miből menne el bárhova is. Albérletbe csak barátnővel éri meg elmenni(ő egyedül van) mert ha egyedül kivesz egyet mennyivel lesz jobb? Viszi a pénz, a szüleit pedig úgyis látogani fogja. Viszont ennyi idős korra még nem feltétlenül spórolt össze annyit diákmelóból, hogy fussa egy lakásra.

13/32 anonim ***** válasza:
81%

Akik ezt cikinek tartják:

-Apuci, anyuci vett nekik külön lakást, vagy legalább beszállt anyagilag.

-Albérletre költi a fizuját és nem tud/akar megtakarítani. Inkább a mának él.

-Ha szőkenő, akkor rácsimpaszkodik egy gazdag hapsira és eltartatja vele magát.

-Másodállást vállal az országút mellett és abból telik neki.

-Olyan mázlista, hogy diploma után rögtön talál egy zsíros állást, amiből nem probléma albérletet/lakáshitelt fizetni.

-Olyan mázlista, hogy megtalálja élete párját korán, és együtt ha szerényen is, de képesek külön költözni a szülőktől.

-Egyéb...

14/32 anonim ***** válasza:
100%
24-25 leszek mikor érettségit fogok szerezni (ha sikerül). most is, addig is itthon fogom lakni. és van egy olyan érzésem hogy azután is. sajnos minket nem áldott meg az ég teli pénztárcával, és mivel nincs miből kiszüljek egy lakást, addig mást nem is tudok tenni.
2011. ápr. 25. 21:52
 15/32 Vérszomjas pandamaci ***** válasza:
94%

"Én 21 éves voltam mikor a szomszédasszony azt mondta, hogy "Egy ennyi idős lánynak már a saját lábán kellene állnia""

Hány éves a kedves szomszédasszony?

Mert lehet hogy az ő fiatalkorában még a Tanács kiutalta a lakást, és nem súlyos ezreket kellett albérletre vagy lakáshitelre fizetni.

2011. ápr. 25. 21:52
 16/32 anonim ***** válasza:
56%
A pán péter szindrómával azok takaróznak akik leléptek otthonról mert büdösek voltak a szabályok.Sajnos sok fiatal ezért keres párt magának,akárkit,aztán sír a szájuk,hogy milyen szar a párkapcsolatuk.
2011. ápr. 25. 21:56
 17/32 anonim ***** válasza:
100%

"Hány éves a kedves szomszédasszony?

Mert lehet hogy az ő fiatalkorában még a Tanács kiutalta a lakást, és nem súlyos ezreket kellett albérletre vagy lakáshitelre fizetni."

75 körüli. Ő sem igazán állt a saját lábán, mert mesélte hogy a szüleinek a háza az utca végén volt. Tehát kb 5 házzal költözött odébb mint ahol a szülei laktak, ráadásul a férjével. (Az a story is nagy, hogy 50 valahány éve élnek együtt, és utálják egymást, fiatalon is folyton csalták egymást. Mennyire megérte hogy fiatalon különköltözött...)

2011. ápr. 25. 22:03
 18/32 anonim ***** válasza:
100%
Ez pont nem "ciki" vagy "illik" kérdése. A "ciki" meg "illik-nem illik" ezek könnyed műfajban elmennek, hogy "ciki hangosan fingani és nem is illik". De a családi életet, a többgenerációs vagy önállósult életvitelt nem "ciki"-vel vagy illendőséggel mérik. A legjobb, ha mindenki magának éli az életét és nem annak akar mindenáron megfelelni, hogy mit szajkóz a "fősodor". Manapság divatos lett a fiatalok olyasféle arroganciája, hogy semmit nem tudnak elviselni, képtelenek a tekintélyt kialakítani és inkább albérletbe futamodnak, vagy beledöglenek a lakáshitelbe, nehogy véletlenül alkalmazkodni kelljen. Az már nem fér bele az egóba. Na ezek puffogtatják a pánpéterszindrómát is és a hasonló nyalánkságokat. Persze vannak élethelyzetek, nagyon negatív ún "mérgező szülők", ahol ez elkerülhetetlen. Amúgy meg mindenki maga dönti el, hogy jó élnie. Más azért az, ahol egy wc-re, konyhára, fürdőre jár szülő, gyerek, vő, meny, tesó mindenki és max csak külön szobák vannak, mint az, ahol több generáció, társasházi jelleggel, különszeparáltan, de egymás közelében lakik. A régi főúri életben sem spricceltek kis garzonokba az úrfik a kisasszonyból lett házastársukkal a kastélyból. Akkortájt a több generációs élet jelentette az összefogás erejét. De a Dallas sorozatban is rang volt Southforkban lakni együtt, több generációnak, pedig ott telt volna sok mindenre. Mexikói szappanoperákban is látok olyat, ahol igen jól szituált családokban több felnőtt "gyerek" is lakik a nagy villában. Úgyhogy a legjobb, ha mindenki a saját életét éli. Ha kényszerből vannak együtt, akkor azért nem "ciki", mert kényszerhelyzet, ha maguk válasszák és jól érzik magukat, akkor meg azért. Egy biztos: a családi konfliktusokat mindenképpen meg kell oldani, függetlenül attól, ki hogy lakik. Hogy az elköltözés ne csak egy tünetmentesítő szőnyegalásöprés legyen, hanem egy választott és szép új életforma.
2011. ápr. 25. 22:16
 19/32 anonim ***** válasza:
76%
Előzőnél a ponyt,és régebben az sem volt szokás hogy az öreget lepasszolják otthonba,mert úgy kényelmesebb...
2011. ápr. 25. 22:22
 20/32 anonim ***** válasza:
65%

Szerintem a szülők nyakán ok nélkül élni és/vagy 25 korra még mindig életképtelennek lenni gáz.

Aki képes eltartani magát az tegye is meg. S nem azzal kellene foglalkozni, hogy megéri e vagy sem.

Szögezzünk le valamit: Albérletben, minimálbérből, sőt kevesebből és egyedűl is lehet haladni.

Én 22 éves korom óta vagyok önnálló. Gazdag családból származom, és bármennyire is hihetetlen az oktatásomat kivéve nem segítenek otthonról. Úgy vannak vele, képesnek kell lennem önerőből felkapaszkodnom.

Korábban diákmunkával 50-55-ezret kerestem. Abból oldtam meg mindent, a tanulásomat is beleértve. Akkoriban még a tanulmányaimban sem segítettek.

Most két helyen tanúltam. Múlthéten fejeztem be az egyiket, a főiskola viszont még tart. Mind ezt diákmunka mellett úgy, hogy délutáni műszakokba járok. Jelenleg az ösz jövedelmem 45 ezer. Ellenben azzal, hogy befejeztem a másik sulit, olyan szakmát szereztem amivel megduplázhatom a jövedelmeimet. S mivel már csak egy helyen tanulok, a szüleim ismét nem fognak tovbb segíteni.

A havi 45-ből min: 2-3-ezret félre tudok rakni. Amiből a neten eladható cuccokat vettem. Jelenleg havi 4-10 hasznom van ilyen módon amit nem számolok a jövedelmemhez, hanem beforgatom. Új állás keresés mellett nemsokára beindítok egy netes kisvállalkozást is. Csupán 50e elbukható pénzt kell összegyűjtenem.

Hosszabb távon pedig egy másik leendő vállalkozásomhoz gyűjtök.

Szóval nekem ne mondja senki se, hogy lehetetlen. Mert ilyen nincsen. A szüleim támogatásáról pedig annyit, hogy csak kölcsönt kaptam tőlük. Voltaképpen egy diákhitellel se jártam volna sokkal rosszabbul. Plusz 15ezer forintomba kerűlt volna.

Aki tanúl az azért ha mást nem is, de a legtöbb esetben minimum be tud segíteni a kasszába.

Látom a főiskolai évfolyam társaimat és kevesen elég céltudatosak és cselekszekszenek annak megfelelően.

A pénzügyi ismereteik pedig rendszerint roppant alacsony szintűek. Magyarán nem tudnak pénzel bánni, viszont hitelt már kaphatnak.

2011. ápr. 25. 22:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!