Hány évesen "illik" elköltözni otthonról?
Sziasztok!
Szóval az lenne a kérdésem, hogy elköltözzek-e vagy sem.
Nyáron fogom kezdeni a munkát, akkor lesz önálló fizetésem. Megtehetném, hogy elköltözöm, de a családom ezt nem akarja én sem különösképpen, szeretem őket, szeretek itt lakni, teljesen jóban vagyunk és ők mondták, hogy így tudok félretenni és sokkal könnyebb lesz az életben.
Viszont attól félek meg fognak szólni, vagy ez mindenhol hátrányosan fog érinteni.
A fizetésem futni fogja azt, hogy külön éljek albérletben, de ez ebben az esetben szerintem iszonyú nagy pénzkidobás, az ablakon hajigálnám ki a pénzt, amiért keményen dolgozom.
Szóval most mit tegyek? Ti megszóltok egy 24 éves nőt, ha az dolgozik, normális fizetésért, de mégis otthon lakik? Vagy feleslegesen izgulok, mert ezért senki sem néz rám csúnyán?
Előre is köszönöm!
A számításaim szerint albérletben havi 50-et tudnék félretenni, itthon viszont kb. 120-at.
A 120 se egy olyan húde nagy dobás, nem leszek tőle milliomos és teljesen gondtalan sem, de azért lényegesen könnyebb lenne később az életem, ha duplaannyit rakhatnék félre.
Ha mások véleményét nézzük, akkor bizony elég sok elvárásnak meg kell felelned. Pl. 15 évesen már dolgoznod kell, 18 évesen el kell költöznöd otthonról. Na ez még a könnyebbik fele, mert itt jön a csavar. Ugye egy részük szerint az első pasidhoz kell hozzámenned, úgy 20-22 évesen, akit 18 évesen ismertél meg (nem előbb), és 23-25 évesen már ideje szülnöd 1-2 gyereket. A másik fele szerint tucatnyi kaland nélkül és 30 éves korod előtt eszedbe se jusson egy komoly kapcsolat! Házasság előtt 0 napot vagy 5 évet kell együtt élned a kiszemelteddel, attól függ, hogy kinek akarsz megfelelni.
Aztán a szüleidnek kell támogatni téged vs. neked kell támogatni a szüleid vs. le kell őket sz*rni.
Ja igen, van még hogy ha már férjnél vagy akkor dolgoznod kell neked is vs. eszedbe se jusson, te csak mosd a szennyest, neveld a gyereket és hallgass.
Fiú barátaid a párod mellett nem lehetnek és szórakozni sem járhatsz vs. azért mert van párom még van saját életem.
A férjedet ki kell szolgálni vs. szolgálja ki magát ő.
Feleségként a fodrász és a magassarkú alpári, és nem illik vs. egy feleség is nő és legyen csinos.
Soroljam-e még, hogy mennyi mindennek kell megfelelned, ha nem akarod, hogy megszóljanak?! :)
Ilyenekért nálunk nem szóltak meg :) Illetve de, egyetlen anyuka szólt meg másokat, aki szakadt olajzöld mackónadrágban flangált az utcán, gyereknyálas és hányadékos hajjal, na ő szólta meg a másik nőt, aki nem volt kihívó, csak nem volt szakadt ruhában. Viszont mivel ő volt az egyetlen, így a fenét nem érdekelte mit mond :D Érdekesnek találtam, hogy nem őt érik a támadások,hanem ő támad, de ilyen az ember.
Az elég begyöpösödött nézet, amit a házasságról kitalálnak mások, ebben úgymond megoszlanak a vélemények, ezért is nem hangoztatják olyan sűrűn, csak ijesztő volt, hogy ebben viszont elég sokan egyként gondolkoznak :D
Inkább legyen anyagi háttered az önálló élethez, mint full csórón a felnőttségedet lobogtatni....ez egy jó mondat :)
Kérdés h miért akarsz másoknak megfelelni? A családod nem zavarja ha maradsz, te is jól jársz, a párkapcsolatod sem áll úgy h összeköltözz, a barátaid sem szólnak le. Azok akik meg ez miatt beszólnának, azok találnának más okot is amivel sértegetni tudnak.
Sztem kifejezetten jó helyzetben vagy, ráértek később összeköltözni a pároddal is ha komolyra fordul a kapcsolat, és tényleg rengeteget félre tudnál tenni.
Lényeg h ezen ne izgulj, normális ember nem szól meg ezért, aki meg igen, az megszólna másért is.
Nem mindenki otthonról netezik, én már beszéltem olyannal, aki könyvtárból internetezett.
Felénk a könyvtárba is járnak ilyen felnőttek is, gyerekek is. Ott teljesen ingyen van.
Amíg össze nem költöztem a párommal( 23 voltam) eszembe se jutott eljönni otthonról. Egyedül mi értelme, csak hogy dobd ki a pénzt az ablakon? Ezt nem tudják megérteni, akik nincsenek jóban a szüleikkel és nincs otthon szabad életük. Én akkor jöttem-mentem amikor akartam, sőt, még a pasijaimat is felvittem és nem volt gond ebből soha.
Szerintem akkor kell elköltözni, mikor valakivel elég komoly a kapcsolat ahooz, hogy közös életetet kkezdjetek.
Ez az én véleményem, lehet lepontozni.
Nem, nem vagyok falusi, nagyvárosban élek.
Nem is az, hogy törődöm vele, mert tényleg nem érdekel, ha 1-2 ember mondja, de ha tényleg az állna fenn, amit a példában mondtam, azt nem bírnám elviselni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!