Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hány évesen "illik" elköltözni...

Hány évesen "illik" elköltözni otthonról?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szóval az lenne a kérdésem, hogy elköltözzek-e vagy sem.

Nyáron fogom kezdeni a munkát, akkor lesz önálló fizetésem. Megtehetném, hogy elköltözöm, de a családom ezt nem akarja én sem különösképpen, szeretem őket, szeretek itt lakni, teljesen jóban vagyunk és ők mondták, hogy így tudok félretenni és sokkal könnyebb lesz az életben.

Viszont attól félek meg fognak szólni, vagy ez mindenhol hátrányosan fog érinteni.

A fizetésem futni fogja azt, hogy külön éljek albérletben, de ez ebben az esetben szerintem iszonyú nagy pénzkidobás, az ablakon hajigálnám ki a pénzt, amiért keményen dolgozom.

Szóval most mit tegyek? Ti megszóltok egy 24 éves nőt, ha az dolgozik, normális fizetésért, de mégis otthon lakik? Vagy feleslegesen izgulok, mert ezért senki sem néz rám csúnyán?

Előre is köszönöm!

2012. nov. 4. 13:24
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/87 A kérdező kommentje:

Gondolhatod kifogásnak, én tisztelem a véleményed és köszönöm, de ettől még én pénzkidobásnak érzem az albérletet. A saját ház pártján állok.

Eddig sem úgy laktam itthon, hogy mindig itt vagyok, egyetemi hallgató vagyok, egyszer albérletben, egyszer kollégiumban, csak hétvégente jártam haza. Tudok magamról gondoskodni.

Attól meg nem félek, hogy a barátaim mit gondolnak, ők ismernek, inkább az aggaszt, hogy majd számomra idegen emberek néznek rám furcsán. Azt valamiért nagyon utálom. Tudom, hogy imádnak ítélkezni az emberek és főleg irigységből teszik ezt, de engem akkor is nagyon bántana.

2012. nov. 4. 13:41
 12/87 anonim ***** válasza:
86%
ha ennyire normálisak a szüleid, akkor tedd félre a pénzed és maradj otthon, amíg nem mész férjhez. Én más városban laktam a munka miatt, albérletben, rengeteg pénz elment feleslegesen albérletre, pedig csak egy szobát béreltem. Konkrétan feléltem a közalkalmazotti fizetésemet hó végére. Ha a szüleimmel laktam volna, akkor talán félre tudtam volna tenni havonta 20-30ezret, így meg maradt a hitel 20 évre, amikor lakást vettünk...
2012. nov. 4. 13:42
 13/87 anonim ***** válasza:
86%

Szia.

Kitől erednek a " egy 24 éves nőt, ha az dolgozik, normális fizetésért, de mégis otthon lakik" gondolatok.

Az tisztán látszik,hogy valamiért nem érzed jól magad.

Találd meg a megoldást a ki nem mondott problémádra és az költözéses kérdésre meg lesz a válasz.

Üdv.

2012. nov. 4. 13:43
 14/87 A kérdező kommentje:
18 évesen pedig ha akartam sem tudtam volna hová menni, akkor érettségiztem, még gimnáziumba jártam, semmiféle jövedelmem nem volt, vagy ha volt, az iszonyatosan kevés volt arra, hogy fenntartsam saját magam.
2012. nov. 4. 13:43
 15/87 anonim ***** válasza:
95%
nem vagy normális. Számodra idegen emberek véleménye izgat? Mindig lesz, akinek nem tudsz megfelelni, úgy jársz majd, mint az apa, fiú meg a szamár meséjében a szereplők.
2012. nov. 4. 13:44
 16/87 A kérdező kommentje:

Hülyeség, de innen erednek.

Rengeteg helyen olvastam, hogy mekkora szégyen, hogy még otthon lakik.

És nem 40 évesekre írták, hanem korombeliekre. Na most ha így ismeretlenül is így nyilatkoznak az emberek, akkor mi lesz személyesen?

2012. nov. 4. 13:44
 17/87 A kérdező kommentje:

Nem is az, hogy izgat, hanem bánt.

Szóval ilyen dologért megszólják az embert. Engem sosem szóltak meg semmiért, de láttam már milyen, amikor valaki célpontja egy bizonyos dolog miatt az embereknek és nem akarom átélni.

2012. nov. 4. 13:46
 18/87 anonim ***** válasza:
80%

Normális ember nem rosszaló azzal szemben, aki 25-35évesen otthon él, megegyeztek szüleiddel hogy mennyit adj haza, és el is van rendezve

Albérletbe nem éri meg mennyi mert rohadt sok pénzt megeszik, és lehet bármikor bebukod a fenntartását

130ezres fizetésből így bukta el a házát unokabátyám, mert nem gondolt arra hogy fizetni is kell és mellette elég nehéz a magánéletet kiegészíteni így 22évesen, egyedül rizikós és nehéz megállni albérletben a helyedet

Én azt mondom sajátérdekedben, maradj abban a házban ahol felnőttél, idővel majd ráérsz elmenni

Gondolj bele ha leadj 20ezret mindenhónapban, akkor még ígyis menni fog maradni amiből költhetsz, ez mindenképpen egy jó szempont

20/F

2012. nov. 4. 13:47
 19/87 anonim ***** válasza:
88%

A döntés a tiéd. Én 16 évesen már nem laktam otthon. De azt gondolom egyáltalán nem gáz, ha maradsz még. Ha nincs komoly párkapcsolatod, férjed, gyereked akkor ráérsz még.

Gyűjtögess!!! Mert lakást fenntartani, házvezetést, külön konyhát veszetni nem olcsó mulatság! Szal, ha ők is szeretnék és nem vagy teher és még te is szivesen maradsz akkor felesleges elköltöznöd. Ráérsz 1-2-3 év múlva amikor már lesz egy kis sporolt pénzed.

Ja és attól, hogy nem várják el, hogy nármibe is adj néha bevásárolsz nekik vagy ilyesmi azért az jól fog jönni. ÉS legalább te is meglátod mennyibe kerül egy nagybevásárlás.

Ne foglalkozz senkivel!!! Sztem aki tehetné és ilyen jó kapcsolatba lenne a szüleivel mint te akkor mindenki maradna!! És nem dobálná a lóvét az ablakon, ha az a perselybe is mehet.

2012. nov. 4. 13:48
 20/87 anonim ***** válasza:
85%
mostanában divatos lett ez az elgondolás, hogy a gyereknek mindenféleképpen külön kell költözni ha betölti a 18-at, meg bele kell szállni a kajába, rezsibe, stb. abban az esetben, ha a szülők rászorulnak a gyerek támogatására, persze megértem, de a kérdező esetében, mikor a szülők közlik, hogy nem fogadják el, hogy beszálljon a költségekbe, meg szeretnék is, hogy otthon maradjon, miért lenne baj, ha elfogadja ezt a segítséget? annyira anyagias lett ez a világ. ha lenne párja, akivel összeköltözhet, akkor persze, az a legkézenfekvőbb megoldás, de ilyen esetben szerintem fölösleges különköltözni. egyedül lakni különben se lehet olyan nagy élvezet.
2012. nov. 4. 13:49
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!