Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Feleségem elhagy ha nem...

Feleségem elhagy ha nem vállalok gyereket. Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Sokat beszéltünk már erről régebben és ő most lett kész arra, hogy anya legyen. Mindenképpen akar gyerek(ek)et viszont én még nem és lehet, hogy később sem. Nincs bajom velük de félek a felelősségtől és a gyerek az egy életre van nem pedig pár órára/napra, ráadásul komoly dolog. Szeretjük egymást de azt mondta, hogy fájna neki de ha én ezt nem adom meg neki akkor inkább külön éljük tovább az életünket. Nem tudom mit tegyek, nem akarom elveszíteni.

28F

2012. szept. 29. 12:27
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/122 anonim ***** válasza:
90%

Nos, akkor leírom az én példámat...

Válófélben voltam, amikor a mostani páromat megismertem. Nekem már van egy gyermekem, benne vagyok a korban, úgyhogy én már beletörődtem, hogy nem lesz több. Neki viszont nincs gyereke, és férfi létére el nem tudja képzelni, hogy ne legyen.

Rögtön a kapcsolatunk elején választás elé állított: ha én biztosan elzárkózom attól, hogy legyen még egy gyermekem, akkor inkább ne folytassuk a dolgot.

Nem arról van szó, hogy MINDENÁRON kell gyerek, de ha az egyik fél számára ez nagyon fontos, a másik pedig teljesen elzárkózik, akkor tényleg nincs értelme folytatni... Mi megbeszéltük, hogy ha úgy alakul a kapcsolat, akkor igenis benne van a pakliban a közös gyerek.

Egyébként a házasságom megromlásában az is közrejátszott (sok egyéb mellett), hogy a férjem egyedül eldöntötte, hogy ő nem akar több gyereket. Nem adott esélyt, hogy megbeszéljük, hogy közösen döntsünk a kérdésben. Sajnos minden másban így volt, kénytelen voltam elfogadni a kész tényeket, semmiféle kompromisszumra nem volt hajlandó.

Én megértem a kérdező feleségét, engem is nagyon megijesztene egy olyan kijelentés, hogy talán soha nem akar gyereket a férjem... A "még nem akar" az belefér, de a "talán soha" az nem lenne elfogadható számomra...

2012. szept. 29. 13:23
 52/122 anonim ***** válasza:
6%

A házasságod tönkrement abba, hogy a férjed döntött és nem adott választást, csak a viszonlátást és ennek ellenére te egy majdnem ugyanilyen esetben a feleségnek adsz igazat???

Egyébként a másik eset viszont más, ott az elején adott esélyt a férjed, nem a házasságban. Ott nemhogy nem folytattátok volna, hanem el sem kezdtétek volna a kapcsolatot, itt folytatásról beszélünk.

2012. szept. 29. 13:25
 53/122 anonim ***** válasza:
100%

77%: Nekem az jön le, hogy ezeket már átbeszélték.

Abba gondolj bele, hogy te ahhoz mit szólnál, ha a párod azt mondaná: "nem tudod drágám, én most még nem akarok gyereket, és talán soha"

A "talán soha" tudatában mennyit lennél képes várni?

2012. szept. 29. 13:25
 54/122 anonim ***** válasza:
100%

Igen, a feleségnek adok igazat, mert a férjem nem így adta a választás lehetőségét, nyíltan megbeszélve, közölve a döntését, hanem elsunnyogva a dolgot, és ahogy látom, a kérdező is erre készül, hogy majd évekig halogat, aztán majd ő maga dönt valamilyen irányban.

A feleség tisztázta az igényeit, és lehetőséget adott a férjnek a választásra.

A férjem ezt nem tette meg, csak halogatta a dolgot...

2012. szept. 29. 13:28
 55/122 Vérszomjas pandamaci ***** válasza:
86%
Szerintem sem zsarolás, megértem, ha a nő egy talán majd de az is lehet, hogy soha válaszra nem építheti az életét.
2012. szept. 29. 13:28
 56/122 anonim ***** válasza:
30%

Ha sunnyogni akarna nem így fogalmazna, az egy más helyzet lenne.

Ez pedig nem választási lehetőség, hogy vagy azonnal, de máris, vagy soha.

Mondtam én mit tennék, a kérdezőnek is ezt javasoltam, beszéljék meg. Kap gondolkodási időt, ha kell várjunk. Gondolja végig, hogy 2 év múlva akar-e gyereket, ha akkor sem, na akkor mondhatom, hogy adtam esélyt, adtam időt.

Ha azt mondja talán soha, abban benne van, hogy mégis, tehát ennek is illene adni átgondolási időt. Mondjuk döntse el 1 éven belül, hogy akar-e gyereket valaha, vagy sem. Vagy 2 éven belül, ahogy nekik megfelel. Ráadásul 28 éves férfi, nem csodálom, hogy így gondolkozik még.

Én úgy érzem ez lenne a korrekt.

2012. szept. 29. 13:31
 57/122 anonim ***** válasza:
100%
Hány éves a feleséged?
2012. szept. 29. 13:31
 58/122 anonim ***** válasza:
10%

Akkor gondoljátok végig a másik oldalt.

Adott egy férfi, aki fiatal, házas. Mindennél jobban szereti a feleségét. Nem akarja elhagyni, ezért enged a zsarolásnak, belemegy a gyerekcsinálásba, azonban nem boldog. Ott van az asszony a gyerekkel, de ő továbbra is érzi, hogy nem oké. Később ebből konfliktus lesz, a fejéhez fogja vágni, hogy te akartad, nem én, és sajnos lesz benne igazság. Aztán lelép, elhagyja, ő pedig egyedül marad, a gyerek meg apa nélkül, ami a lehető legnagyobb baj.

Ha vár, mert megegyeznek, és mindketten szeretnék a gyereket, akkor kiküszöbölik ezt és máris más lesz a hozzáállás.

Ez nem egy olyan dolog, ahol csak az egyik fél boldogságát kell figyelembe venni. Nem is kettőét, hanem 3-ét..

2012. szept. 29. 13:35
 59/122 anonim ***** válasza:
100%

77%-os, alapvetően igazad van, de én azt gondolom, hogy ha már házasságban élnek, akkor ezen a "türelmi időn" már túl vannak... Főleg, ha már régen beszélgetnek erről.

Érdemes lenne tudni, hogy hány éve van együtt a pár, de ha már legalább 2-3 éve, akkor esélyes, hogy a nő már megadta a "várjunk egy-két évet és térjünk vissza rá" türelmi időt... És ha ezek után sem tud dönteni a férj, akkor nem csoda, ha a nő nem szeretne várni MÉG további 2-3 évet... mert ha ennyi idő alatt nem érett meg a pasi az apaságra, akkor mi a garancia, hogy újabb évek elteltével meg fog?

2012. szept. 29. 13:40
 60/122 anonim ***** válasza:
20%
Ha ez így lenne, akkor azt mondom neked van igazad nem nekem, de szerintem még nincsenek túl ezen a türelmi időn. Elvégre 28 éves a srác és valahol írta, hogy eddig a felesége sem akart.
2012. szept. 29. 13:41
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!