Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Feleségem elhagy ha nem...

Feleségem elhagy ha nem vállalok gyereket. Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Sokat beszéltünk már erről régebben és ő most lett kész arra, hogy anya legyen. Mindenképpen akar gyerek(ek)et viszont én még nem és lehet, hogy később sem. Nincs bajom velük de félek a felelősségtől és a gyerek az egy életre van nem pedig pár órára/napra, ráadásul komoly dolog. Szeretjük egymást de azt mondta, hogy fájna neki de ha én ezt nem adom meg neki akkor inkább külön éljük tovább az életünket. Nem tudom mit tegyek, nem akarom elveszíteni.

28F

2012. szept. 29. 12:27
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 101/122 anonim ***** válasza:
100%
A gyerekre nem igazán lehet felkészülni és addig a pillanatig, amíg először a kezedben nem tartod, hihetetlennek és elképzelhetetlennek tartod, hogy neked legyen egy. Viszont amint fogod, látod, eteted, játszol vele, valóság lesz az egész és átértékeled az életed. Nyilván ez egy változás, de nem negatív. Más lesz az életed, igen, de miért kell azt hinni, hogy rosszabb? Azt pedig senki nem tudja előre, hogy milyen szülő lesz. Szóval ez is hülye kifogás. Te csak egyszerűen félsz az elköteleződéstől, mert ténylegesen a gyerek az egy életre szól. Éled a kis megszokott életedet és neked így kényelmes. Csak gondolj bele abba is, hogy 40 évesen már vágynál arra, hogy kijárj a fiaddal focimeccsre és hasonlók. Viszont ahhoz már mostanában kéne vállalni gyereket. Na mindegy. Mi mondhatunk bármit. Sajnálom a feleségedet, én nem kívánnék magamnak ilyen férfit.
2012. szept. 30. 11:48
 102/122 anonim ***** válasza:
0%
Ez egy provokáló kamu kérdés.
2012. szept. 30. 11:50
 103/122 anonim ***** válasza:
100%
Te tök olyan vagy mint amilyen én voltam. Nagyon féltem egy saját gyerektől de erőt vettem magamon és belementem, nem bántam meg. Amikor terhes volt a feleségem mindig arra gondoltam hogy nem vagyok normális meg hogy tuti el fogunk válni de nem, sőt közelebb is kerültünk egymáshoz. Az első pár hónap szar volt de hidd el utána minden jó lesz. Azóta már van 2 fiam és belemennék egy harmadikba is de a feleségem egyelőre még nem akar. Szerintem gondolkozz el rajta mert úgy veszem észre hogy csak félsz ettől az idegen dologtól. Tényleg jót tenne neked ha lemennél a játszótérre vagy valami.
2012. szept. 30. 11:59
 104/122 anonim ***** válasza:
100%

Ja, hát akkor csak be vagy f.sva. Az más. Én még terhesen is pánikoltam, hogy jaj mi lesz. Ez nem ugyanaz, mint amikor valaki kijelenti, hogy nem akar, mert szerinte 7 milliárd ember bőven elég és nem is akar egyáltalán gyerekekkel foglalkozni. Barátnőm húga ilyen, neki tökéletesen elég az, hogy néha jópofizik az unokahugainak, aztán elég is belőlük. 40 éves, nem is akart és már nem is fog szülni.

Ha van munkátok, normális kecó ahol laktok, szóval nem a villany és víz nélküli putrisorra vinnétek haza a kicsit, akkor simán bele lehet vágni.

2012. szept. 30. 11:59
 105/122 anonim ***** válasza:
100%

Hát ha még nem érzed magad késznek rá, akkor még ne vállaljatok. Úgy érzem, te akarsz a lelked mélyén csak nem most. Érthető, még fiatal vagy. A párod is még ráér anya lenni.

De viszont ha tényleg sosem akarsz - és ezt döntsd már el! - akkor mond meg neki őszintén, hogy ő is aszerint dönthessen.

2012. szept. 30. 12:08
 106/122 anonim ***** válasza:
71%

#95, arra próbáltam utalni, hogy a gyerekvállalás, bár kétségtelenül vannak anyagi vonzatai, de nem első sorban anyagi kérdés. Egyetlen szót mondanék: "elvárások". Mi (a zasszonnyal:)) is a kérdésben érintettek egyike vagyunk, és 100%-osra mondom neked, hogy ha ma itt akár csak az 1980-as évek lenne, és ugyanígy a tök átlagba tartoznánk anyagilag, egyszerűen nem lenne kérdés, hogy vállaltunk volna gyereket. Ma viszont mindkettőnknél a NEM felé hajlik a mérleg nyelve...

A másik témára reagálva meg ahogy itt többen jelezték, az ősanya nem a gyereket vállalni akaró nőt jelöli, hanem olyan lényt, akiben az "anyai ösztön" felülír minden más érzést, morált... a "te CSAK A GYEREKKEL foglalkozz"-nőket... na szerintem egyébként nem kevéssé ők az okai annak, hogy a férfiak hozzáállása az elmúlt fél évszázadban és a mi kulturkörünkben jelentősen megváltozott a gyermekvállalás kérdéséhez. Kevés férfi fog úgy gyereket akarni, hogy attól tarthat, hogy ez a párjából egy amorális "CSAK A GYEREK" lényt csinál, és a dolog a saját családban betöltött pozicióját rombolja. Amely dolgok ugye megint csak nem voltak sanszosak akárcsak ötven éve is...

2012. szept. 30. 12:29
 107/122 anonim ***** válasza:
56%
At orvosok is azt mondják, hogy az elsőt 30tól hamarabb kell megszulni. Nyugodtan válald be szerintem. Ha nem másért, akkor csak a feleségedért. Ne félj!
2012. szept. 30. 14:15
 108/122 anonim ***** válasza:
53%
Kérdező, én biztosan nem áldoznám fel a saját életemet és a saját céljaimat egy olyan társért, aki nem lenne hajlandó a saját céljait feláldozni értem. Szóval gondolkodj el a dolgon, és akkor vállalj gyereket, ha gyereket akarsz vállalni, és olyan társsal tedd, akivel működik a kölcsönösség a kapcsolatban. Ez ugyanis egy olyan döntés, amit általában nem lehet utólag meg nem történtté tenni, és amíg egy egyébként is stabil kapcsolatot képes lehet egy gyerek tovább erősíteni, addig egy labilis kapcsolatot szinte teljesen törvényszerűen szétszakít, az a legmasszívabb, szinte soha be nem váló téveseszme, amikor valaki egy gyerektől a saját labilis kapcsolata megjavulását várja.
2012. szept. 30. 15:07
 109/122 anonim ***** válasza:
Szerintem a kérdező csak kicsit fél az apaság gondolatától.
2012. okt. 2. 14:41
 110/122 anonim ***** válasza:

Hogy a kérdező fél az apaságtól, ahhoz nem kell nagy képzelőerő, beleírta a kérdésébe... ettől függetlenül gondolom azt, hogy a kérdéshez így álló nőnek rövid úton pápá-t kell mondani, mint minden más zsarolónak, mert a következőkben egyébként nem lesz megállás,a szarolók, ha azt látják hogy működik a stratégiájuk, nem fognak leállni soha. Vágyaik meg mindig lesznek...

Egyébként is, egy gyerek nem egy kisigényű szobanövény, ami elvan a polcon némi locsolással, ha a kérdező most bólint, a női szakasz már azt fogja automatice elvárni, követelni, és evidensnek venni, hogy a gyerek a legelső, legfontosabb, mindent megelőző dolog legyen az életében. És aki erre az elvárásra nem felkészült, az jobb, ha eleve nemet mond.

2012. okt. 2. 15:32
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!