Normális, hogy a feleségem egy csomó dolgot elajándékoz?
Ha vesz egy új szekrényt, a régit elajándékozza és mindennel ez van. Néhány "érzelmileg fontos" ruhán kívül a gyerekek ruháit szintén. Meg az elektromos kütyüket is.
Szerintetek ez rendben van?
Szerinted "normális"? Téged zavar? Ha igen, akkor ülj le vele, és beszéljétek meg. Mondd el neki, hogy ő így látja, ezzel ellentétben te máshogy. Biztos találtok kompromisszumot, hisz házasok vagytok- ez a cél.
És ez nem egy hatalmas probléma, amit ne lehetne hamar megoldani.
Ha a saját holmiját, akkor még elmegy. Ha másokét is, azok megkérdezése nélkül, akkor már nem - ráadásul ez ugye, tudod, hogy kőkemény agresszió? Jótékony angyalt játszik mások tulajdonával. Gondolom, nem lesz boldog a gyereke, felnőttként, ha arra gondol, hogy a múltját elajándékozta anyuka. Mintha kihúzták volna valaki alól a talajt... és semmi sem biztos. Nincsenek régi tárgyak, nincs folytonosság a múlt, a jelen és a jövő között.
Nyílván valamiért nem kötődik a tárgyakhoz, ill. bűntudata van, hogy ti jól éltek, jobban, mint a környezet. Ma Mo-n mindenütt az folyik a csapból is, hogy mekkora a szegénység. Mivel ti tehetősebbeknek tűntök, mint az átlag, nyílván így akarja "kipipálni" a (hamis) bűntudatát.
Van esetelg valaki a környéketeken, aki folyton panaszkodik, hogy milyen szegény? Rokon? Szomszéd? Egy valakinek ajándlkoz el mindent, vagy bárkinek, ahogy jön?
Egyébként nem normális dolog, de ne menjünk bele, hogy miért és mennyire.
9-es: neked megvan minden gyerekkori ruhád? Nézegeted őket? Mint írtam, amihez érzelmi kötődés van, azokat elteszi. Azt azért én sem gondolom, hogy minden ruhát meg kéne őrizni amit a gyerek valaha hordott.
Szerintem egyszerűbb lenne kidobni, ami nem kell. Nem kéne ebbe időt és energiát áldozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!