Feleségem elhagy ha nem vállalok gyereket. Mit csináljak?
Sokat beszéltünk már erről régebben és ő most lett kész arra, hogy anya legyen. Mindenképpen akar gyerek(ek)et viszont én még nem és lehet, hogy később sem. Nincs bajom velük de félek a felelősségtől és a gyerek az egy életre van nem pedig pár órára/napra, ráadásul komoly dolog. Szeretjük egymást de azt mondta, hogy fájna neki de ha én ezt nem adom meg neki akkor inkább külön éljük tovább az életünket. Nem tudom mit tegyek, nem akarom elveszíteni.
28F
"Mellesleg, ha azt közösen kell akarni, hogy NE legyen gyerek, akkor ebből a logikából (is) kiindulva, azt is közösen kell akarni, hogy legyen, nem? "
Pontosan. Épp erről szól a történet. A nő akar, szól a férfinak és megadja neki a választás lehetőségét. Épp ezért nem zsarolás.
Mégis mit kellene tenni a feleségnek? Akar gyereket, a férj nem, mondaná talán: jól van drágám, akkor én feladok érted mindent, az álmaimat, stb.
Az IS zsarolás lenne, de ettől még ez is zsarolás. Csak az undorítóbb lenne.
A gyerek dolog nem úgy működik, hogy megfenyegetjük. Ő pedig ha régebben beszéltek róla elmondott nyilván minden problémáját. Ő ennek tudatában ment hozzá. Akkor milyen alapon áll így a dologhoz?
Meg kell beszélni,nem beközölni, hogy "megértem az anyaságra, ha nem csinálsz, akkor csókolom".
Azt kéne mondani: én tudom már, hogy szeretnék gyereket. Jó lenne 1-2 éven belül. Te mit gondolsz erről?
Ha azt gondolod, amit, akkor miért? Ha sosem szeretnél, van ennek oka? Ha még most nem szeretnél, szerinted fog ez változni?
Ha most még erről nem tudsz, vagy nem akarsz beszélgetni, akkor mikor szeretnél?
Ha tényleg, teljesen elzárkózol tőle, akkor sajnos azt kell mondanom, hogy én ezt nagyon fontos dolognak tartom, kéne erre megoldást keresnünk. Ha nem találunk, akkor lehet, hogy külön utakat kéne járnunk.
Ha még most nem akarsz, akkor mit gondolsz, mikorra változna ez? Megfelelő ez nekem? Valószínűleg el tudom fogadni az érveidet, de kérlek, gondold végig te is az enyémeket. Próbáljunk meg mondjuk fél év múlva visszatérni a dologra.
Ha félsz valamitől, beszéljük meg. Ha azt gondolod, hogy valami még hiányzik, valamit változtatni kellene, találjuk ki...
Szerintem ez a házasság.
Minden más önző akaratoskodás és hiszti.
Választási lehetőséget?????
Házasságról beszélünk, ami normális esetben egy életre szól. Ezt nem így kell kezelni, hogy vagy az lesz, amit én mondok, vagy pakolj és borul minden. Ha valaki így kezeli, akkor nemhogy a gyerekre, de a házasságra is éretlen.
Kompromisszum, mond valamit? Majd később, mert a férje még nem akar!
A gyerek kérdésben mindenkinek vétójoga van!
Senki nem arról beszélt, hogy adja fel egy életre az álmait, csak annyit, hogy jegelje az álmait, ameddig a férje is felkészül a dologra lelkileg.
"Ennyit arról, hogy az ember olyat választ házastársnak, akit őszintén szeret. Ki sem tudnám hordani olyan gyerekét, akit nem szeretek teljes egészében, de látom ezzel nincs mindenki így."
Na ez hülyeség. Pont azért, mert nekem is volt ilyen, én írtam az elején, hogy a volt barátom nem akart. Nem ez volt az egyetlen, amiben nem illettünk össze. Viszont utána találtam egy olyan férfit, akivel kölcsönösen imádjuk egymást és a céljaink (2 gyerek) is közösek voltak. Én nem spermadonort kerestem, aki mindegy hogy kicsoda, csak csináljon kispurdékat.
Nem tudom, hogy ezen mit nem lehet érteni.
Nekem még mindig az lett volna szemét dolog a történetben, ha a nő abbahagyja titokban a fogamzásgátlót és szándékosan teherbe esik, esélyt sem adva a férfinak a döntéshez.
Az IS szemét lenne, de szerinted ez a két dolog létezik a világon? És e kétféle zsarolás közül kell választani, más lehetőség nincs is...?
Mert, ha igen, akkor tényleg, milyen jófej a nő, hogy legalább nem esett titokban teherbe, avassuk már szentté...
Valami elképesztő, hogy milyen értetlen vagy.
Neked csak a pasid volt és írod, másban sem egyeztetek. A kérdezőnek a feleségéről van szó, aki már egyszer örök időkre igent mondott neki.
Párkapcsolatból egyszerűen kiszáll az ember, de akinek egy életközösség ennyit jelent, az egyszerűen mindenre éretlen, ami ezzel kapcsolatos.
Ha pedig te továbbra sem érted a dolgot, akkor őszintén sajnállak, ennél jobban nem lehet elmagyarázni.
"Kompromisszum, mond valamit? Majd később, mert a férje még nem akar!
A gyerek kérdésben mindenkinek vétójoga van! "
Természetesen. Na és a férj mikor később akar? Ő lehet apa 50 évesen is, egy nő nem. Már írta itt valaki, hogy korábban volt kérdés: mindig úgy volt, hogy gyereket akarnak, aztán a férj akkor közölte hogy nem akar, amikor a nő 37 éves lett. Így hogy találjon párt, akivel még családot alapíthat?
Kompromisszumot gyerek kérdésben nehéz kötni, mert olyan nincs, hogy csak picit csinálunk gyereket. Az vagy van, vagy nincs.
Persze, azt megbeszélhetik, hogy várnak még egy-két évet, de a nő miatt sokáig ezt nem lehet húzni.
# 33: Teljesen igazad van, hogy így kéne működni.
De gondolj bele, hogy ha egy nő nagyon szeretne gyereket, és a férj azt mondja, hogy nem tudja, talán soha nem akar, akkor az iszonyú bizonytalan helyzet, és egy-két évet is borzasztó eltölteni ilyen bizonytalanságban.
Ha a pasi azt mondaná, hogy ok, egy-két év múlva biztosan szeretne, akkor szerintem itt az égvilágon semmi gond nem lenne.
A gond az, hogy nem is tudja, hogy akar-e egyáltalán...
Tegye fel a kezét az a nő, aki szívesen töltene el így egy-két évet... Én biztos nem!
Hát ilyen nincs komolyan mondom..
Mi az, hogy nem lehet várni?? Huszonévesek, nem 35. És a kérdezőnél szó sincs arról, hogy hazudna, vagy hitegetne.
És épp ez az, hogy meg kell beszélni mikor akarnak mindketten, ezt ugatjuk itt fél órája, de egyszerűen nem jut el hozzád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!