Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Feleségem elhagy ha nem...

Feleségem elhagy ha nem vállalok gyereket. Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Sokat beszéltünk már erről régebben és ő most lett kész arra, hogy anya legyen. Mindenképpen akar gyerek(ek)et viszont én még nem és lehet, hogy később sem. Nincs bajom velük de félek a felelősségtől és a gyerek az egy életre van nem pedig pár órára/napra, ráadásul komoly dolog. Szeretjük egymást de azt mondta, hogy fájna neki de ha én ezt nem adom meg neki akkor inkább külön éljük tovább az életünket. Nem tudom mit tegyek, nem akarom elveszíteni.

28F

2012. szept. 29. 12:27
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/122 anonim ***** válasza:
36%

Na mostmár unom ezt. Nem fogod fel, amit a másik válaszoló ír??? Hogy mi a zsarolás? Gondolkozz már az istenit.

Eddig nem akart, most pedig kitalálta és ha nem úgy lesz, akkor MEGZSAROLTA, hogy elhagyja.

Mostmár világos???

2012. szept. 29. 12:55
 22/122 anonim válasza:
7%
te hibád
2012. szept. 29. 12:56
 23/122 anonim ***** válasza:
42%

Kedves 22-es, köszönöm! :) Igen, ezt próbálom írni, úgy tűnik, nem elég érthetően.

Nem az a baj, hogy akar gyereket, és szeretne beszélgetni róla, és KÖZÖSEN tervezni - ez természetes (lenne).

A baj az, hogy márpedig MOST RÖGTÖN akkor legyen gyerek, mert ő most úgy döntött, hogy akar. Ez azt jelenti, hogy önző, és a férjében csak egy nemzésre alkalmas "egyedet" lát, aki ugorjon, ha ő úgy gondolja.

2012. szept. 29. 12:57
 24/122 anonim ***** válasza:
84%

Azt gondolom, hogy a férfiak 80-90%-a érez hasonlóképpen, fél a felelősségtől. Van, aki bevallja, van, aki nem. Való igaz, hogy a gyermek érkezésével ez általában megváltozik, és akkor már el nem tudják képzelni, hogy hogy is tarthattak ettől a csodától... A gyermekvállalást egészen másképp éli meg egy férfi és egy nő, ezt tudomásul kell venni mindkét félnek.

Viszont: ha valaha is hangoztattad, hogy talán egyáltalán nem akarsz gyereket, akkor teljesen érthető a feleséged "aggodalma". Nemrégiben volt itt egy kérdés, egy nő arról panaszkodott, hogy a férje 10 éven keresztül halogatta a gyerekvállalást, amíg anyagilag mindent megteremtenek, majd közölte, hogy egyáltalán nem akar gyereket - a nő pedig már 37 éves volt addigra, teljesen kétségbeesve...

Nyilván a feleséged nem szeretne így járni...

El kell tudnod dönteni, hogy akarsz-e egyáltalán gyereket vagy sem. A nők nagy többsége elképzelhetetlennek tartja az életét gyerek nélkül, egyszerűen így vagyunk "kódolva". Ha le is mond róla, a kedvedért, akkor sem fog tudni felhőtlenül élni melletted, tudván, hogy lemondott valamiről, ami nagyon fontos lett volna számára.

A gyerekvállalásra nincs alkalmas időpont: egyetlen dolog fontos csak, egy stabil, megbízható párkapcsolat és hogy mindkét fél akarja, várja a baba érkezését. Ezen kívül semmi más nem annyira fontos, mindig adódhatnak nehézségek, hogy most éppen miért nem jó, új munka, költözés, stb., de ezeket mind meg lehet oldani.

Ha a kapcsolatotok amúgy jó, és vele akarod leélni az életed, akkor bizony döntened kell, nem hitegetheted évekig. Ha tényleg szereted, akkor ne tedd tönkre az életét...

2012. szept. 29. 12:58
 25/122 anonim ***** válasza:
91%

Nem, nem világos. Így kezdődik: "Sokat beszéltünk már erről régebben"

Szóval volt téma a gyerekvállalás. A férj tudta, hogy a feleség egyszer szépen előáll azzal, hogy anya akar lenni. A nő érzi, hogy most érett meg rá. Zsarolás az lenne, ha már a terhességi tesztet lobogtatná.

Így csak szólt, hogy ő babázna lassacskán. Ha a férjnek ehhez nincs kedve, akkor nem kötelező neki. Ennyi.

2012. szept. 29. 12:58
 26/122 anonim ***** válasza:
38%

Mellesleg, ha azt közösen kell akarni, hogy NE legyen gyerek, akkor ebből a logikából (is) kiindulva, azt is közösen kell akarni, hogy legyen, nem?

A házasság arról szól, hogy beszéljék meg, és együtt döntsék el a dolgokat. Ez mindkét oldalról igaz.

Nyilván, ide leginkább felbőszült anyamacskák írnak, de azért ezt az egyszerű képletet csak be lehetne látni, kedves nőtársaim!!

2012. szept. 29. 12:59
 27/122 anonim ***** válasza:
87%

Egyébként én nem látok olyat a kérdésben, hogy MOST RÖGTÖN akarna gyereket a feleség, vagy ha igen, akkor abban nagyban benne lehet az, hogy a férje nem akar, és a nő "biztosítékot" szeretne, hogy nem fogja évekig hitegetni a párja és utána közölni, hogy "bocs, de inkább mégsem...".

Megmondom őszintén, ha az én párom egyszer is közölte volna, hogy lehet, hogy soha nem akar gyereket, én is hasonlóképpen álltam volna hozzá...

2012. szept. 29. 12:59
 28/122 anonim ***** válasza:
39%

Nincs mit. Annyira fel tud bosszantani, amikor valaki szándékosan nem látja meg a nyilvánvalót, csak mert a nőnek akar igazat adni.

Én is nő vagyok, de ettől még a zsarolás az zsarolás. És a dolog úgy van, ahogy mondod. Meg kellene beszélni, eltervezni mikor jó mindkettőjüknek.

Ha valaki ezért elhagyja a férjét, az menjen is. Biztos boldogabb lesz egy olyannal, aki csinál egy gyereket.

Ennyit arról, hogy az ember olyat választ házastársnak, akit őszintén szeret. Ki sem tudnám hordani olyan gyerekét, akit nem szeretek teljes egészében, de látom ezzel nincs mindenki így.

2012. szept. 29. 13:00
 29/122 anonim ***** válasza:
17%

26-os, ne haragudj, de te nagyon sötét vagy, és úgy tűnik, a magyar nyelvvel is problémáid vannak.

Ketten is teljesen világosan leírtuk, mi a zsarolás ebben. A zsarolás szó is ezt jelenti, és jogilag is így értelmezzük. Hogy te ezt nem tudod felfogni, elég sajnálatos, de attól még így van.

Sajnálom az esetlegesen sértő hangsúlyt, de ezt már tovább nem lehet magyarázni. Ez igenis zsarolás.

2012. szept. 29. 13:01
 30/122 anonim válasza:
34%
#26 Tényleg egy sötét paraszt.
2012. szept. 29. 13:02
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!