Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Feleségem elhagy ha nem...

Feleségem elhagy ha nem vállalok gyereket. Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Sokat beszéltünk már erről régebben és ő most lett kész arra, hogy anya legyen. Mindenképpen akar gyerek(ek)et viszont én még nem és lehet, hogy később sem. Nincs bajom velük de félek a felelősségtől és a gyerek az egy életre van nem pedig pár órára/napra, ráadásul komoly dolog. Szeretjük egymást de azt mondta, hogy fájna neki de ha én ezt nem adom meg neki akkor inkább külön éljük tovább az életünket. Nem tudom mit tegyek, nem akarom elveszíteni.

28F

2012. szept. 29. 12:27
 71/122 anonim ***** válasza:
72%
A kérdezőt ennyire nem érdekli, hogy válaszoljon akkor nekem erősen a kamu kérdés kategória.
2012. szept. 29. 14:04
 72/122 anonim ***** válasza:
82%
Az általában és a sokszor szó mond neked valamit? :) Ezekkel a jelzőkkel arra utaltunk szerinted, hogy törvényszerű az 1 év? Nem? Akkor meg mit kummogsz bele.
2012. szept. 29. 14:04
 73/122 anonim ***** válasza:
100%

Nem törvényszerű, de benne van mindig a pakliban...

Eszembe jutott amúgy az előbb a barátnőm példája, hasonló szituban van. 5 éves kapcsolat, és a pasi azt mondogatja, hogy "majd" lesz gyerek, de mindig csak 1-2 év múlva. Ezt mondta egy év után is, két év után is, három év után is...

A barátnőm marad a kapcsolatban, mert szereti és tőle akar gyereket, de szépen lassan őrlődik fel a kapcsolat, egyre több a veszekedés, a konfliktus, a kifelé kacsintgatás... Szóval lehet azt mondani, hogy a nő várjon, de szinte biztos, hogy nem fogja túl jól érezni magát ettől, és a kapcsolat megsínyli. (Persze aláírom, hogy fordítva is igaz, az se jó, ha a férj "kényszerül bele" egy neki nem tetsző helyzetbe. Azért írtam, hogy itt nincs jó megoldás, az elején kellett volna nagyon egyértelműen tisztázni, hogy ki mit szeretne, hogyan képzelik el a közös jövőt, mert utána már csak toldozgatni-foldozgatni lehet...)

2012. szept. 29. 14:05
 74/122 anonim ***** válasza:
100%

Nos igen, jó lenne tudni a következőket:

1. Mióta tart a kapcsolat (házasságban, illetve előtte mióta voltak együtt?)

2. Mit tartalmazott pontosan a "sokat beszélgettünk már erről régebben" dolog, kinek mi volt az álláspontja?

3. Elhangzott-e az a feleség részéről, hogy most azonnal akar gyereket, vagy fel is út le is út?

4. Elhangzott-e a kérdező részéről, hogy talán soha nem akar gyereket?

Ezek tudatában lehetne pontos választ adni, anélkül mindenki csak találgat...

2012. szept. 29. 14:07
 75/122 anonim ***** válasza:
24%

Megértelek. Az én párom is 28 és még nincs kész egy gyerekre, nagyon nincs. Még a házasság is nagyon tabu nála, nemhogy ez, pedig már régóta együtt vagyunk. Ráértek még vele, hacsak a párod nem idősebb nálad 10 évvel. :)

23N

2012. szept. 29. 14:29
 76/122 anonim ***** válasza:
14%
Sosem értettem, hogy hogyan alapozhatja valaki a boldogságát egy még nem létező organizmusra? Hogyan hagyhat el valakit - akivel elméletileg boldog - egy olyan lény miatt, aki még csak a képzeletében létezik?
2012. szept. 29. 14:35
 77/122 anonim ***** válasza:
20%
Az utolsóval kell egyetértenem, aki alárendelné a meglévő működő párkapcsolatát egy majdan talán létezhető gyereknek, annak nyilván nem a párja a legfontosabb, max harmadik önmaga meg egy jövőben létező gyerek után. Innentől meg nincs miről beszélni, meg kell mutatni az ajtót neki...
2012. szept. 29. 14:43
 78/122 anonim ***** válasza:
88%

# 76: Mert a szerelem nem csak arról szól, hogy jaj de szép szeme van a másiknak, meg jó vele az ágyban...

Hanem arról is, hogy tudunk együtt élni a mindennapokban, közösek a céljaink, vágyaink, elképzeléseink, a problémáinkat tudjuk közösen kezelni.

Ha nagyon eltérőek az elképzelések, akkor bizony hamar oda lesz a nagy szerelem, mert rájössz, hogy a másik nem is az az ember, akibe beleszerettél...

2012. szept. 29. 14:45
 79/122 anonim ***** válasza:
9%

És áruld már el nekem mióta ez az általános??

Nem ez az általános, csak nyilván, akinek összejön egy hónap múlva az nem megy orvoshoz, szóval nagyon bírnám, ha nem okoskodnál, főleg olyanról, ami ELŐRE NEM LÁTHATÓ!

Kíváncsi vagyok azok, akik elhagynák a kérdezőt mit tennének, ha a férjük meddő lenne? Lelépnétek? (És ezt a normális válaszolóktól kérdezem, az értelmesebbjétől, nem attól, aki az elején okoskodott, meg hülyeségeket szólt közbe).

2012. szept. 29. 15:04
 80/122 anonim ***** válasza:
100%

Bennem is felmerült ez a meddőség dolog. Ha így lenne, én nem hagynám el, mert önhibáján kívül meddő. De az, hogy akar-e gyereket vagy sem, az az ő saját döntése, félelme, aggodalma, parája...

És én őszintén szólva baromira csalódnék a páromban, ha évekig nem tudna dönteni egy ilyen kérdésben. Nem bírom a döntésképtelen embereket, én nem tudnám szeretni, ha ilyen lenne...

Amúgy meg nagyon jól írod: nem lehet tudni, hogy mennyi idő alatt jön össze a gyerek! Nem tudom, milyen korú lehetsz - gyanítom fiatal, és még nincs gyereked. Én éveket töltöttem babát tervezők társaságában, és hidd el, a tendencia az, hogy az első elhatározástól számítva 10 esetben 9-szer több hónap, 3-4 esetben pedig évek telnek el. Nagyon-nagyon ritka az, hogy elsőre összejön.

2012. szept. 29. 15:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!