Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Feleségem elhagy ha nem...

Feleségem elhagy ha nem vállalok gyereket. Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Sokat beszéltünk már erről régebben és ő most lett kész arra, hogy anya legyen. Mindenképpen akar gyerek(ek)et viszont én még nem és lehet, hogy később sem. Nincs bajom velük de félek a felelősségtől és a gyerek az egy életre van nem pedig pár órára/napra, ráadásul komoly dolog. Szeretjük egymást de azt mondta, hogy fájna neki de ha én ezt nem adom meg neki akkor inkább külön éljük tovább az életünket. Nem tudom mit tegyek, nem akarom elveszíteni.

28F

2012. szept. 29. 12:27
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 111/122 anonim ***** válasza:
#110: Miért gondolod továbbra is, hogy a nő zsarolja a párját? Világosan le lett írva, hogy a férfi évekkel ezelőtt azt mondta, hogy NEM TUDJA, hogy akar-e gyereket, a nő meg eddig türelmesen várt. Teljesen korrekten járt el, mert ha ő gyereket akar, a párja meg nem, akkor egyáltalán nem egyezik a jövőképük, és tovább kell lépni. Ebben nincs semmiféle zsarolás, hogy vagy MOST felcsinálsz, vagy mehetsz a levesbe... a nő adott időt végiggondolni, de ő sem várhat a végtelenségig.
2012. okt. 3. 00:22
 112/122 anonim ***** válasza:
"Miért gondolod továbbra is, hogy a nő zsarolja a párját?" - nézd kedves előző, fordítsd át a szitut olyan kérdésre, ahol nem gyerekről van szó, és szerintem le fog esni. Mondjuk vegyük azt a szitut, hogy a férj azt mondja, hogy vidékre szeretne költözni, a feleség meg azt, hogy "lehetséges, még nem tudja". Erre a férj most elé állna, hogy akkor vagy költözünk, vagy elhagylak...
2012. okt. 3. 00:47
 113/122 anonim ***** válasza:

Figyelmen kívül hagyod a 4 évet...

Bármilyen esetben, ha valaki 4 évig nem tud dönteni egy kérdésben (akár költözés, akár gyerek), akkor semmiképpen nem számít zsarolásnak, ha az illető nem akar újabb 4 évet várni, esetleg a semmire. Akkor tényleg nem egyezik a jövőkép, és akkor külön kell menni.

Azért egy nőnek, aki szeretne gyereket, hadd legyen már joga úgy dönteni, hogy nem akarja összekötni magát további évekre valakivel, aki nem akar, vagy nem tudja eldönteni éveken keresztül, hogy akar-e... ez nem zsarolás, hanem józan megfontolás.

Én is voltam ilyen helyzetben, nem csak gyerekkérdésben, hanem minden másban is a "még nem tudom" hozzáállást tapasztaltam, pl. 9 évet vártam arra, hogy nagyobb lakásba költözzünk, de nem történt semmi.

Én is a válás mellett döntöttem (nem "zsaroltam", hanem elmondtam, hogy nekem ez és ez fontos lett volna). Amint kimondtam, hogy vége, a férjem azonnal fogadkozni kezdett, hogy holnap minden megváltozik, és hajlandó megtenni mindazt, amit évekig nem... de már nem tudtam hinni neki, oda a bizalom.

2012. okt. 3. 01:18
 114/122 anonim ***** válasza:

Nézd valóban, ezen a ponton ez ízlés kérdése inkább, nálam nagyjából evidens, hogy aki döntéskényszerbe hoz, az ellen döntök... de abban megegyezhetünk, hogy a zsarolás helyett a döntéskényszerbe hozás jobban fedi a helyzetet.

A megoldási javaslataink meg láthatóan annyira nem különböznek, csak te azt mondod, hogy a nőtől érthető, hogy így nem akarja tovább a kapcsolatot, én meg a férfinak tanácsolom az időben elmenekülést. A lényeg valami olyasmi, hogy az vállaljon gyereket, aki gyereket akar vállalni, aki felkészültnek érzi magát erre a dologra, ismeri, és ez a vágya, vagy legalábbis önként, jó szívvel tudná vállalni.

2012. okt. 3. 01:44
 115/122 anonim ***** válasza:

A zsarolás ott kezdődik, amikor az egyik fél úgy ragaszkodik a saját álláspontjához, hogy arról a másikat meg sem kérdezte, vagy teljesen hidegen hagyja a másik fél véleménye.

Ebben a történetben ez a szituáció nem áll fent.

2012. okt. 3. 11:44
 116/122 anonim ***** válasza:
100%

Épphogy a férfi részéről nem tisztességes, hogy hitegeti a nőt, hogy nem tudom, lehet, majd, de nem biztos, vakarom a se**em.

Évekkel ezelőtt is téma volt. A nő nem kezdte el zsarolni akkor sem.

Beszéljetek meg, hogy te még várni szeretnél 1-2 évet. De ha egyáltalán nem akarsz gyereket, nagy köcs*gség lenne a részedről ez a viselkedés.

Írtam már, hogy volt itt egy kérdés. Abban is hitegette a férje a nőt. Majd lesz gyerek, ha lesz ház. Majd lesz gyerek, ha beindul a vállalkozás. Majd lesz gyerek, ha minden hitel lemegy a nyakukról. Majd lesz gyerek, ha....

S a végén a férj kijelentette, hogy ő már nem akar gyereket. A nő meg ott van X évesen ezzel a tudattal.

Na ez a pofátlanság, nem pedig, amit a feleséged csinál.

2012. okt. 3. 11:49
 117/122 anonim ***** válasza:

A zsarolás precíz definiciója így szól, hogy "mást erőszakkal vagy fenyegetéssel arra kényszerít, hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy eltűrjön és ezzel kárt okoz". Namost ha megnézzük, a fenyegetés adott "különben elhagylak", a valamit tegyen adott "vállaljon gyereket", és hát a károkozás is adott, mert aki most nem akar gyereket, annak most egy szándékán kívüli gyerekvállalás tetemes kár lehet.

De emellett hajlok rá - ahogy írtam - hogy az előzmények okán ne zsarolásnak vegyük, csak kikényszerített döntésnek.

2012. okt. 3. 12:03
 118/122 anonim ***** válasza:

Még pár évet lehet várniuk, ez még belefér.

Én azt nem tartanám jogosnak, ha a kérdező ezek után is csak hitegetné a feleségét a "várjunk még pár évet" szöveggel, s amikor letelik, akkor megint "várjunk pár évet"

2012. okt. 3. 12:36
 119/122 anonim ***** válasza:
100%

# 117: Fordítsuk meg a kérdést: ha a kérdező felesége tenne fel kérdést, neki mit tanácsolnál, ha 4 év türelmes várakozás után még mindig döntésképtelen a férj?

Gyanítom azt, hogy hagyja ott... a feleség ezt teszi. Adott egy utolsó esélyt, hogy a férj döntsön.

A feleség 4 év várakozás után eldöntötte, hogy ő nem képes gyermek nélkül élni, ezért inkább továbblépne, ha a férjével ez nem lehetséges. Ő meghozta a maga a döntését, a férjnek még lehetősége van alkalmazkodni, választani, döntést hozni.

Maradva a vidékre költözős témánál: ez olyan, mintha a feleség közölné (sok év várakozás után), hogy ő mindenképpen költözni fog, mert neki ez fontos, nem tudja elképzelni az életét máshol. A férj dönthet arról, hogy vele költözik-e, de ha nem, akkor a feleség költözik egyedül - vagyis mással.

2012. okt. 3. 13:08
 120/122 anonim ***** válasza:
"neki mit tanácsolnál, ha 4 év türelmes várakozás után még mindig döntésképtelen a férj? Gyanítom azt, hogy hagyja ott..." - azt biztosan nem, ugyanis nem tudom respektálni azt, hogy valakinek (nemtől függetlenül) fontosabb legyen egy majdani gyerek utáni vágy a meglévő, működő párkapcsolatánál. Azt gondolom, hogy ez a kapcsolatban egy ellentét, egy nehézség, amire állnia kell a "jóban-rosszban" kritériumnak, és meg kell keresni rá a megoldást.
2012. okt. 4. 03:24
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!