Terhes vagyok, el akarom vetetni, miért szól ebbe bele a családom?
Fiatal vagyok, én nem akarom megtartani, még van 2 évem érettségiig. A barátommal több, mint 1 éve együtt vagyunk, ő részben szeretné, részben nem, nem tud dönteni. Neki még van 1 éve a suliból, utána dolgozik, saját lakása már van.
Én viszont még nem érzem késznek magam az anyaságra.
A szüleimnek elmondtam 1 hete, nagyon kiakadtak, 2 napig haza se mertem jönni. Aztán mondták, hogy tartsam meg, de én mondtam, hogy nem akarom. Erre mi volt a válasz? Hogy akkor fizessem ki az abortuszt én magam, de ha megtartom, örömmel segítenek anyagilag! Normálisak??
1 ft-om nincs, sose kaptam zsebpénzt, a nyári munkából kapott pénzemet elköltöttem már tankönyvekre, iskolaszerekre, mert a szüleim nagyon keveset támogattak anyagilag életem során (14 éves korom óta én fizetem a tankönyveket, ha nincs miből, akkor "így jártam")
A barátomnak sincs pénze, ő nem tudott elmenni dolgozni, most se talál munkát, az ő szülei szegények, nem tudnak adni.. Most mi legyen?
Tök mind1, hogy szem, vagy gyűrűs-napok.
Különben itt sem tudják sokan..
#60-as, miért a gyermekjólétihez akarod küldeni a kérdezőt, akik tényleg nem tudnak hatóságként eljárni, tényleg a szülőnél marad általuk a döntési jog??? Amikor te nyilván tudod, hogy a gyámügynek mint hatóságnak ez kettő mozdulat szélső esetben:
1, Ideiglenes végrehajtható intézkedéssel felfüggeszti a szülők felügyeleti jogát, és kirendeli Pirikét gyámnak.
2, Pirike aláír.
(3. a beavatkozás elvégzése után helyreállítja a szülők felügyeleti jogát, oszt ennyi)
Persze ez az elképzelhető legdrasztikusabb eljárás,sima eljárás, hogy a szülők meghallgatása után tekintettel az adott ügyben meglévő érdekellentétre, az adott ügyben kirendelnek egy gondnokot aláírni...:
149/1997. (IX. 10.) Korm. rendelet
a gyámhatóságokról, valamint a gyermekvédelmi és gyámügyi eljárásról
132§ (3) A gyámhivatal az (1) bekezdés c) pontjában meghatározottakon túl eseti gondnokot rendel akkor is, ha
a) a korlátozottan cselekvőképes vagy cselekvőképtelen személy és törvényes képviselője között érdekellentét áll fenn [Ptk. 225. § (1) bek.], ....
Na már megint hasonlóságokat keresünk? :D
"1 ft-om sincs" itt is ott is szinte szó szerint, a szülők jó módúak, dolgoznak, de zsebpénzt nem kap, egy ideje már minden mást is magának kell megvennie.
Nyári melózik abból van egy kis pénze, semmi másból, barátja van és hüvelygyűrűje.
Van egy ikertesód? Fel kéne vennetek a másik kérdés feltevőjével a kapcsolatot, sok a közös bennetek! :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!