Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Terhes vagyok, el akarom...

Terhes vagyok, el akarom vetetni, miért szól ebbe bele a családom?

Figyelt kérdés

Fiatal vagyok, én nem akarom megtartani, még van 2 évem érettségiig. A barátommal több, mint 1 éve együtt vagyunk, ő részben szeretné, részben nem, nem tud dönteni. Neki még van 1 éve a suliból, utána dolgozik, saját lakása már van.

Én viszont még nem érzem késznek magam az anyaságra.

A szüleimnek elmondtam 1 hete, nagyon kiakadtak, 2 napig haza se mertem jönni. Aztán mondták, hogy tartsam meg, de én mondtam, hogy nem akarom. Erre mi volt a válasz? Hogy akkor fizessem ki az abortuszt én magam, de ha megtartom, örömmel segítenek anyagilag! Normálisak??

1 ft-om nincs, sose kaptam zsebpénzt, a nyári munkából kapott pénzemet elköltöttem már tankönyvekre, iskolaszerekre, mert a szüleim nagyon keveset támogattak anyagilag életem során (14 éves korom óta én fizetem a tankönyveket, ha nincs miből, akkor "így jártam")

A barátomnak sincs pénze, ő nem tudott elmenni dolgozni, most se talál munkát, az ő szülei szegények, nem tudnak adni.. Most mi legyen?

2012. aug. 24. 16:33
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/105 anonim ***** válasza:
79%

A helyedben sürgősen felhívnám a linkelt egyesületet, ez a téma a szakterületük, nyilván tudják azt is, hogy a gyámhatóságnál hová kell fordulnod ezügyben.

A szüleid hozzáállása felháborító, milyen ember az, aki „irigyli”, hogy a rokonnak/szomszédnak már van unokája, neki meg nincs? Veled nem azért ilyen fura a viszonyuk, mert nem hoztad jól a kirakatelvárásaikat, nem „mutatsz” jól, ha dicsekedni kell, nekik mi mindenük van?

2012. aug. 24. 17:24
 42/105 anonim ***** válasza:
2012. aug. 24. 17:30
 43/105 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, igazán nincs mit. Azzal azért kalkulálj, hogy ott is belefuthatsz elsőre egy vaskalapos konzervatívba, akik szerint "ma a gyerekeknek nincs felelősségérzetük csak jogaik" és le akar dumálni - ha véletlenül ez történik, akkor ne hagyd, ragaszkodj nyugodtan a jogaidhoz, és közöld, hogy akkor talán ezt írásban kéred, mert mész vele tovább a bíróságra...

(a hivatalnokok is utálnak dolgozni, az én páromat arról akarta ledumálni a rendőr, hogy feljelentést tegyen a táskája ellopása miatt, hisz ha megteszi, akkor neki dolgoznia kell vele...)

De nagyobb esélyed van rá, hogy normális emberbe botlasz, aki megnyitja az ügyet.

De lehet, hogy egyszerűbb, ha csak közlöd a szöleiddel, hogy ez van, az ő választásuk ebben voltaképp kb annyi, hogy simán aláírja valamelyikük (egyik untig elég), vagy járnak idézésekre a gyámhatóságra... hátha a kettőből az egyik legalább belátja, azzal jár jobban, ha enged. És akkor hétfőre már lehet aláírt papírod.

2012. aug. 24. 17:31
 44/105 anonim ***** válasza:

Az abortuszhoz a szülő írásos engedélye kell...

Annyit tudsz tenni, hogy elmész a területi gyermekjóléti szolgálathoz, elmondod, hogy terhes vagy, el akarod vetetni, és kéred őket, hogy segítsenek ezt megbeszélni a szüleiddel. Mivel a szüleid a törvényes képviselőid, így a gyermekjólétisek se fogják tudni helyettük engedélyeztetni az abortuszt, de talán más belátásra tudnák bírni őket... nem biztos talán. Egy próbát megér. Másik a pénz kérdés...ezt is felhozod a gyermekjólétiseknek. Javaslom ne úgy, hogy a szüleid nem adnak rá, mert ez bizony akár kiskorú veszélyeztetése is lehet egy vérmesebb családgonzónál jelenleg, tehát ha erre valaki rákap, lehet a nagykorúságodig veszélyeztetettként leszel nyilvántartva, védelembe vesznek és két hetente mehetsz a családgondozódhoz kötelező együttműködés körében, plusz ők is kijárnának hozzátok ellenőrizni titeket. Ha ezt akarod ám legyen, de én a helyedben inkább annyit mondanék a szüleid nem tudnak pénzt adni az abortuszra és pont. Ez után el fognak irányitani egy családsegítős kollégához, aki lehetőség szerint tud rendkivüli segélyt intézni... Ez nincs közel annyi mint az abortusz ára... (durván 30e az abortusz a rendkívüli pedig 22e körül), de a maradékot talán spórolt pénzből, talán ismerősöktől kölcsönkérve, esetleg eladva ezt-azt meg tudnád oldani... A segély igénylésénél meg fogják majd kérdezni a szüleid jövedelmét, de ettől nem kell megijedni: a jövedelem csak egy szám, ahhoz viszont semmi közük havi szinten mennyi a kiadásotok.... simán alakulhat úgy egy hónap, hogy fellép egy váratlan összeg, abortuszra pedig pont nincs pénz. Erre van a rendkívüli segély. Viszont én gyanítom, hogyha a szüleiddel sikerül megbeszélni a problémádat egy családgondozónak, akkor végül állni fogják az összeget...

2012. aug. 24. 17:38
 45/105 anonim ***** válasza:

és a gyermekjólétibe kell menned.... ha korábban nem volt dolgod a gyermekvédelmisekkel...

Ne keverd a kettőt, mert akkor csak feleslegesen mész majd ide- oda.

A gyermekjólétiben foglalkoznak ezzel az üggyel, kivéve ha már intézetben élsz, akkor tartoznál a gyámügy illetőségébe (de ugye nálad nem ez van...)

2012. aug. 24. 17:40
 46/105 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom írta-e már valaki, de ha nem vagy 18 akkor ingyen van az abortusz, ha elmúltál de még nappalin tanulsz akkor féláron, ha nagykorú vagy és nem tanulsz akkor 30 ezer körül.
2012. aug. 24. 17:44
 47/105 anonim ***** válasza:
46-os vagyok és ha rossz anyagi körülményke között éltek akkor sem kell kifizetni a teljes árat
2012. aug. 24. 17:45
 48/105 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem miről beszélsz. A kérdésedben azt írtad, hogy a szüleid válasza az volt, hogyha elakarod vetetni, akkor fizesd ki magadnak. Ebben én nem látok akkora problémát, hogy rögtön gyámügyet kelljen hívni, számomra ez sokkal inkább azt sugallja, hogy oké, ha így döntesz legyen, de tiéd a számla, ez van.

Egyébként nekem is elég gyanús, hogy ezen az oldalon, mindenki hibaszázalék. Mindenkinél szakad a gumi, vagy "nem hat" a gyógyszer. Nem is tudom minek védekezik még bárki is. :)

Inkább arra koncentrálj, hogy a pénzt összeszedd valahonnan, mert gyanítom azzal nagyobb gond lesz. Amúgy meg az, hogy valaki szegény, nem jelenti azt, hogy nincs egy kis spórolt pénze, amit KÖLCSÖN tudna neked adni. Te vagy a párod pedig vállaljon diákmelót és sec perc visszafizetitek az első havi fizuból. Ha másképp nem megy komolyan mondom be adsz zaciba néhány ékszert és le van róla a gond. Azért ez tényleg nem akkora összeg, amit ne lehetne "összekoldulni" valahogy, persze a legkönnyebb a kifogásokat keresni.

A másik ami feltűnt. 3 hete tudod, hogy terhes vagy, mondjuk +1 hét, amikor már gyanakodtál, mert késett a menzeszed, vagy mit tudom én. Legyen az mondjuk július közepe/ vége. A középsulinak június közepén volt vége. Akkor te most mennyit dolgoztál és mikor vásároltál be egy fizetésből tanszerekre? Mennyi tanszert vettél, ami ennyi pénzt elvisz? Egyszerűen nem áll össze valahogy sehogy nekem a kép.

2012. aug. 24. 18:00
 49/105 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom írták-e de, adj el valamit mondjuk a géped, vagy tv-t nyakláncot stb, abból fedezni tudod ezt. Ha a szüleid hiányolják a tv-t akkor így jártak. Te büntit kapsz, de legalább nem leszel terhes, ha nem akarsz.
2012. aug. 24. 18:17
 50/105 anonim ***** válasza:
90%
Nem olvastam végig a kommenteket, lehet hogy már valaki leírta, de 18 év alatt az első abortusz ingyenes(én így tudom, barátnőmnek sajnos volt)
2012. aug. 24. 18:22
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!