Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Terhes vagyok, el akarom...

Terhes vagyok, el akarom vetetni, miért szól ebbe bele a családom?

Figyelt kérdés

Fiatal vagyok, én nem akarom megtartani, még van 2 évem érettségiig. A barátommal több, mint 1 éve együtt vagyunk, ő részben szeretné, részben nem, nem tud dönteni. Neki még van 1 éve a suliból, utána dolgozik, saját lakása már van.

Én viszont még nem érzem késznek magam az anyaságra.

A szüleimnek elmondtam 1 hete, nagyon kiakadtak, 2 napig haza se mertem jönni. Aztán mondták, hogy tartsam meg, de én mondtam, hogy nem akarom. Erre mi volt a válasz? Hogy akkor fizessem ki az abortuszt én magam, de ha megtartom, örömmel segítenek anyagilag! Normálisak??

1 ft-om nincs, sose kaptam zsebpénzt, a nyári munkából kapott pénzemet elköltöttem már tankönyvekre, iskolaszerekre, mert a szüleim nagyon keveset támogattak anyagilag életem során (14 éves korom óta én fizetem a tankönyveket, ha nincs miből, akkor "így jártam")

A barátomnak sincs pénze, ő nem tudott elmenni dolgozni, most se talál munkát, az ő szülei szegények, nem tudnak adni.. Most mi legyen?

2012. aug. 24. 16:33
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/105 anonim ***** válasza:
100%

Hívd fel ezt az egyesületet, ők bizonyára tudnak tanácsot adni, ha már döntöttél, hogy hogyan tovább:

[link]

2012. aug. 24. 16:47
 12/105 anonim ***** válasza:
74%

Egyelőre a jog szerint a saját tested a saját tulajdonod, azzal te rendelkezel, NEM a szüleid!!! Ha tehát úgy döntesz, elveteted, akkor kénytelenek ehhez neked asszisztálni, ugyanis

egyrészt eltartott vagy,

másrészt kiskorú, és kötelesek

Fordulj a Családsegítő Szolgálathoz, a Gyámhatósághoz vagy a Gyermekjóléti Szolgálathoz. Ha nincs a környéken képviselet (amit kétlek), akkor a helyi Önkormányzat Jegyzőjéhez! Segíteni fognak, ha kell, rákényszerítik a szüleidet, hogy egyezzenek bele.

2012. aug. 24. 16:47
 13/105 A kérdező kommentje:

A szüleimnek is alá kell írni a papírt, tehát ha nem egyeznek bele, akkor fejre is állhatok, akkor sem lesz abortuszom.

Tisztában vagyok vele, hogy nem rájuk számítani, de még azt is felvetettem, hogy visszafizetem jövő nyáron a 30.000 ft-ot, de ez sem jó nekik. Mindenáron kell nekik az a gyerek. Ha meg már megszülöm, nyilván felnevelem, de nem akarom.. Képtelenek felfogni..

Különben védekeztünk, nem kell oltogatni.

2012. aug. 24. 16:50
 14/105 A kérdező kommentje:
A linket köszi, hétfőig még adok időt a szüleimnek, aztán ha nincs változás, hívom őket, hátha tudnak segíteni.
2012. aug. 24. 16:51
 15/105 anonim válasza:

Van telefonod?

értéke 30k+?

Add el!

v adj el ez értékben vmit...

2012. aug. 24. 16:52
 16/105 A kérdező kommentje:
Kb semmim sincs, a telefonom egy régi sz@r nokia, telefonálni még lehet vele, de sms-t írni már nem. Más értékem meg nincs, a gép közös a tesómmal.
2012. aug. 24. 16:53
 17/105 anonim ***** válasza:
100%
anyádéknak ha kell kisgyerek,akkor miért nem fogadnak örökbe egyet?vagy anyád miért nem szül még egyet?
2012. aug. 24. 16:54
 18/105 A kérdező kommentje:
50 éves az anyukám, már menzesze sincs 4-5 éve.
2012. aug. 24. 16:56
 19/105 anonim ***** válasza:
65%

Én csak azt tudom mondani, h ha szexhez elég felnőtt vagy, akkor a következményéhez is legyél az. Szerintem szép dolog, hogy a szüleid segítenének, ha megtartod a babát. Mást elzavarnak otthonról, aztán csináljon amit akar.

De ha az abortusz nem jön össze, még mindig örökbeadhatod, ha annyira nem kell a gyerek.

2012. aug. 24. 16:56
 20/105 A kérdező kommentje:
Elég felnőtt vagyok hozzá, köszi, döntöttem is, csak a saját megkeresett pénzemet sajnos elköltöttem tanszerekre. Sajnálatos.
2012. aug. 24. 16:59
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!