Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Terhes vagyok, el akarom...

Terhes vagyok, el akarom vetetni, miért szól ebbe bele a családom?

Figyelt kérdés

Fiatal vagyok, én nem akarom megtartani, még van 2 évem érettségiig. A barátommal több, mint 1 éve együtt vagyunk, ő részben szeretné, részben nem, nem tud dönteni. Neki még van 1 éve a suliból, utána dolgozik, saját lakása már van.

Én viszont még nem érzem késznek magam az anyaságra.

A szüleimnek elmondtam 1 hete, nagyon kiakadtak, 2 napig haza se mertem jönni. Aztán mondták, hogy tartsam meg, de én mondtam, hogy nem akarom. Erre mi volt a válasz? Hogy akkor fizessem ki az abortuszt én magam, de ha megtartom, örömmel segítenek anyagilag! Normálisak??

1 ft-om nincs, sose kaptam zsebpénzt, a nyári munkából kapott pénzemet elköltöttem már tankönyvekre, iskolaszerekre, mert a szüleim nagyon keveset támogattak anyagilag életem során (14 éves korom óta én fizetem a tankönyveket, ha nincs miből, akkor "így jártam")

A barátomnak sincs pénze, ő nem tudott elmenni dolgozni, most se talál munkát, az ő szülei szegények, nem tudnak adni.. Most mi legyen?

2012. aug. 24. 16:33
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/105 A kérdező kommentje:
Különben én mindent megtettem azért, hogy ne legyek terhes, mit kellett volna tennem, hogy ne legyek az? Költői kérdés volt, én tényleg mindent megtettem. Én voltam az a bizonyos hibaszázalék, elfogadtam már..
2012. aug. 24. 17:04
 32/105 A kérdező kommentje:
Nekem azt mondta a védőnő, hogy a gyámhatóság akkor írhatja alá, ha kijön hozzánk, látja, hogy a szüleimet egyáltalán nem érdekli a dolog. Nem akkor, amikor én akarom, ők meg nem.
2012. aug. 24. 17:06
 33/105 anonim ***** válasza:
92%

"A védőnő is azt mondta, hogy kell hozzá a beleegyezésük, ők döntenek, ha 18 alatti vagyok." - kérdező, most a védőnő vagy tudatosan kamuzott, vagy nem áll a helyzete magaslatán, alkalmatlan a tanácsadásra tudás híjján.

Mondom, műtéti beleegyezés tényleg kell, de ha a szülő nem hajlandó aláírni, akkor a gyámhatóság hivatalos eljárásban aláírja. Ennyi.

2012. aug. 24. 17:09
 34/105 A kérdező kommentje:
És ez tuti? Mert akkor már holnap bemegyek, minél előbb el akarom vetetni.
2012. aug. 24. 17:11
 35/105 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, a gyámhatóság azért van, hogy minden olyan esetben - MINDEN OLYAN ESETBEN - eljárjon, amikor a gyermek (vagy gyámság alatt álló felnőtt) és a gondviselője között bármiféle érdekellentét van. Valszeg nem fognak kimenni egyébként - ehhez nem kell környezettanulmány - a szüleidet rángatják be... hivatalos idézéssel, ahogy köll...
2012. aug. 24. 17:11
 36/105 anonim ***** válasza:
100%
Azért ne kalkulálj "minél előbb"-re a gyámhatósági eljárás az hetek... te előadod a problémád, elintézik az eljárást, hivatalosan beidézik a szüleid, hogy adják elő az ő álláspontjukat, majd meghozzák a döntést, ami ez esetben 99,9% a számodra kedvező hisz a magzatvédelemről szóló törvényben előírt lehetőségeddel kívánsz élni, és kész.
2012. aug. 24. 17:15
 37/105 anonim ***** válasza:
84%

"Én csak azt tudom mondani, h ha szexhez elég felnőtt vagy, akkor a következményéhez is legyél az."

Tehát szerinted a szexhez ugyanazok a képességek kellenek, amik egy gyerek tisztességes felneveléséhez? Szexelni bárki tud, gyereket nevelni még az is nehezen, aki választotta.

Ez olyan, mintha azt mondanád, hogy aki a autóba ül, balesetet szenved és lebénul, az magának kereste a bajt, minek ült autóba, megérdemli.

2012. aug. 24. 17:16
 38/105 anonim ***** válasza:
18%
Sajnos mivel még nem töltötted be a 18-at addig ők döntenek helyetted.
2012. aug. 24. 17:17
 39/105 A kérdező kommentje:

Sajnos hétvégén nincsenek bent a gyámhivatalnál. Minél előbb túl akarok lenni rajta..

Köszi a segítséget

2012. aug. 24. 17:19
 40/105 anonim ***** válasza:
80%
"Sajnos mivel még nem töltötted be a 18-at addig ők döntenek helyetted." - hát ebben spec nem, legfeljebb megnehezíteni tudják a t. szülők a fiatalkorú dolgát egy plusz gyámhatósági eljárással.
2012. aug. 24. 17:20
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!