Terhes vagyok, el akarom vetetni, miért szól ebbe bele a családom?
Fiatal vagyok, én nem akarom megtartani, még van 2 évem érettségiig. A barátommal több, mint 1 éve együtt vagyunk, ő részben szeretné, részben nem, nem tud dönteni. Neki még van 1 éve a suliból, utána dolgozik, saját lakása már van.
Én viszont még nem érzem késznek magam az anyaságra.
A szüleimnek elmondtam 1 hete, nagyon kiakadtak, 2 napig haza se mertem jönni. Aztán mondták, hogy tartsam meg, de én mondtam, hogy nem akarom. Erre mi volt a válasz? Hogy akkor fizessem ki az abortuszt én magam, de ha megtartom, örömmel segítenek anyagilag! Normálisak??
1 ft-om nincs, sose kaptam zsebpénzt, a nyári munkából kapott pénzemet elköltöttem már tankönyvekre, iskolaszerekre, mert a szüleim nagyon keveset támogattak anyagilag életem során (14 éves korom óta én fizetem a tankönyveket, ha nincs miből, akkor "így jártam")
A barátomnak sincs pénze, ő nem tudott elmenni dolgozni, most se talál munkát, az ő szülei szegények, nem tudnak adni.. Most mi legyen?
"A védőnő is azt mondta, hogy kell hozzá a beleegyezésük, ők döntenek, ha 18 alatti vagyok." - kérdező, most a védőnő vagy tudatosan kamuzott, vagy nem áll a helyzete magaslatán, alkalmatlan a tanácsadásra tudás híjján.
Mondom, műtéti beleegyezés tényleg kell, de ha a szülő nem hajlandó aláírni, akkor a gyámhatóság hivatalos eljárásban aláírja. Ennyi.
"Én csak azt tudom mondani, h ha szexhez elég felnőtt vagy, akkor a következményéhez is legyél az."
Tehát szerinted a szexhez ugyanazok a képességek kellenek, amik egy gyerek tisztességes felneveléséhez? Szexelni bárki tud, gyereket nevelni még az is nehezen, aki választotta.
Ez olyan, mintha azt mondanád, hogy aki a autóba ül, balesetet szenved és lebénul, az magának kereste a bajt, minek ült autóba, megérdemli.
Sajnos hétvégén nincsenek bent a gyámhivatalnál. Minél előbb túl akarok lenni rajta..
Köszi a segítséget
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!