Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Terhes vagyok, el akarom...

Terhes vagyok, el akarom vetetni, miért szól ebbe bele a családom?

Figyelt kérdés

Fiatal vagyok, én nem akarom megtartani, még van 2 évem érettségiig. A barátommal több, mint 1 éve együtt vagyunk, ő részben szeretné, részben nem, nem tud dönteni. Neki még van 1 éve a suliból, utána dolgozik, saját lakása már van.

Én viszont még nem érzem késznek magam az anyaságra.

A szüleimnek elmondtam 1 hete, nagyon kiakadtak, 2 napig haza se mertem jönni. Aztán mondták, hogy tartsam meg, de én mondtam, hogy nem akarom. Erre mi volt a válasz? Hogy akkor fizessem ki az abortuszt én magam, de ha megtartom, örömmel segítenek anyagilag! Normálisak??

1 ft-om nincs, sose kaptam zsebpénzt, a nyári munkából kapott pénzemet elköltöttem már tankönyvekre, iskolaszerekre, mert a szüleim nagyon keveset támogattak anyagilag életem során (14 éves korom óta én fizetem a tankönyveket, ha nincs miből, akkor "így jártam")

A barátomnak sincs pénze, ő nem tudott elmenni dolgozni, most se talál munkát, az ő szülei szegények, nem tudnak adni.. Most mi legyen?

2012. aug. 24. 16:33
 51/105 A kérdező kommentje:

De nincs semmim, nincs tv-m, a gép közös a tesómmal. Ruháim agyonmosottak, azokat se lehet eladni.

48-as: nem késett, megjött a 7 napos szünetben. Csak az első pár szemnél minden hónapban csináltam tesztet, és így derült ki. 1 hétig nem mondtam senkinek, mert 1 hét múőlvára kaptam időpontot a dokinál. Utána a barátomnak, és 1 hétig azon gondolkoztam, hogyan mondjam el itthon.

Kb 1,5 hete vásároltam be, mivel nem gondoltam, hogy ilyenek lesznek, nem adnak.

Kérni tényleg nem tudok, főleg, hogy csak jövő nyáron tudnám visszafizetni. Ékszereim nincsenek. Kb semmim sincs, de mindegy.

46-47: nem ingyenes. Ez tuti biztos. És nem élünk rossz anyagi körülmények között.

2012. aug. 24. 18:23
 52/105 anonim ***** válasza:
78%
Nem is mondtam, hogy a saját cuccaid add el. Családi tv, anyád ékszere. Tudom szemét dolog, de így jártak. Jogod van elvetetni a babát, és mivel ők felelősek érted pénzügyileg nekik kell kifizetni. Ha nem adják maguktól vedd el. És ne legyen bűntudatod a zaciból visszavásárolhatják, és így ott vagytok mintha kifizették volna neked. Ennyi.
2012. aug. 24. 18:30
 53/105 A kérdező kommentje:
Akkor kidobnának... Most meg még nem tudjuk eltartani magunkat a barátommal suli mellett diákmelóból :S
2012. aug. 24. 18:31
 54/105 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudj nem akartam hülyeséget írni, bnőm mjuk rossz körülmények között él, lehet neki azért volt ingyen. Esetleg párod nem tud pénzt adni? vagy az ő szülei? nagyszüleid? testvéred?
2012. aug. 24. 18:32
 55/105 anonim ***** válasza:
100%
Nem dobhatnak ki kiskorúként különben mehetnek a börtönbe. Az meg, hogy 18 évesen kidobnak (májusban) még messze van. lehet addigra lenyugszanak. De ha neked a kifogások ennyire fontosak, akkor felőlem szüld meg a gyereket.
2012. aug. 24. 18:34
 56/105 A kérdező kommentje:
Osztálytársamat kidobták otthonról 15 évesen, utána ment a gyámügyhöz meg ilyen helyekre, és semmit sem csináltak!
2012. aug. 24. 18:36
 57/105 anonim ***** válasza:
25%
Hát szerintem add örökbe.
2012. aug. 24. 18:59
 58/105 anonim ***** válasza:
84%
Nem ingyenes, nekem volt abortuszom és 28 vagy 38 ezer forint volt. 18. szülinapom előtt 2 hónappal. És én is hibaszázalék vagyok, bármilyen hihetetlen, akkor már egy éve használtam fogamzásgátlót. Nekem is megjött a 7 napos szünetben akkor, csak aztán mikor az elmúlt és újrakezdtem a gyógyszert, ismét lett pecsételő vérzésem, ami megijesztett, ezért elmentem a dokihoz, akkor derült ki, hogy terhes vagyok. Szóval a lényeg, hogy nem ingyenes az abortusz, ez biztos. Ha más nem, akkor írd alá te a papírt, nem kell hozzá szülői jelenlét. Én is elmentem a papírokért, hazavittem, ott aláírta anyukám, másnap visszamentem, akkor próbáltak lebeszélni a dologról, de ezt muszáj nekik, végig kell hallgatni, örökbeadás téma, stb. Aztán a papírjaimat elküldték az orvosomnak és két nap múlva műtöttek. A műtét egy nap, reggel bemész, délután már otthon is vagy. Mehetnél a barátodhoz haza, a szüleidnek meg azt mondanád, hogy most 2 napig nála leszel. Nekem a vérzésem is elmúlt már 2. nap, utána már csak barnás folyásom volt. Ez persze rossz megoldás, de ha nincs más, akkor csak ez marad. Vagy persze a gyámügy, vagy a gyermekjólétisek, de amilyen lassú az ügyintézés nálunk, még a 18. hétből is kicsúsznál, nemhogy a 12-ből... Esetleg meglebegtetheted a szüleid előtt, hogy kíváncsi leszel, hogy mit szólnak, ha megkapják az idézést, hátha hirtelen meggondolják magukat. Amúgy undorító szüleid vannak, ha a maguk szórakoztatására és azért, hogy dicsekedhessenek, hogy már unokájuk van (mellesleg nagy dicsőség, hogy a 17 éves lányuktól), születnek veled egy gyereket.
2012. aug. 24. 19:11
 59/105 anonim ***** válasza:
34%
Vegyétek már észre, hogy KAMU. Tele van ellentmondással.Jól szórakozol, Niki?
2012. aug. 24. 19:13
 60/105 anonim ***** válasza:
Itt most nem is a pénz a legfőbb kérdés, hanem, hogy a 18 év alatti még gyerek, tehát jogilag nem cselekvőképes. Magyarul az abortuszához szülői(a törvényes képviselőtől) engedély kell. Amig nincs írásos engedély, addig nincsen abortusz sem... Ezért kell felkeresni a gyermekjólétit, hogy lehetőség szerint beszéljen egy szakember erről a szüleiddel, hátha akkor másképp fognak dönteni...
2012. aug. 24. 19:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!