Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Terhes vagyok, el akarom...

Terhes vagyok, el akarom vetetni, miért szól ebbe bele a családom?

Figyelt kérdés

Fiatal vagyok, én nem akarom megtartani, még van 2 évem érettségiig. A barátommal több, mint 1 éve együtt vagyunk, ő részben szeretné, részben nem, nem tud dönteni. Neki még van 1 éve a suliból, utána dolgozik, saját lakása már van.

Én viszont még nem érzem késznek magam az anyaságra.

A szüleimnek elmondtam 1 hete, nagyon kiakadtak, 2 napig haza se mertem jönni. Aztán mondták, hogy tartsam meg, de én mondtam, hogy nem akarom. Erre mi volt a válasz? Hogy akkor fizessem ki az abortuszt én magam, de ha megtartom, örömmel segítenek anyagilag! Normálisak??

1 ft-om nincs, sose kaptam zsebpénzt, a nyári munkából kapott pénzemet elköltöttem már tankönyvekre, iskolaszerekre, mert a szüleim nagyon keveset támogattak anyagilag életem során (14 éves korom óta én fizetem a tankönyveket, ha nincs miből, akkor "így jártam")

A barátomnak sincs pénze, ő nem tudott elmenni dolgozni, most se talál munkát, az ő szülei szegények, nem tudnak adni.. Most mi legyen?

2012. aug. 24. 16:33
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/105 anonim ***** válasza:
16%
Kiakadtak de azért tartsd meg? Na húzzatok most már iskolába a kamu kérdéseitekkel. Naponta több is megjelenik ilyen terhes vagyok témákkal. Uncsi.
2012. aug. 24. 16:59
 22/105 A kérdező kommentje:
Örökbeadáshoz ki kéne hagynom egy évet, én meg mielőbb dolgozni akarok, hogy elköltözhessek.
 23/105 anonim ***** válasza:
100%
Nem cseszegetlek, de ne keress már állandó kifogásokat. 30000Ft nem akkora összeg, hogy ne tudd összeszedni innen-onnan. Menjél alkalmi munkákra meg a barátod is, és nem hiszem el, hogy nincs pár barátod, akik akár csak fejenként 2000Ft-ot ne tudnának kölcsönadni. Ha nagyon akarod, akkor megtudod oldani!
 24/105 A kérdező kommentje:

Akkor nem kell olvasnod, ha annyira unalmas. Biztos találsz jobb szórakozást is, nem?

Örülj neki, ha szerinted kamu.

2012. aug. 24. 17:00
 25/105 A kérdező kommentje:

Nincsenek barátaim. Van 2 lány, akikkel suliidőben együtt vagyok, de ők szegények. Az egyiküknek sulitáskára nincs pénze

Hidd el, keresek munkát, de most nincs semmi.

2012. aug. 24. 17:01
 26/105 anonim ***** válasza:
79%

"Mindenáron kell nekik az a gyerek."

Miiii? Na, álljon már meg a fáklyásmenet? Mi vagy te az anyádéknak? Tenyészkanca vagy WTF? Üresfészek-szindrómájuk van, és ezért unokával szeretnének babázni? Hát szüljön magának egy csecsemőt, ha arra vágyik. Te nem vagy fajkutya, hogy tenyészthessen, és nem vagy a tulajdona, hogy eladhasson.

Én a helyedben bemennék a városi Jegyzőhöz -- ki van írva az Önkormányzatnál, mikor van fogadóórája, és elmesélném neki, hogy a szüleim zsarolnak. Majd ő intézkedni fog, és előkeresi a jogszabályok közül azt a kitételt, hogy a Magyarország Alkotmánya szerint a te testeddel egyes-egyedül te rendelkezel, és ők kénytelenek ehhez asszisztálni. Ha nagyon szívóznak, akár ügyvédi letiltó végzést is kaphatnak. Majd az önkormányzat vagy a TB előfinanszírozza hitelbe az abortuszt, aztán rajtuk meg behajtják kamatostól, ügyvédi költséggel együtt.

Mellesleg guglizd már ki az abortusztörvényt, mert abban benne kell legyen, mit tehetsz, mik a lehetőségeid és a jogaid. De nem tökölj, ha nem tudsz eligazodni, akkor irány a Jegyző minél hamarabb. Ketyeg az óra, már alig egy hónapod van hátra!

2012. aug. 24. 17:01
 27/105 anonim ***** válasza:
14%
Én 22 éves vagyok de ha én ebben a korban terhes lennék se tudnék ilyen higgadtan reagálni (mivel nem akartam) és kifogásokat keresni, tehát egyértelműen KAMU!! Ha anyádék még a könyveidre sem adnak akkor ki nevelné azt a gyereket?
2012. aug. 24. 17:02
 28/105 A kérdező kommentje:

A védőnő is azt mondta, hogy kell hozzá a beleegyezésük, ők döntenek, ha 18 alatti vagyok. Nyilván más családoknál ez úgy megy, hogy a lány akaratára írják alá a papírt, de nekem tuti, hogy nem fogják..

a védőnő se tudott mit tanácsolni, igazából már végső tanácstalanságomban jöttem ide

2012. aug. 24. 17:03
 29/105 A kérdező kommentje:
Lassan 3 hete tudom, hogy terhes vagyok, ez idő alatt már eléggé lenyugodtam. Mire lenne jó, ha idegeskednék? Mondjuk a vérnyomásom így is 170 körül van a stressztől, ezért próbálok nyugodt maradni, hogy ne legyen megint 190
2012. aug. 24. 17:04
 30/105 anonim ***** válasza:
94%

Kérdező, ha nem vagy még nagykorú, akkor a terhesség 18. hetéig szakíttathatod meg a terhességedet, nem a 12. hétig. Egyfelől. Másfelől a műtéti beleegyezést a szülők helyett a gyámhatóság ugyanúgy aláírhatja, ha a szüleid nem hajlandóak rá, a döntés a Tied és nem az övék.

Ez ennyi.

2012. aug. 24. 17:04
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!