Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Te megkérdeznéd, mit ennének...

Te megkérdeznéd, mit ennének szívesebben?

Figyelt kérdés
Öt napot voltunk szoros családi vendégségben. Az utolsó kettőt úgy, hogy a vendéglátóink dolgoztak. Nem vagyunk válogatósak a férjemmel, de egyszer főztek lencse főzeléket /üres/, egyszer pedig krumplis tészát. Hozzá kell tennem, nem szegények, sőt: kifejezetten jómódúak.

2012. máj. 5. 15:19
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/120 anonim ***** válasza:
88%
50-esnél a pont! Megbecsülhetnéd a velük eltöltött időt - vagy, amit már írtak is ott a szálloda! Lehet menni oda kérem, még virágot is kapsz a kajád mellé!
2012. máj. 5. 19:08
 52/120 anonim ***** válasza:
83%
Én a helyedben hálás volnék a vendéglátásért,és nem az ételt kritizálnám,amit elém tettek.
2012. máj. 5. 19:09
 53/120 anonim ***** válasza:
83%

Még mindig tartom a véleményem, hogy ha valami nem tetszik, azt meg kell mondani. Nem bunkó stílusban, mert akkor valóban azt mondták volna, hogy tapintatlan, bunkó vagy. Hanem normálisan leülve ezt megbeszélni, hogy nektek nem felel meg a krumplis tészta és a lencsefőzelék üresen. De ha jól sejtem te nem igazán tudtad volna ezt tapintatosan előadni, legalábbis a stílusod alapján így gondolom. Sajnálom, hogy "váratlan vendégként" be kellett toppannotok a "gyerekekhez", azonban én úgy gondolom, hogy ha valaki vendégségben érzi magát, akkor el kell fogadni, amit elé tesznek, nem utólag puffogni.

De puffogsz, egyfolytában azt csinálod.

Ja és miért nem mentetek szállodába, amit már írtak? Arra nem válaszoltál. Mert nyilván már tudtátok hogy főz a "menyetek", tudtátok, hogy nem jól, nem ízlik, akkor ha nektek problémát jelent pár napig az ő főztjét enni, vissza kellett volna utasítani a meghívást és elmenni egy panzióba vagy szállodába. Szóval nem utólag kell kígyót-békát kiabálni rájuk, hanem ti előzhettétek volna meg mindezt, ha okosabbak vagytok.

2012. máj. 5. 19:10
 54/120 A kérdező kommentje:
De mi nem akartunk menni! Eszünkbe sem jutott volna. Ezek szerint én egy dög nő vagyok, mert bármilyen néven nevezett vendégemtől /akár családtag, akár nem/ meg szoktam kérdezni, mit ennének szívesen. Mint legutóbb is. Három napos vendégeinktől /unokatestvér és a férje/még az első étkezés előtt egyeztettem: mivel kedveskedhetnék nekik, mit szeretnek. És nem szakadtam bele. Nem is fosztottak ki; remekül érezték magukat. Ez volt a célunk a vendéglátással.
2012. máj. 5. 19:10
 55/120 anonim ***** válasza:
80%

Kérdező, egyre rosszabbul jössz ki ebből az egészből, ha nem jelentettétek be jó előre, hogy mentek, akkor még nagyobb pofátlanság elvárni, hogy ne krumplis tésztát főzzenek. Ez így elég szégyen rád nézve.

Megint más helyzet az, ha valami ünnepre állítasz be, és mondjuk ünnepi ebéd helyett kapsz krumplis tésztát...

2012. máj. 5. 19:14
 56/120 anonim ***** válasza:
100%
Banyek, váratlan vendégként mentek hozzájuk és még nekiállsz feljebb hogy nem bárányborda van?
2012. máj. 5. 19:15
 57/120 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, ha Te hívod a vendégeket, akkor elhiszem, hogy egyeztetsz velük, de ebben az esetben titeket nem hívtak, akkor nincs jogod számon kérni a kaáét.
2012. máj. 5. 19:17
 58/120 anonim ***** válasza:
78%

De ha nem akartatok menni, akkor miért mentetek? Kényszerítve voltatok? Azért általában jellemző, hogy az idősebbek jobban tudják érvényesíteni az akaratukat a fiataloknál. Ha ti határozottak lettetek volna, hogy márpedig nem mentek, mert nem akartok a terhükre lenni (még ha nem is mondtad volna, hogy nem jól főz a háziasszony), akkor nem hiszem, hogy ezt ne tudták volna elfogadni. Csak valószínűleg nem voltatok határozottak.

Egyébként a férjed hogyan vélekedik erről? Lehet, nem így van, de nekem az az érzésem, inkább a te szemedet szúrja az ellátás.

2012. máj. 5. 19:17
 59/120 anonim ***** válasza:
83%
Lehet én vagyok a hülye, de én elvesztettem a fonalat. Kinek kellett kezelés?Ki miatt utaztatok oda?
2012. máj. 5. 19:18
 60/120 A kérdező kommentje:
Utolsó! Tényleg nem akarod megérteni, hogy nem kérdeztek semmit? Elénk tették először a lencsét, majd a krumplis tésztát. Nem volt miről beszélni. Egyébként tényleg elszomorít, hogy az alapvető vendégjogot sem tartjátok tiszteletben. Pedig nem nagy dologról van szó, csak egy pici odafigyelést igényelne, ami nem is járna költség többlettel. Ezt a vitát szeretném lezárni, mert értelmetlennek tartom a további okoskodásokat és a kioktatást is. Ennyi volt. Egy biztos: jó szándékú, odafigyelő és szíves vendéglátó vagyok, aki igyekszik a vendég kívánságát teljesíteni. Ha már egyszer meghívom!
2012. máj. 5. 19:18
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!