Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Te megkérdeznéd, mit ennének...

Te megkérdeznéd, mit ennének szívesebben?

Figyelt kérdés
Öt napot voltunk szoros családi vendégségben. Az utolsó kettőt úgy, hogy a vendéglátóink dolgoztak. Nem vagyunk válogatósak a férjemmel, de egyszer főztek lencse főzeléket /üres/, egyszer pedig krumplis tészát. Hozzá kell tennem, nem szegények, sőt: kifejezetten jómódúak.

2012. máj. 5. 15:19
 61/120 A kérdező kommentje:
Egyszerűen nem értem az értetlenséget. Nem váratlanul állítottunk be, hanem este felhívtak bennünket, hogy hajnalban induljunk! /200 km-ről/ Mit lehet ezen nem érteni?
2012. máj. 5. 19:21
 62/120 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem Neked a menyeddel van alapvetően bajod,és hogy beleköthess,most elkezdted vadidegeneknek egy anonim fórumon a főztjét,és a vendéglátói stílusát kritizálni,mert tudod,hogy itt arctalan maradhatsz,és azt írsz róla/róluk,amit csak akarsz.Azt hiszem,Te végtelenül frusztrált és rosszindulatú ember vagy,amolyan tipikus gonoszkodó anyós.Ne haragudj,de nekem ez sugárzik az írásodból...Az ex sógornőjelöltem is ugyanilyen mentalitású.Nem értékeli,ha a másik jó szándékkal tesz neki valamit,hanem keresi benne a hibát.Ő ezt maximalizmusnak nevezi,én inkább rosszindulatnak.
2012. máj. 5. 19:22
 63/120 anonim ***** válasza:
84%
Váratlan vendég örüljön, hogy nem küldik haza, nemhogy fitymálja, amit kap! Ez még az illemkönyvben is benne van. Meg az is, ha már betoppannak nem várt vendégek, nem illik csak miattuk sebtiben bevásárolni, kapják, ami van otthon, vagy annyit sem.
2012. máj. 5. 19:23
 64/120 A kérdező kommentje:
Na, akkor lett volna nagy grimbusz, ha bejelentettük volna, hogy máshol étkezünk. Te tényleg nem tudod, mit beszélsz. Na látod, ez igazán nagy bunkóság lett volna a részünkről, amivel vérig sértettük volna őket. Így is majdnem sikerült azzal, hogy magunk után egy kicsit takarítani szerettem volna.
2012. máj. 5. 19:25
 65/120 anonim ***** válasza:
86%

"jó szándékú, odafigyelő és szíves vendéglátó vagyok, aki igyekszik a vendég kívánságát teljesíteni"

Hát az eddigi megnyílvánulásaidból nem ez sugárzik komámasszony! Bizony jól ismerem a fajtádat: rosszindulatú, gőgös, a kákán is csomót keres, de: idegenek előtt mindig jóindulatúnak próbálja álcázni magát, ami legtöbbször nem sikerül neki.

Szégyelld magad hogy a menyedet így próbálod beállítani idegenek előtt!

2012. máj. 5. 19:25
 66/120 A kérdező kommentje:
NEM VOLTUNK VÁRATLAN vendégek; ők hívtak bennünket!
2012. máj. 5. 19:26
 67/120 anonim ***** válasza:
86%

Na idefigyelj:

15,43-kor azt írtam, miért nem vásároltál be legalább 1 napra való húsételhez alapanyagot, mint a költségekhez való hozzájárulás?

17,38-kor válaszoltad, hogy vásároltál a közösbe, azért, hogy azt egyétek, amit szerettek. Meg még nagy fagyizást is tartottatok.

17,51-kor azt írod, hogy ... a többi 3 napban nem volt semmi csak a maradék. Vagyis 5 nap alatt csak a lencsefőzelék és a krumplistészta.

Hát ha lencsét és krumplit + tésztát vásároltál, hogy azt egyétek, amit szerettek, akkor most mi a baj?

Egyébként teljesen hülyének nézel minket? Látszik, hogy aki a válaszában nem ért egyet veled, vagyis nem azt írja, amit te olvasni akarsz, az mind-mind alaposan le van pontozva.

Elvártad a gyerekektől már ki tudja hanyadszor, hogy hívatlanul, váratlanul, terülj-asztalkám, fenék-kinyalás stb. Most, hogy mindezt nem kaptad meg, hát itt jössz a nagy szív-fájdalommal, a sértődéssel és egyebekkel.

Mit mondjak? Lehet, hogy hamarabb kellett volna észbe-kapniuk?

2012. máj. 5. 19:28
 68/120 A kérdező kommentje:
Sem mi rosszat nem mondtam róluk, csak azt kérdeztem:"Te megkérdeznéd, mit ennének szívesebben?" Egyébként nekem nincs menyem, vagyis ő nem a menyem, mert nem a fiam felesége, hanem a férjem fiának a felesége. Érted már? Nekem vőm van, akivel nagyon jóban vagyunk. /de ő is megkérdezi, mit szeretnénk enni náluk, sőt: még főzni is enged, pedig szakács!
2012. máj. 5. 19:30
 69/120 anonim ***** válasza:
100%

"Na, akkor lett volna nagy grimbusz, ha bejelentettük volna, hogy máshol étkezünk. Te tényleg nem tudod, mit beszélsz. Na látod, ez igazán nagy bunkóság lett volna a részünkről, amivel vérig sértettük volna őket. Így is majdnem sikerült azzal, hogy magunk után egy kicsit takarítani szerettem volna."

- Na akkor már végképp nem értem, minek a kérdés kiírása? Hogy ismeretlenül megveregessük a vállad, igaza van kendnek?

Neked semmi sem jó. Nem lehet nekik megmondani, hogy nem jó a koszt, nem lehet szállodába menni, mert megsértődnek, nem lehet főzni, takarítani, mert megsértődnek.

Akkor nyelj!

Akkor viszont, ha semmit nem tettél meg azért, hogy ez a "borzalmas vendégeskedés" ne jöjjön létre, ne gyere ide anonimitásban szidni a férjed fiát és annak feleségét, hanem fogadd el, hogy ők krumplis tésztát és lencsefőzeléket tettek elétek. Te másképp vendégelsz, ők megint másképp. Pont.

2012. máj. 5. 19:31
 70/120 anonim ***** válasza:
100%
Úgy csinálsz mintha mi lennénk a hülyék, pedig te írsz olyan zavarosan és fröcsögősen mintha bedobtál volna két-három felest unalmadban.
2012. máj. 5. 19:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!