Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Te megkérdeznéd, mit ennének...

Te megkérdeznéd, mit ennének szívesebben?

Figyelt kérdés
Öt napot voltunk szoros családi vendégségben. Az utolsó kettőt úgy, hogy a vendéglátóink dolgoztak. Nem vagyunk válogatósak a férjemmel, de egyszer főztek lencse főzeléket /üres/, egyszer pedig krumplis tészát. Hozzá kell tennem, nem szegények, sőt: kifejezetten jómódúak.

2012. máj. 5. 15:19
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/120 anonim ***** válasza:
100%
Jól értem, hogy a gyerekeiteknél voltatok?
2012. máj. 5. 18:23
 42/120 A kérdező kommentje:
A férjemnek a fia, én meg a fia apjának vagyok a felesége.
2012. máj. 5. 18:26
 43/120 anonim ***** válasza:
87%

"Milyen ajándék lóra gondolsz? Vagy nem érted a kérdés lényegét? Az ajándék ló lett volna a lencse és a kruplis tészta?"

Úgy éreztem, többé-kevésbé ide illik. Ha vendégségben vagyok, örülök annak, amit kapok, nem lefitymálom. Így gondoltam.

2012. máj. 5. 18:27
 44/120 anonim ***** válasza:
90%

Én úgy érzem hogy itt egy kákán is csomót kereső anyóssal van dolgunk. Konkrét választ nem kaptam arra hogy végül is mit vársz most tőlünk?

És ahogy egyre inkább nem értettük a dolgot, úgy írtál egyre rosszabbat és rosszabbat a vendéglátóidról. Nem értem a problémádat, ráadásul komoly ellentétek is vannak abban amiket leírsz.

2012. máj. 5. 18:30
 45/120 anonim ***** válasza:
88%

"... alternatív gyógyításra rendeltek fel bennünket. Különben nem is mentünk volna."

Alternatív gyógyítás = természet-gyógyászat (nem olcsó)

rendeltek fel = ezek szerint "kúra-szerű kezelés" előre meghatározott időpontban. Azt jelenti, hogy nem első eset, ill. valószínű, nem is az utolsó. Mennyibe is kerül ez így össze-vissza?

Hányszor is szálltatok már meg a gyerekeknél ilyen célból alkalmanként 4-5 napra? Mindig ők állták a kaját ilyen esetekben?

Részemről: no comment

2012. máj. 5. 18:30
 46/120 anonim ***** válasza:
86%

Az, hogy valaki jómódú, azt kell jelentse, hogy rengeteget elkölt az ételre? A szüleimnek sosem voltak anyagi gondjai - és bizony sokszor került tésztaétel az asztalra, többek közt krumplis tészta, heti 1-2-szer volt hús csupán. És emiatt a takarékos életmód miatt nem volt olyan soha, hogy hó végén már nem tudták, miből legyen kaja, ellenben azokkal, akik hó elején két kézzel szórták minden drága kajára a pénzt.

Mikor anyu átmenetileg nem dolgozott, 1 bérből kellett megélni, akkor is ugyanazon a színvonalon éltünk, mint mikor mindketten dolgoztak.

Ha neked nem tetszett az étel, amit eléd raktak: ahogy többen is írták, főztetek volna ti valami jobbat.

2012. máj. 5. 18:42
 47/120 anonim ***** válasza:
86%

Kedves Kérdező!

A következő "felrendeléskor" nem szállnék meg a gyerekeknél.

Elmennék inkább egy szállodába, ott ha akarom a szobámba hozzák a kaját, mégpedig azt, amit rendelek. És hát persze azt rendelek, amire éppen akkor éhes vagyok.

Nem lesz más dolgod, mint a végén kifizeted a számlát, és ha valami panaszod felmerülne, elkéred a panaszkönyvet.

2012. máj. 5. 18:48
 48/120 A kérdező kommentje:
18.30-asnak! Hogy mindent érts. Azt is, amit nem akarsz! Mi nem akartunk felmenni, mert az egészségügyi probléma olyan volt, amiben - mint kiderült -nem is tudott segíteni a "kezelés". /azonnali műtét lett a vége sőt: el is késtünk vele, sajnos/ Kaptunk egy telefont egyik este 20 óra kürül, hogy hajnalban induljunk. Tehát nem terveztük a "vendégeskedést". És nem, nem szoktunk napokra felutazni hozzájuk, egyszer sem, nem többedszerre. Nem szoktuk sem őket, sem másokat kihasználni. A saját szféránkban is jól érezzük magunkat. A "kezelést" bőven kihagytuk volna. Ahogy számítottuk rá, nem ért semmit, inkább még ártott is.
2012. máj. 5. 18:54
 49/120 A kérdező kommentje:
Hogy mennyibe került össze-vissza? A "kezelés" naponta /reggel és este/ 2 x 3000 forint. Kétszer kellett naponta Budapestre felutazni 33 km-ről, ez napi 132 km. Betegen ez nem volt egy sétagalopp.
2012. máj. 5. 18:59
 50/120 anonim ***** válasza:
91%
Nem vendégségben voltál, hanem természetgyógyásznál kezelésen. A gyerekek megengedték (volt más választásuk?),hogy arra az időre náluk lakjatok.Ingyen szállás.Kajáról magatoknak kellet volna gondoskodni. Én nem mennék a fiam nyakára 5 napig úgy, hogy elvárom a teljes ellátást,külön odafigyelést..Pedig a fiam kb. háromszor annyit keres, mint én.Ha mégis rákényszerülnék, hogy náluk lakjak 5 napig, akkor nagy csomaggal mennék, jusson nekik is belőle.És megköszönném, hogy segítettek a szállásomat megoldani.
2012. máj. 5. 18:59
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!