Te megkérdeznéd, mit ennének szívesebben?
"Szoros családi vendégségben" lehet szólni, hogy nem ízlik a kaja, nem? És a "szoros család" az nem vendéglátó, hanem család, nem?
2012. máj. 5. 15:33
Amikor dolgoztak én bevásároltam volna és főztem volna egy finom kaját amit szeretünk, munka után nekik is jól jött volna.
2012. máj. 5. 15:40
Mondjuk ha már család, és nem igazán kell vendégnek éreznem magam, akkor az is természetes előttem, hogy 1-2 napra valami kaját én állok. Vagyis bevásárolok legalább 1 napi húsféleséget (saját hozzájárulás a költségekhez), és akkor lehet, hogy a lencse-főzelék sem lett volna üres.
2012. máj. 5. 15:43
nem megyek 5 napra vendégségbe sehova,ha tudom,hogy csak 3 napig érnek rám. 4.-5. napon dolgoznak fáradtak,valószínű az hiányzik még nekik,hogy amint hazaérnek körülöttem ugráljanak.akár szoros család, akár nem.
2012. máj. 5. 15:44
Most az 5 nap alatt volt ez a 2 fajta kaja, vagy pedig azon a 2 napon amikor ők dolgoztak?
Mert ha az előbbi, akkor tényleg nem szárnyalták túl maguk, viszont ha akkor, amikor dolgoztak, akkor én még ennyit se vártam volna el. Igaz én se vagyok szívesen olyan helyen, ahol épp dolgoznak.A vendéglátók nélkül nem szívesen lettem volna a lakásukban.
2012. máj. 5. 15:49
De mi a probléma a lencsefőzelékkel vagy a krumplis tésztával? Mindkettő isteni finom kaja. Ha pedig valamelyiket nem bírjátok vagy nem szeretitek, akkor szólni kellett volna, elvégre szoros családi vendégségről beszélünk, nem idegenekről. Bírom azt, aki utólag puffog, de szólni nem szól, hogy baja van. Egyébként mivel dolgoztak a vendéglátók, ezért szerintem egyértelmű, hogy valami gyorsat főzött a háziasszony, illetve azt nem írtad, feladjánlottad-e neki, hogy segítesz főzni vagy csinálsz a főzelékre egy feltétet, pl. fasírtot? Akkor elhittem volna, hogy nem tetszik, ha nem főzött volna, hanem azt mondta volna, hogy ott a felvágott a hűtőben, de így????
2012. máj. 5. 15:52
Én most voltam 5 napig a barátomnál. Egyikőnk sem eszik húst, de minden nap más kaja volt. És nem válogattam, mert szeretettel főzte nekünk.
Ha hús lett volna, ha nagyon muszáj azt is megeszem. Én kiugrottam volna a bőrömből, mert ezek a kedvenc ételeim.
Jó, lehet illik megkérdezni, de vendégségben voltatok. A másik meg, ez a nem szegények. Miért, a szegények esznek ilyen ételeket? o.O? Nem hiszem....Sőt! A főzelék egészséges. Nem kell mindig húst enni.
2012. máj. 5. 16:37
18/120 A kérdező kommentje:
15.24-es! Milyen ajándék lóra gondolsz? Vagy nem érted a kérdés lényegét? Az ajándék ló lett volna a lencse és a kruplis tészta?
Mivel nem ajánlottátok fel nekik, hogy amíg ők dolgoznak, ti csináltok ebédet, ezért nyilván mikor hazaesnek a munkából, akkor valami egyszerű, könnyen elkészíthető, finom kaját akartak csinálni. Nyilván nem kétszersültet és marhapörköltet raknak eléd, mert ahhoz idő kell.
Nem igazán értem mi a bajod. Egyébként a krumplis tészta és a lencsefőzelék nem holmi "paraszt" kaja, ami miatt ki kell emelni, hogy jómódúak. Az én családom eléggé jómódú és sokszor van krumplis tészta, mert papámnak és nekem is ez a kedvencünk.
2012. máj. 5. 17:33
20/120 A kérdező kommentje:
Nem szerettem volna azt mondani, hogy nem izlik a kaja. Akkor én lettem volna illetlen. Ja, igen! Főzni nem engedtek volna /ez tuti/, takarítani /csak magunk után/ sem; sikítva tiltakoztak, mikor szóba hoztam.
Kapcsolódó kérdések: