Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kicsi babát vagy inkább egy...

Kicsi babát vagy inkább egy nagyobbacska tinédzsert fogadnátok örökbe szívesebben?

Figyelt kérdés
párommal gondolkodunk egy gyerek örökbefogadásán de nem tudjuk eldönteni hogy kicsi babát vagy egy nagyobbacska tinit hozzunk-e haza,
2011. dec. 4. 20:32
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
mi is lányt szeretnénk de nem tudunk egyenlőre dönteni
2011. dec. 4. 20:35
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

remélem az első válaszában semmi perverz gondolat sem volt:D

mivel 20 évesen egy férfi nem fogadna örökbe gyereket az tuti,sőt még eszébe se jutna.

amúgy sztem kisebbet,akkor még jobban ragaszkodnak az adott szülőhöz.

2011. dec. 4. 20:42
 3/13 anonim ***** válasza:
44%

Egyiket sem.

Kutyát vagy macskát igen. (Macskát már fogadtam örökbe).

2011. dec. 4. 20:52
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Egy kisbaba annyiból jobb, hogy ti nevelitek fel kicsi kora óta, úgy kezel titeket, mint édes szülőket. Egy kamasz pedig már sokmindent élt át, a személyisége félig kifejlődött. Viszont egy kamasszal már nincs sok gond, lehetne rögtön egy nagy gyereketek.
2011. dec. 4. 21:09
 5/13 A kérdező kommentje:
úgy gondoljuk hogy egy tinivel könnyebb lenne, de hiányozna az hogy babusgatni kell, ezért nem tudunk dönteni :S
2011. dec. 4. 21:10
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem jó, ha bevállaljátok az idősebbet. Főleg azért, mert ha belegondolsz mindenkinek csak a kisbabák kellenek, a nagyobbak meg kénytelenek ott maradni ahol vannak. Biztos, hogy találnátok, egy idősebb leányzót aki szeretne titeket és hálás lenne, mert otthont adtatok neki. Bár azt is megértem, hogy hiányozna a babusgatás, de azzal, hogy egy idősebb gyermeket befogadtatok még nem jelenti azt ,hogy sosem lehet pici babád :)
2011. dec. 4. 21:42
 7/13 anonim ***** válasza:
nekem már van két fiam, pár év múlva szeretnék egy 2-3 éves kislányt örökbe fogadni, a babákat inkább a gyermektelen pároknak kellene örökbe fogadni, tinilányt viszont a fiaim mellett nem biztos hogy tudnék kezelni, hisz a nagyobbik fiam is 10 év alatt lesz még.
2011. dec. 4. 22:10
 8/13 anonim ***** válasza:
Én egy 2-3-4 éves kislányt fogadnék örökbe. A csecsemő idegesítő a tini meg már nagy.
2011. dec. 4. 22:51
 9/13 anonim ***** válasza:

Bárkit. Na, elképzelem/beleélem magam. (Még nincs gyermekem, és 20 évesen elég élettapasztalatom sem. De...)

Igazán mindegy.

Ha már lenne pár hasonkorú gyermekem, szerintem egy kamasszal is "elboldogulnék". Akkor inkább kamaszt. Tapasztalnék annyira, mielőtt örökbe fogadnám. Hiszen őket eleve kevésbé preferálják a leendő nevelőszülők, mert már-már kiforrott, majdnem-kész személyiségek (a maguk makacsságaival, tudom :)). De na és?

Egyébként... tényleg bárkit. Ahhoz, hogy szülő legyek, erősnek kell lennem, tökmindegy, milyen korú a gyerek. :)

2011. dec. 4. 23:58
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Engem 9 évesen hoztak el a szüleim:)

Nagyon csúnya voltam.Tényleg.Vannak akkori fotóim,de valami borzalmasan ellenszenves voltam.

Amikor eljöttek az otthonba,ahol laktam már sok "kritikát" és "bántást" kaptam a külsőmre és személyiségemre,nem is próbálkoztam már "eladni" magam,minta többi gyerek.Mindenki akart menni,ezért ahogy látták hoyg bárki is megnézi a nagyobakkat,rohatak is ölelgetni anyáztak apáztak sírtak mindent bevetettek,hogy elvigyék őket.Én sokszor láttam az emberek arcán a meglepődést és undort.Engem nem babusgattak válogatsál.Így bezárkóztam és csak kívülről figyeltem az új párok eljövetelét.Egyszer eljött az én napom is.Eljött egy fiatal pár.Összevissza járkáltak nézegették válogatták a gyerekeket.Én az ablakpárkányról figyeltem (mint mindig).Aztán Anyu odajött megkérdezni,miért nem játszom a többiekkel,mondtam mert én csúnya vagyok és engem nem szeretnek.Elkezdett kedveskedni,kérdezgetni,megszerettem.Megmutattam,hogy tudok rajzolni sőt énekeltem is neki!:DEz azért vicces,mert inkább ordítok és kornyikálok,mint énekelek,iszonyat idétlen volt,de megakartam mutatni,hogy jó vagyok én csak ronda.Nagyon meglepve álltak a "produkció" végén!Aztán láttam a feszültséget,elkezdtem nevetni és akkor már mertek ők is!Elvittek.Még aznap.Beírattak rajziskolába és énekre is.rengeteget fogalalkoztak velem.Soha nem bántottam meg őket,tudtam,hogy tőlük megkaptam azt amit senki mástól nem kaphattam meg.Nagyon sok megjegyzést kaptak szegények a választás miatt=(. Pont egy féléve helyeztek át,abba az otthonba ahonnan elvittek.Tetves voltam,ezért lenyírták GÉPPEL a hajam,így amikor jöttek rövid volt csapzott.Iszonyat szétálló füleim vannak.Fekete haj,fekete szemek és még szeplős is.És a szemeim "gonosz" vágásúak.

Már felnőttem sokkal szebb sajnos nem lettem,de kipofoztak rendesen:D Elvégeztem a BME-t,Ausztriában dolgozom,már eltartom őket nagyrészt.Nélkülük sehol nem lennék.Szóval saját hálás érzésemet ismerve én vinném a nagyobbacska tinédzsert:)30N

2011. dec. 5. 00:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!