Közös a bankszámlátok a férjetekkel? Vagy van hozzáférésetek? Nem fura az ha ö ezt szóba sem hozza? Miközben elvárja hogy ne dolgozz hanem htb legyél? Hetente ad pénzt kajára. Szivesebben dolgoznek de ha már nem akkor megalázónak érzem a helyzetet.
Miért nem dolgozol?Gyerekek vannak?
Mióta vagytok házasok?
Szia!
Külön bankszámlánk van, de ő is be tud lépni interneten az enyémbe, meg én is az övébe. Ezt a "minden héten kapok pénzt és htb vagyok" akkor nem tartanám megalázónak, hogyha tudom, hogy a férjem havi mittomén 150 nettót kap kézhez és abból ad heti 10-et (most írtam vmit) , valamint a számlán maradó pénz sorsáról is együtt döntünk.
Na várj csak, azt mondod, te nem dolgozol, ami a bankszámlára megy, az egyedül az ő keresete... Ha ő "elvárja" hogy ne dolgozz, és te EZÉRT nem dolgozol, (magyarul a férjed meghatározta, mit tegyél, te pedig azt teszed, mint egy jó alkalmazott) akkor persze, hogy nem hozza ezt szóba - mivel neked nincs szavad.
Szerintem ezt nektek, kettőtöknek kellett volna megbeszélni még az esküvő előtt...
Mi ugyan még nem házasodtunk össze a párommal, de évek óta együtt élünk. Csak azért nincs még papír, mert nagy esküvőt szeretnénk, ahhoz meg még kell egy kicsit gyűjtögetni.
Ő dolgozik, én tanulok, plusz néha valamennyicskét dolgozom. De alapvetően ő tart el.
Nincs közös bankszámlánk. Külön van neki is, nekem is. A lakással kapcsolatos kiadásokat ő fizeti. Én általában a saját pénzemből intézem a bevásárlást, amíg el nem fogy (ez általában max. 2 bevásárlás :( ), aztán tőle kérek.
De nincs megszabva így, hogy kapok heti 10 ezret. Inkább úgy van, hogy ha nagyobb vásárlást tervezek, akkor vagy együtt megyünk, vagy elviszem a kártyáját, alapból meg mindig van nálam 5-10 ezer kp. Mert bármikor kellhet. Ha lemegy 5 ezer alá, akkor kérek tőle.
Én nem érzem ezt megalázónak, mivel tudom, hogy ha most munkába állnék, ugyan lenne egy kicsit több jövedelmem, azonban hosszú távon mindenképp úgy járunk jobban anyagilag is, ha lediplomázom és csak utána megyek dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!