Szülők, ti hogy álltok hozzá a gyereke (i) tek szexuális életéhez?
20 éves lányom van, nem tiltom :D...
Nem nagyon szoktunk róla beszélni. Tudom, hogy védekeznek nekem ennyi bőven elég...
Velem apám és nevelőanyám sokat beszélt a szexről. Inkább ők beszéltek, elmesélték, hogyan volt ez náluk, sztorizgattak. Nevelőanyám pl. elmesélte, hogy ő 14 évesen vesztette el a szüzességét azért, hogy "megfeleljen" a barátainak és a nővérének. Nem telt el pár hónap és úgy megbánta, mint mást még nem nagyon. El is vette a kedvem a korai szextől.
Nem igazán volt mániám a másnál alvás, nem is engedték, még azzal sem, akivel pedig fél évig jártam és dúlt a szerelem (ez 16-17 éves koromban volt). Jól tették, mert ha megengedik, biztosan lefekszem vele, ami jó, hogy nem történt meg, mert a srác egy pocs volt. Undorodnék magamtól, ha lefeküdtem volna vele.
Szóval lényeg a lényeg, hogy a sok tiltás és papolás megtette hatását, 18 évesen vesztettem el a szüzességem, tök normális körülmények között, sosem bántam meg. Örülök, hogy végülis minden úgy történt, ahogy ők nagyjából akarták, mert senki nem mondhatja rám, hogy cafka lettem volna. Össz-vissz 4 pasival voltam, a 4.-et már megtartjuk. :)
22L
Beszélni fogok vele a sexről és nem fogom tiltani.Most még nem aktuális mert csak 3éves.
Velem simán beszélgettek ilyenről,azt is tudom hogy milyen pocizióban készült az öcsém.Soha nem volt tabu,bármiről kérdeztem válaszoltak.
19évesen vesztettem el a szüzességem és a szüleim voltak az elsők akik megtudták.Együttalvást engedték,a férjemen kivül 1fiúm volt csak.
köszönöm a válaszokat! én 17 éves vagyok, eddig nálunk se volt nagy téma a szex, mert nem volt miért beszélni róla, mostanában viszont egyre többet beszélünk róla, bár én még nem voltam fiúval és nem is bánom, de ha megtenném, nem tudom, hogy előtte odamennék-e anyuhoz megmondani neki, hogy figyi ez lesz.. akkor olyan furcsa lenne, ha odajutok, arra gondolni, hogy anya most tudja, hogy mit csinálunk, szóval nem tudom.. és ezért vagyok kíváncsi rá, hogy másoknál ez hogy történt, meg utána mi volt.
a másodiknak pedig: nem értem mi bajod van ezzel, szerintem elég normális kérdést raktam fel, és nem egy olyan szintűt hogy -terhes vagyok, ha lesz*ptam a barátomat? szóval erről ennyit ..
Én nem beszéltem soha a szexről sem édesanyámmal sem édesapámmal. Náluk ez tabu volt, sosem firtattuk a dolgokat. Én amúgy nyitott lennék, de ők meg zavarban, úgyhogy inkább hagyjuk ezt a témát.
Felnőtt ember vagyok 22 éves, szeptemberben költözöm össze a párommal, akivel 5 éve vagyok együtt, gondolom, gondolja már...
Aludni nem aludtam a páromnál még egyszer sem, ha otthon voltak a szülei, két szobás panelban laknak, mint mi, van egy húga, nincs értelme, közel lakom, haza tudunk menni. Meg amúgy sem gondolom, hogy egy 16-17-18 évesnek más ágyában kéne aludnia, és ezt akkor is úgy gondoltam, mikor akkora voltam...nálunk ez nem volt téma...
nálunk nem volt nagyon téma a sex, apukám nevelt 8 éves korom óta, szerintem nem nagyon tudta, hogyan kezdjen neki.
20 éves voltam, mikor elvesztettem a szüzességem, azóta az illető a férjem is lett :) elég sok elrettentő példát láttam az osztálytársak körében, de szerencsére a barátnőkkel ugyanúgy gondolkodtunk, így nem bántam meg, de azért jó lett volna, ha a szülőkkel is lehet erről beszélni.
Ha nekem lesz, én szeretnék majd időben nekikezdeni a felvilágosításnak, bár még fogalmam sincs, hogyan :D
nálunk sosem volt tabu az ilyesmi. anyummal mindig tudtam beszélni a női dolgokról, már 8 éves koromban elmondta mi az a menstruáció, 13 évesen alig vártam, h nekem is megjöjjön :) azóta meg a pokolba kívánom, mert úgy görcsölök :) még az első tampont is segített feltenni, szóval mi elég nyitottak vagyunk egymás felé, ami sztem nagyon jó dolog.
a szexet, a fiúkat sosem tiltotta, lévén, hogy abban a korban kezdtem el, amikor már látta, h érett vagyok rá, előbb nem is igazán érdekelt a dolog. nem úgy mint a mai tiniket. sajnos...
már 17 évesen alhattam együtt az akkori barátommal, sőt, egyszer nagyon kibuktam valami miatt, és anyum szinte elküldött a fiúmhoz, mert tudta, h ő majd megvígasztal :)
a szüzességem elvesztését elég formabontó módon közöltem :) felhívtam másnap reggel, és belekiabáltam a telefonba: anyu, képzeld, dugtam! :D kissé profán, belátom, de nálunk , mint említettem ez sem robbantott ki világháborút. persze kicsit meglepődött, de inkább csak azért mert tudatosult benne, hogy a kicsi lánya már nem olyan ártatlan :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!