Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek? A szüleim alig...

Mit tegyek? A szüleim alig engednek el valahová, hozzá tenném, hogy 16 éves vagyok .

Figyelt kérdés
A barátnőimnek elég engedékeny szülei vannak, de az én szüleim nagyok konzervatívak, és néha úgy érzem h leragadtak a 80-as években. nem tennék semmi rosszat csak szeretném élvezni kicsit a nyarat.
2012. júl. 29. 12:57
 1/10 anonim ***** válasza:
51%

Leragadtak a 80-as években? Miért, mi volt akkor?

Butaság a barátnőd szüleihez mérni a te szüleidet, semmi közük egymáshoz.

Hogy szeretnéd élvezni a nyarat?

2012. júl. 29. 12:59
 2/10 anonim ***** válasza:
76%
Én sem igazán jártam sehova...éjszakánként gondolom..Nem engedtek.
2012. júl. 29. 13:02
 3/10 A kérdező kommentje:
nem az h egy barátnőm hanem minden barátnőm. hát kicsit ki kapcsolódni, pl jövőhétvégén el szeretnék menni egy közeli helyre pár barátnőmmel. és nah apa nm hinném h el enged , anyukám engedékenyebb ...
2012. júl. 29. 13:03
 4/10 A kérdező kommentje:
Akkor viselkedtek igy a szülők, h alig engedték el a fiatalokat. .. vagyis a hallotak alapján.
2012. júl. 29. 13:05
 5/10 anonim válasza:

Hát ők felelnek érted, amíg nagykorú nem leszel.

Hogy a te szüleid jártak el jól, vagy a barátnőd szülei, sz csak 10 év múlva fog eldőlni: mi lett a gyerekükből.

Kérdezd meg őket, miért nem engednek el, és kössetek kompromisszumot, hogy mi az a hely, ahova nyugodtan elengednek, és mi az, ahova nem, és kérdezd meg, miért aggódnak. Néhány országban kiskorúakat be se engednek szórakozóhelyre.

2012. júl. 29. 13:07
 6/10 anonim ***** válasza:
66%

Nem hiszem, hogy ez így volt a 80-as években. Az 1880-as években talán.

Az sem számít, ha rajtad kívül mindenkinek engedékenyek a szülei, neked a saját szüleid mondják meg, hogy mit csinálhatsz.

Miért nem tudtok napközben nyarat élvezni?

2012. júl. 29. 13:08
 7/10 anonim ***** válasza:

Kérdező, ne dölj be a legendáknak, az "o tempora o mores - ó idők, ó erkölcsök" az több mint 2000 éves duma (Cicero), azóta próbálják elhitetni az előző nemzedékek, hogy "bezzeg a mi időnkben"

Nekem spec pont 1981-ben volt az első komolyabb barátnőm, és bizony este 10-kor hazakísértem Budapest másik végébe, és éjjel 2-re kb haza is értem... anyám 1x-2x bepróbálkozott, emléxem 1x tán pofon is ütött ezügyben, de mivel konzekvensen nem foglalkoztam a hülyeségével, idővel rájött, hogy a beletörődés az egyetlen lehetséges útja... na ez volt 1981-ben... szerintem, meg tudományos igényű felmérések szerint is sokkal lázadóbb attitűddel bírtunk mi, akkori kamaszok, mint a maiak.

2012. júl. 29. 13:35
 8/10 anonim ***** válasza:
Ja, és Kérdező, az előbbiből kimaradt az érdemi válasz: szóval mindenkinek magának kell megnevelni a saját őseit, és megvívni a saját szabadságharcát - ez a felnőtté válás természetes folyamata, így volt ez 1981-ben is, meg így van ma is.
2012. júl. 29. 13:43
 9/10 A kérdező kommentje:
hát köszönöm amiket írtatok kicsit elgondolkoztatott. megpróbálok kompromisszumot kötni .
2012. júl. 30. 09:41
 10/10 anonim ***** válasza:
Kérdező, bölcs döntés, a tárgyalás és kompromisszum a két fél közötti vita "felnőttes" megoldása...
2012. júl. 30. 10:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!