Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Te megkérdeznéd, mit ennének...

Te megkérdeznéd, mit ennének szívesebben?

Figyelt kérdés
Öt napot voltunk szoros családi vendégségben. Az utolsó kettőt úgy, hogy a vendéglátóink dolgoztak. Nem vagyunk válogatósak a férjemmel, de egyszer főztek lencse főzeléket /üres/, egyszer pedig krumplis tészát. Hozzá kell tennem, nem szegények, sőt: kifejezetten jómódúak.

2012. máj. 5. 15:19
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯
 101/120 anonim ***** válasza:
33%

Már ne haragudjatok, de itt rohadtul nem a műtét meg a kezelés meg semmi nem volt a téma, minek kell itt felhozni, hogy az-e a legnagyobb baja? Minek minden szart, tűtől repülőig belerángatni minden egyes kérdésbe?

Itt arról volt szó, hogy egy öt napos közeli rokonos vendéglátáson szerintünk illik-e megkérdezni, hogy mit ennének a vendégek, vagy legalább rendesen etetni őket.

Semmi köze itt senkinek ahhoz, hogy úgy egyébként ki hol lakik, meg miért, és hogyan és mikor, és kivel! De minden egyes kérdésnél ez van, hogy alig vannak, akik válaszolnak a kérdésre, mindenki elkezd kérdezősködni, hogy minek az neked, miből telik rá, milyen kezelés stb stb stb.

2012. máj. 5. 21:39
 102/120 A kérdező kommentje:
Utolsó! Igen, ez a tipikus esete annak, mikor valaki elindul az Értől és elmegy az Óceánig. Ahogy írtad is, a válasz helyett a fogást keresték rajtam és ahol lehetett, belém kötöttek. Ezek üres fecsegések, intimpistás érdeklődések voltak, teljesen eltértek a tárgytól. Nagyon gyakori eset ez a Gyakori kérdéseknél. Sajnos. Gondolom, ezek az embeek élvezik, hogy "ingyen" kibeszélhetik magukat, lecsaphatnak a koncra, amit aztán a többiek elkezdhetnek csócsálni. Szánalmas emberek ők. Egy tárgyilagos idegen éppen úgy lepontozta volna őket, mint ahogy én tettem. A kérdésre alig jött direkt válasz.Pedig arra lettem volna kiváncsi. Örülök, hogy megláttad a lényeget. Talán még előbb is írhattál volna. Akkor előbb véget ér az "ingyen cirkusz", amiben egyesek valóban nagyot alakítottak.
2012. máj. 5. 22:11
 103/120 anonim ***** válasza:
77%

Ezt írtad: "Csapot-papot itt kellett hagynunk, időnk sem volt felkészülni. Tehát szó nem volt célzott, megbeszélt vendégeskedésről."

Előtte pedig legalább 3 hozzászólásban állítottad, hogy ők hívtak titeket, és előre tudták, hogy menni fogtok és épp ezért tudtak volna készülni....ilyen ellentmondásos kommentekkel elég nehéz komolyan venni a kérdésed.

2012. máj. 5. 22:22
 104/120 A kérdező kommentje:
De kicsit átfordítva pontatalnaul idézném Márkus Lászlót: "De mi kerül ebben a fotelban négyezer forintba?" Vagyis mi a nyavalyát kellett csűrni-csavarni ezt a kérdést hetven valahány hozzászólásig, amiben talán öt értelmes és tárgyszerű volt.
2012. máj. 5. 22:37
 105/120 anonim ***** válasza:
83%
22:22es vagyok....ha ilyen fontosnak tartod, akkor elárulom, hogy orvosi egyetemet végeztem, és csak akkor szitkozódj, ha visszaolvastad magad. Össze-vissza beszélsz, mentegetőzöl, nem értem miért várod el, hogy este 8kor nekiálljanak a kedvedért 10 fogásos ebédet összerittyenteni, mikor ők tesznek neked szívességet azzal, hogy megszállhatsz a házukban. Nem vendégségbe mentél, ők dolgoztak ti pedig "kezelésre" mentetek. Gondolom, udvariasságból mondták, hogy ne főzz, de majdnem biztos vagyok abban, hogy nem zavartak volna ki a házból, ha valami finomat főzöl, mire hazaérnek a munkából. Ha pedig erre nem vagy képes, akkor finnyáskodás helyett elmehettél volna boltba, és 5 nap alatt tanúbizonyságot adhattál volna végtelen kreativitásodról. De miután a férjeddel történek nem rendítenek meg annyira mint ez a rendkívül felháborító sérelem a vejed részéről, kételkedem abban, hogy az elmeállapotod alkalmas érdemi vita folytatására...Szép estét!
2012. máj. 5. 23:00
 106/120 anonim ***** válasza:
80%
Nem szoktam megkérdezni a vendégektől mit ennének, mert nem éttermet vezetek hogy rendelésre főzzek.
2012. máj. 5. 23:05
 107/120 anonim ***** válasza:
73%
A kérdés túl rövid ahhoz,hogy egyértelmű válaszokat lehessen rá adni.Mivel csak a kérdező szemszögét ismerjük,így releváns volt a majdnem 70 hozzászólás,ami mind arra törekedett,hogy kiderítse a részleteket,amit a kérdező,az épp aktuális helyzet szerint petákolt.Természetesen ő is azon tipikus emberek közé tartozik,aki kritikát fogalmaz meg,de ő maga nem viseli el azt.Azok csak nyilvánvalóan a hasznos válaszok,amik az ő kedvére tesznek és esetleg legyezgetik a hiúságát.Ő tökéletes a vendéglátó pedig felér Bin Ladennel.Bocs,hogy ezt mondom,de felnőtt ember vagy,aki nem vendégségbe ment,hanem a családjához.A szüleim messze laknak tőlem,de soha nem jönnek üres kézzel,ha több napig nálunk vannak,akkor igyekeznek tehermentesíteni bennünket.Ha máshogy nem,meghívnak bennünket ebédelni egy étterembe,hogy egyikünknek se kelljen túlhajtania magát azért,mert most itt vannak.Nem várják el azt,hogy körülugráljuk őket,pláne,ha azt munka mellett tennénk.Az ilyen szintű nyafogás nem vall túl sok intelligenciára és empátiára.
2012. máj. 5. 23:08
 108/120 anonim ***** válasza:
52%
Kedves utolsó! Menj és főzz egyet Anyukával, jól megértenétek egymást! (valószínűleg, ha este 8kor szóltak, akkor nem napok óta tervezték a "vendéglátást", hanem valamilyen okból akkorra derült ki, hogy a "sámán" fogadja őket) De te úgyis jobban tudod, tanult barátom!
2012. máj. 5. 23:10
 109/120 anonim ***** válasza:
49%
23:05-nek szólt
2012. máj. 5. 23:12
 110/120 anonim ***** válasza:
70%

Azért kell a háttérinformáció, mert úgy jobban lehet segíteni.

Ha egy otthonülő, unatkozó háziasszony írja ezt a kérdést, akinek tényleg ez a legnagyobb problémája, az is furcsa, de nem annyira, mint az, hogy a kérdezőnek kórházban van a férje egy komoly műtét után, és ő épp az illemen akar ájuldozni.

2012. máj. 5. 23:13
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!