Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Terhes vagyok 17 évesen. Hogy...

Terhes vagyok 17 évesen. Hogy mondjam el a szüleimnek?

Figyelt kérdés
16 évesen vesztettem el a szüzességem egy olyas valakivel, akit nagyon szeretek még most is, akkor 2 éve voltunk együtt. Anyáék is támogatták, sőt, még anya nődokihoz is eljött velem (fogamzásgátló miatt). A fog.gátlót rendesen szedtem, szüneteket betartva, nem vol tolyan, hogy egyszer is rosszul vettem volna be. De mégis megtörtént a baj. Csak nemtudom, hogy mondjam el szüleimnek. Az már biztos, hogy megtartom. Elvetetni nem akarom, ha úgy adódik inkább kihordom, és megszülöm (nem vagyunk milliomosok, de természetesen erre telne). Hogy mondjam el a szüleimnek?
2012. jan. 3. 18:28
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/139 anonim ***** válasza:
70%

egyszerűen odaállsz eléjük, és elmondod nekik mielőbb. De ilyen idősen gyereket vállalni nagy FELELŐTLENSÉG lenne. Hiszen tanulsz, eltartani nem tudod. Gyereknek gyerek meg hát... Nem kéne. Később visszasíod, és a gyereket fogod hibáztatni, hogy nem élhettél, nem mehetsz el bulizni. Annsk meg mi értelme, hogy a szülőknek szülsz?

L/18

2012. jan. 3. 18:54
 22/139 anonim ***** válasza:
39%

Szia!

Szerintem is jó dolog hogy meg akarod tartani, egyetértek!

Mennyi idős a srác?

Az a legjobb ha ketten odaálltok a szüleid elé és mondjátok nekik, és azt is mondd hogy te mindent megtettél ennek érdekében h ne legyél terhes a gyógyszert rendesen szedted stb...

Lehet hogy ki lesznek bukva de ne feledd hogy rólad van szó, szóval ne vedd majd magadra nagyon ha annyira ki lesznek bukva, mellesleg ha annyira ki lesznek bukva majd akkor meg tudod beszélni itt akárkivel, a barátoddal és velem is, sőt sok emberrel rajtunk kívül.

Sok szerencsét!

18/f

2012. jan. 3. 18:55
 23/139 anonim ***** válasza:
59%
nem dönthetitek el egyedül, mert nem vagytok készen a nevelésére. Még csak nagykorú sem vagy. Együtt tudtok dönteni, hatan. A te szüleid, a fiú szülei, és ti.
2012. jan. 3. 18:56
 24/139 anonim ***** válasza:
76%

Na, ez az. A pasidnak van munkája? Hány éves?

Szép dolog, hogy te kitartasz amellett, hogy megtartod, de nyilván nem te fogsz neki pelenkát, kiságyat, babakocsit, kencéket venni, nem beszélve a ruháztatásról és később a táplálásról. Gondolom, ezt a szüleiddel fizettetnéd ki, akiknek lehet, hogy ez nem fog tetszeni.

Abban se légy olyan biztos, hogy a pasid veled fog maradni és felnevelni egy gyereket. Egyik kolléganőm 18 évesen szült (akkor 3 éve volt együtt a pasijával, már az esküvő is megvolt!!!), rá egy évre otthagyta. Másik nő 17 évesen szült, mondanom sem kell, hogy kisvártatva lelépett a pasi.

Bármennyire is szeret most, nem fogja magát ilyen szinten elkötelezni tizenévesen. Csak azért mondom, hogy erre most készülj fel, ne lepődj meg.

Szóval igen, még ha te is leszel a világ legszeretőbb anyája, se pénzed, se semmid nincs hozzá. Még érettségid sincs, magyarán ha már oviba jár a gyereked, mehetsz a teszkóba árufeltöltőnek és még azt is ki kell számolnod, hogy lesz-e elég WC-papír a hónapra... Nem sok férfinak fogsz kelleni egy gyerekkel, nem beszélve arról, hogy egy keresettel kérdéses, mikor fogsz tudni egyáltalán a szüleidtől elköltözni. Vagy mehetsz egy 25 NM-es garzonba lakni, de még azért is megizzadsz.

Bocsi, de a felnőtt élet nem csak a babázásról szól, ahol csak öröm és boldogság van.

2012. jan. 3. 18:57
 25/139 anonim ***** válasza:
63%
nem az a probléma, hogy ki lesz kibukva, hanem hogy mi lesz azzal a kisgyerekkel. Nem lesz neki túl könnyű. Aki már nevelt gyereket, az erről többet tud, mint egy tizenéves. Elképzelni nehéz ezt.
 26/139 anonim ***** válasza:
44%

Igen, szép dolog, hogy elhatározod, hogy megtartod a gyereket, de nem neked kell eltartanod, szóval azért a szülőknek is van némi beleszólása a dologba.

Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy menj abortuszra, de azért illene velük is megbeszélni, hogy akarnak még egy gyereket etetni, ruházni, fűteni rá stb. Nekik ez rohadt nagy változás.

27/139 A kérdező kommentje:
Oké, asszem eléjük állok. Barátomat már áthívtam, máris itt van, és akkor 4-en fogunk beszélni. Igazatok van, előbb talán tőlük kérdezem meg, hogy hogyan tovább, és ha ők támogatnak, akkor meg fogom tartani. Csak annyira benne vagyok abban, hogy megtartom. Egyszerűen amióta tudom mi az az abortusz, azóta elhatároztam, hogy nem fogok elvetetni babát. Igen, voltam dokinál, ő nézett meg. Egyébként nemtudom, hogy hogyan történt. Még a naptáramba is vezettem a napokat. És egyáltalán nem emlékszem olyanra, amikor kihagytam volna.
2012. jan. 3. 18:58
 28/139 anonim ***** válasza:
70%
Én nem tudom, kinek mi az önző, de szerintem pont hogy ÖNZETLEN, hogy felnevelné a gyerekét, és nem csak a bulik meg hasonló hülyeségek érdeklik, mint sok mai fiatalt. Persze ehhez a szülei segítségére is szükség lesz, ezért kell megbeszélni.
2012. jan. 3. 18:59
 29/139 anonim ***** válasza:
83%

A barátnőm 3 évvel ezelőtt szintén 17 évesen lett anya.Ő is úgy döntött mint te.Megtartja a gyereket.A gyerek apja eleinte lelkes volt,majd ahogy telt az idő,úgy jött rá,hogy neki még bőven buliznia,csajoznia kéne.Le is lépett amikor egyéves volt a gyerek.A barátnőm senkire nem hallgatott.Az anyja azt mondta neki,hogy csak akkor szülje meg,ha képes lesz anyaként viselkedni.Ha képes lesz lemondani dolgokról.Az apja kérte,hogy inkább vetesse el,mert még ő is fiatal,még neki is élnie kell.Egyik szülője sem kiabál vele,csak elmondták,hogy ők mit gondolnak az egészről.A barátnőm makacsul ragaszkodott ahhoz,hogy márpedig megszüli,és senki ne szóljon bele az életébe.Megszülte a babát.Nemrég volt 3 éves.A kicsit a mamája neveli,mert a barátnőm apja mint írtam hamar lelépett(gyerektartást nem fizet,mert tanul) a barátnőm meg állandóan nyafogott,hogy elkurt@ az életét,mert a régi haverok,barátok lekoptak,mert már nem hívják bulizni,mert már senki nem kíváncsi rá.Abban igaza van,hogy egyre kevesebb alkalommal hívják,hiszen senki nem akart egy babával együtt mulatni..Az anyja ma ideges,bár szereti az unokáját,de már ott tart,hogy azt mondja a lányának,hogy fogja a gyerekét,és boldoguljon.Neki is bejött az ,hogy megszülte,de a szülei nyakára.Az apja most kétszer annyit dolgozik,hiszen ott az unoka akit fel kell nevelni.Fáradtak,mérgesek,mert azt hitték ők már felneveltek 3 gyereket,és végre pihenhetnek idős korukra.

Ja! A barátnőm,most nem érti,hogy a szülei miért morcosak,és nem érti,hogy miért nem tud állást szerezni magának..

Lassan már én sem járok hozzá,(2hetente egyszer átmentem)mert engem is babysitternek néz..

Végig gondoltad a jövődet???

2012. jan. 3. 19:00
 30/139 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem ne a szüleid nyakába varrd magatokat, költözz oda a barátodhoz, az ő szüleivel tartasd magatokat. Ha kivágnak a lakásukból, vagy oda se engednek, akkor tudod, hogy döntsél.
2012. jan. 3. 19:01
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!