Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Terhes vagyok 17 évesen. Hogy...

Terhes vagyok 17 évesen. Hogy mondjam el a szüleimnek?

Figyelt kérdés
16 évesen vesztettem el a szüzességem egy olyas valakivel, akit nagyon szeretek még most is, akkor 2 éve voltunk együtt. Anyáék is támogatták, sőt, még anya nődokihoz is eljött velem (fogamzásgátló miatt). A fog.gátlót rendesen szedtem, szüneteket betartva, nem vol tolyan, hogy egyszer is rosszul vettem volna be. De mégis megtörtént a baj. Csak nemtudom, hogy mondjam el szüleimnek. Az már biztos, hogy megtartom. Elvetetni nem akarom, ha úgy adódik inkább kihordom, és megszülöm (nem vagyunk milliomosok, de természetesen erre telne). Hogy mondjam el a szüleimnek?
2012. jan. 3. 18:28
 91/139 A kérdező kommentje:

Sziasztok! Most tudok csak írni. Előszöris szeretném megköszönni a sok választ, a sok biztatást, és tanácsot. Aki szerint Fake a kérdés, attól megkérdezem: miért gondolja?

Most már kicsit megnyugodtam, tegnap beszéltünk. Végül tegnap a barátom a szüleit is elhozta, és megbeszéltük. Igazából a szülők annyira nem is voltak kiakadva, inkább meglepődtek, főleg anya, mert tudta, hogy szedtem a fog.gátlót. Persze egy kis vita volt, de végül arra jutottunk, hogy a szülők segítségével belevágunk... tehát megtartom. És igen, nemtudom, hogy 3 év múlva mi lesz, hiszen ki tudja, hogy velem lesz-e még a barátom, de nem akarok úgy élni, hogy egy ártatlan kisbabát foszottam meg az élettől. Jó körülményekbe fog beleszületni (a helyzethez képest), én biztos teljes szívemből szeretni fogom, a suliban csúszni fogok, de majd ha folytatom, a szüleink is besegítenek.

A fog.gátlóval meg úgy van, hogy először a doki azt írta fel (dianne 35), de azt ajánlotta, hogy ezt megszakítással együtt ajánlja. Én 7 hónapig szedhettem, és aztán írta fel a doki ezt.

2012. jan. 4. 18:12
 92/139 anonim ***** válasza:
28%

:)

:) :)

:) :) :)

2012. jan. 4. 18:16
 93/139 anonim ***** válasza:
93%

7 hónap után váltanod kellett másik tablettára?

De mikor teherbe estél még a Diane-t szedted?

Amúgy így, hogy mindkét félről támogatnak a szülők, teljesen rendben van. Nem túl ideális helyzet, de ha a pénz is megvan rá, hogy felneveljétek a szerető háttér is meglesz, akkor nem rossz döntés, hogy megtartjátok.

2012. jan. 4. 18:16
 94/139 A kérdező kommentje:

Nem, nem nem. Tehát: Most vagyok 17, és majd júl. 21-én leszek 18.

16 évesen vesztettem el, akkor mentem dokihoz, és írta fel a dianne 35-öt. Aztán 7 hónap múlva (ha jól emlékszem olyan szeptember környékén vesztettem el, tehát onnantól szedtem). Tehát márciusban váltottam. Most, hogy visszaszámolok, régebb óta szedek fog.gátlót, mint amit írtam.

2012. jan. 4. 18:32
 95/139 anonim ***** válasza:
73%

Sok csodálatos van ebben a történetben! :)

Az egyik Te vagy! :)

A másik a barátod, hogy tizenévesen nem azon jár az esze, hogyan szabaduljon a felelősségtől, hanem szembenéz a helyzettel és (Veled együtt) elég felnőtt ahhoz, hogy a szülők elé álljon és higgadtan átbeszélje, mi lesz.

A harmadik csodálatos dolog, hogy mindkettőtöknek ilyen fantasztikus szülei vannak, hogy nem azt látják ebben a helyzetben, hogy a nyakukra vállaltok egy gyereket, hanem képesek támogatni, megérteni, vállalni a Ti nehézségeiteket is! Gondolom, most úgy érzed, ez természetes, hiszen a szüleitek. De soha ne felejts el elég hálásnak lenni, mert sajnos sok szülő nem vállalta volna ezt a terhet! Biztosan nagyon jól fog esni mindkettőtök szüleinek, ha elmondjátok nekik, hogy hálásak vagytok a támogatásukért és egyáltalán, azért, hogy ilyen jó szülők! :)

Legyetek Ti is ugyanilyen jók! :)

Sok boldogságot!

2012. jan. 4. 18:34
 96/139 A kérdező kommentje:
Köszi, igen, még tényleg nem köszöntem ezt meg neki (talán a történtek miatt kimaradt), de azthiszem, megteszem.
2012. jan. 4. 18:35
 97/139 anonim ***** válasza:
33%
Na, tehát akkor kiderült, hogy a Diane nem is olyan rossz szer. Hiszen amellett nem estél teherbe!
2012. jan. 4. 18:37
 98/139 anonim ***** válasza:
85%
Sok boldogságot!!!
2012. jan. 4. 18:38
 99/139 A kérdező kommentje:
Igen, amellett semmi gond nem volt. Egyébként köszönjük :)
2012. jan. 4. 18:43
 100/139 anonim ***** válasza:
15%
Arra gondoltam irhatnál blogot!:) Hogy milyen lesz fiatalon anyának lenni. Én is fiatalon (26é) lettem anya. Sokmboldogságot!.)
2012. jan. 4. 19:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!