Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Terhes vagyok 17 évesen. Hogy...

Terhes vagyok 17 évesen. Hogy mondjam el a szüleimnek?

Figyelt kérdés
16 évesen vesztettem el a szüzességem egy olyas valakivel, akit nagyon szeretek még most is, akkor 2 éve voltunk együtt. Anyáék is támogatták, sőt, még anya nődokihoz is eljött velem (fogamzásgátló miatt). A fog.gátlót rendesen szedtem, szüneteket betartva, nem vol tolyan, hogy egyszer is rosszul vettem volna be. De mégis megtörtént a baj. Csak nemtudom, hogy mondjam el szüleimnek. Az már biztos, hogy megtartom. Elvetetni nem akarom, ha úgy adódik inkább kihordom, és megszülöm (nem vagyunk milliomosok, de természetesen erre telne). Hogy mondjam el a szüleimnek?
2012. jan. 3. 18:28
 111/139 anonim ***** válasza:
Páromat az anyukája 22 évesen szülte!Utolsó éves volt az egyetemen!!!! Vizsga után 2 héttel született a párom. S itt van,dolgozik azóta ugyanazon a melóhelyen....
2012. jan. 5. 11:30
 112/139 anonim ***** válasza:
5%

"Lehet, hogy a kérdező a 18-at is betölti, mire megszületik a baba, most 1,5-2 év ide vagy oda már nem számít."

Szerintem meg az alatt a két év alatt szerezne magának egy normális állást (nem teszkó árufeltöltőset) és összejönne egy olyan legalább 22-23 éves dolgozó, önálló sráccal, akivel tényleg érdemes összehozni egy gyereket.

Igenis számít az a két év.

2012. jan. 5. 12:25
 113/139 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, és a biztatást. Lehet, hogy nem leszek olyan anya, aki már idősebb korában szült, még nincs állásom, sulit nem fejeztem még be, lehet, hogy felkavarja az életem, de vállalom. És a baba oldaláról nézve: olyan családba születik bele, ahol szeretik egymást, van 2 idősebb testvérem (19,21), ők is besegítenek majd, mint már írtam, nem vagyunk milliomosok, de az anyagi háttér is megvan. Én is szeretni fogom, és nem úgy fogok rá tekinteni, mint egy felesleges melékszereplőre. Igazából most már egészen várom a babát (pedig még jó messze van), várom az első lépteit, szavait... Teljesen úgy érzem magam, mintha nem is véletlenül történt volna a dolog, hanem szándékosan, és én is akartam.
2012. jan. 5. 13:20
 114/139 anonim ***** válasza:
81%

"Igazából most már egészen várom a babát (pedig még jó messze van), várom az első lépteit, szavait... Teljesen úgy érzem magam, mintha nem is véletlenül történt volna a dolog, hanem szándékosan, és én is akartam."

Na, ettől lesz jó annak a kicsinek! Erre van szüksége. Azt hiszem, máris anyává váltál...

:)

2012. jan. 5. 13:44
 115/139 anonim ***** válasza:
28%
Csak a szülés után már szedd pontosan a tablettát.
2012. jan. 5. 14:10
 116/139 anonim ***** válasza:
93%

Én anyukám engem 18 évesen szült, és a világ legcsodásabb édesanyja!!

22/L

2012. jan. 5. 14:18
 117/139 anonim ***** válasza:
63%
Igen, most még csak egy csodás tündérmesének fogod fel...
2012. jan. 5. 14:57
 118/139 anonim ***** válasza:
69%

Nem tudom hány évesek a szüleid. Olyan 45-50 évesekre tippelek. Gondolom dolgoznak, nekik is kell a pihenés. Ne adj isten, édesapád olyan helyen dolgozik, ahol éjszakai műszak is van. Szerinted örülni fognak neki, hogy megint ott ordít éjszakánként egy baba, aki ráadásul nem is az ő gyerekük. Ők erről már 17 éve letettek, amikor te ezt abbahagytad. A tesóidat írod még segítségnek, azt nem írtad lányok vagy fiúk. Ha lányok, esetleg be tudod őket fogni délutánonként egy kis vigyázásra, ha fiúk, ne is reménykedj... De nekik is megvan a saját életük, amibe csak pár órára férhet bele egy baba, ami nem az övék. Tanulnak, dolgoznak, feltehetetően párkapcsolatuk is van, nem biztos, hogy lesz nekik arra idejük, hogy a te kis babáddal foglalkozzanak.

Annyian írják itt, hogy amikor a gyerek el kezd dolgozni és már pénzt keres, de otthon lakik, adjon haza a szüleinek. Te ezt soha nem fogod tudni megtenni. Hiába fogsz ott lakni, még plusz kiadás is leszel a szüleidnek. Hiszen most 17 vagy... érettségit esetleg estin később megcsinálhatod, de egy kisgyerek mellett elég nehéz. Ismerek egy lányt, érettségi előtti nyáron lett terhes. A barátja elhagyta még a baba születése előtt, pedig együtt voltak már 2 éve. Az érettségije nem lett meg a lánynak, még mindig az anyjával él, pedig már kb. általános iskola elsős a kisgyerek. Egyszerűen nem tud továbblépni, munkát nem kap 11. elvégzett gimis osztállyal, de ha megcsinálta az érettségit később (erről nem tudok..), akkor meg érettségivel sem. Mert azt tudom, hogy nem dolgozik. Neki is van egy nővére, aki néha-néha délután vigyázott a kicsiire és ennyi...

Jól gondold meg.. örökre a szüleid nyakán akarsz rohadni egy gyerekkel? Soha ne legyen külön életed?

Mert hidd el, ha elhagy a mostani párod, elég kicsi arra az esély, hogy később jön majd egy viszonylag jobb módú pasi, aki bevállal téged egy akkor már X éves gyerekkel meg 0 munkatapasztalattal, vagy éppen teszkó árufeltöltőként. Ha meg mégis melletted marad a párod, akkor neki nagyon keményen kell dolgoznia, két három állást bevállalni, hogy legalább egy albiba el tudjatok költözni.. Ez meg nagyon könnyen az amúgy is instabil (gyerek kikészít két gyereket) kapcsolatotok rovására mehet.

Mondjuk most már mindegy, mert az időből kifutnál...

2012. jan. 5. 17:20
 119/139 anonim válasza:
24%
Szerintem pedig ha megvan a stabil anyagi háttér, akkor nem lesz gond. Azt mondom, hogy ha nekem lenne most meg, akkor én is simán szülnék, viszont én nem tehetem meg, mert édesanyám munkanélküli, testvérem tartós beteg, édesapám a kereső, és most itthon lakunk, hogy egyáltalán egy lakáshitelre valót össze tudjunk szedni. Úgy, hogy most én is dolgozok meg a párom is. Ha a fősuli alatt szültem volna, most sokkal könnyebb lenne, már lejárt volna a gyes, lenne egy kisgyerekem, és ugyanúgy el tudtam volna kezdeni dolgozni, mint most frissdiplomásan, gyerek nélkül. Szóval én azt mondom, hajrá, és a párkapcsolathoz meg annyit, azért van annyi válás és szakítás, mert a mai párok nem ismernek egy alapvető feltételt: az ALKALMAZKODÁSt! Ha nem lenne mindenki "tökéletes", és nem csak saját magának lehetne igaza, akkor sokkal több kapcsolat maradna meg, és nem lenne ennyi válás. :)
2012. jan. 5. 18:24
 120/139 anonim ***** válasza:
29%

119 vagyok.

Kva jól le lettem pontozva, pedig semmi bántót vagy igazságtalanságot nem írtam. De mivel nektek az a fontos, hogy ne menjen abortuszra, lepontoztatok.

Hát akkor szülje meg csak a gyerekét a szülei nyakára, aztán később is érezze azt a gyerek, hogy ha ő nem lenne, minden simábban menne, nem veszekednének ennyit a nagyszülei, nagypapa nem kapott volna szívinfarktust a sok munkától. Végül is nekem mindegy. 19 évesen van annyi eszem, hogy soha nem szülnék a szüleim nyakára.

2012. jan. 6. 02:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!