Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Terhes vagyok 17 évesen. Hogy...

Terhes vagyok 17 évesen. Hogy mondjam el a szüleimnek?

Figyelt kérdés
16 évesen vesztettem el a szüzességem egy olyas valakivel, akit nagyon szeretek még most is, akkor 2 éve voltunk együtt. Anyáék is támogatták, sőt, még anya nődokihoz is eljött velem (fogamzásgátló miatt). A fog.gátlót rendesen szedtem, szüneteket betartva, nem vol tolyan, hogy egyszer is rosszul vettem volna be. De mégis megtörtént a baj. Csak nemtudom, hogy mondjam el szüleimnek. Az már biztos, hogy megtartom. Elvetetni nem akarom, ha úgy adódik inkább kihordom, és megszülöm (nem vagyunk milliomosok, de természetesen erre telne). Hogy mondjam el a szüleimnek?
2012. jan. 3. 18:28
 121/139 anonim ***** válasza:
10%

sokan azt írják h ne ülj a szüleid nyakára

DE: Ők vállaltak gyereket és tudták hogy mindenben támogatniuk kell

azért Ők a szülei

ha jól olvastam a kérdező még nem felnőttkorú tehát felelősséggel tartoznak érte ami azt is jelenti h ha nagyon félnek h a lányuk terhes lesz akkor ne engedjék el a barátjával stb.

2012. jan. 6. 17:14
 122/139 anonim ***** válasza:
76%
Én ugyanígy jártam...21 évesen az egyetemi éveim alatt a "naaagy szerelmem"-től estem teherbe...aki két évvel a fiunk születése után lelépett...Az egyetemet befejeztem ugyan, de azóta sem találtam magamnak normális munkahelyet, mert a fiam állandóan betegeskedik (a gyenge immunrendszerét az apjától örökölte...)Helyettesítő, kisegítő, egyszerre két munkahely, szal húzom az igát-egyedül. A szüleim máig felemlegetik, hogy akkor MINDENT ők adtak, MINDENT nekik köszönhetek, ami igaz is, és ezért minden tiszteletem az övék, de egyben mélyen megalázó is...34 éves vagyok, és elárulom: senki nem fogadta el a fiamat sajátjaként, ebből gondolom magad is rájöttél, hogy egyedül vagyok. Amikor a korombeliek buliztak és utazgattak, én babakocsit toltam és pelenkáztam. Ne érts félre: imádom a fiamat, bármit megtennék érte! Hiszen ő a mindenem. De! Ha újra kezdhetném...nem írom ide mit tennék, mert brutálisan lepontoznátok:-(
2012. jan. 13. 22:42
 123/139 anonim ***** válasza:
98%
nem lebeszélni akarlak, de elmondom az én történetemet, hátha tanulságos lesz: 17 évesen estem teherbe az első szerelmemtől. Minden téren első volt nekem, nagyon szerettük egymást. Az én szüleimmel nem volt ilyen egyszerű dolgom, amikor kiderült, értésemre adták, hogy semmi esetre sem tarthatom meg, mivel én nem vagyok keresőképes. Ezt én is beláttam. Nagy botrány volt, a fiú úgy "megijedt", hogy eltűnt két hétre, tehát az abortusszal járó tortúrát egyedül kellett végigcsinálnom. Amikor elltek a viharfelhők, előkerült valami könyvből kimásolt szerelmes levéllel, és könyörgött. De addigra bennem már eltört valami. Így utólag belátom, hogy így volt jó, mert ezeket a jellemvonásokat szerelmesen nem látja az ember. Sajnos az a tapasztalat, hogy a huszas éveiben annyit változnak az emberek, hogy az ilyen fiatalkori kapcsolatok előbb utóbb szétszakadnak az eltávolodás miatt. Ha akkor ott maradtam volna egyedül a babával, mert a szintén gyerek férjem (aki mellett nem remélhettem volna szép életet) előbb utóbb lelépett volna, hogy még "éljen" egy kicsit, akkor most nem lehetnék együtt a férjemmel, akivel imádjuk egymást, szép, saját otthonban élünk a számunkra legkedvesebb helyen, mindenünk megvan, és most várjuk az első babánkat. Tartsd észben, hogy édesek azok a párok, akik 20-30 éve élnek egymás mellett, egy tiniszerlem után, és szinte kamaszként lettek szülők, de inkább szánni való az az egyedül álló, huszonéves anyuka, aki tiniként teherbe esett, és emiatt egész életében lemondásokkal kell éljen... Gondolok itt a nem kiteljesedett életpályára, a nem felnőtt fejjel, megfontoltan választott társra, a saját otthon hiányára, az elmaradt nyaralásokra... Persze ott lesz a baba, akit sosem fogsz megbánni, de akinek sajnos lehet, hogy egy megkeseredett, kiégett anyukája lesz, akivel csak azok a férfiak fognak szóbaállni, akik nem tehetik meg, hgy a gyermektelen, hasonló kaliberű lányoknál próbálkozzanak, és azt gondolják, hogy neked "örülnöd kéne", hogy így, gyerekkel, még elkelsz... Sajnos ez ma a magyar valóság, és én az elmúlt 13 évben 100%-ig megerősítést nyertem abban, hogy annak akkor úgy kellett történnie. Persze, ha 30 évesen maradsz egyedül gyerekkel, az sem leányálom, de legalább abban a korban már nem számítsz emiatt hátrányos helyzetűnek, csak egy csinos, szingli anyukának. Nagy különbség.
2012. jan. 14. 09:27
 124/139 anonim ***** válasza:
25%
A kérdezőnek már mindegy. Ő már megszüli a gyerekét. És nyomorog élete végéig. Gratulálok...
2012. jan. 14. 10:07
 125/139 anonim ***** válasza:
39%

annyira nem értem azokat, akik arról rizsáznak, hogy a lány nem keres, a szülei nyakára szüli, meg hogy élete legszebb éveit fecsérli el a gyerek miatt!!

tegyük fel, ha a ti édesanyátokkal történik mindez, és elvetet titeket, akkor most nem dumálnátok itt a felelősségről meg ki tudja miről! akkor mi lenne? semmi mert ugye hol lennétek? ki tudja...

az a kisbaba, aki most benne növekszik, ki tudja mit fog majd véghezvinni felnőtt emberként, lehet, hogy ő találja fel a rák ellenszerét stb. persze ez szélsőséges eset, de megtörténhet!

nem is olyan régen még ez volt a normális kor a szülésre!!!!!! 20 év felett már vénlánynak számítottak a nők, 30 évesen pedig már egyenesen öregnek! úgyhogy ne rizsázzatok itt, annyira önzőek vagytok!!!!!4

gimi utolsó évében végignézettek velünk egy filmet az abortusztól, és körülbelül az egész osztály rosszul lett a látottaktól! fogalmatok sincs hogy zajlik az abortusz, mi? a magzatot szó szerint cafatokra szedi az a szar, amit feldugnak, és a magzat nem tudom hány hetes korában egyébként már érez, csak ugye még nagyon kicsi. a magzat szó szerint menekül a gép elől, mutatták a filmen, hogy próbál menekülni előle, de ugye nincs kiút, beszippantja a cucc és feldarabolja. elég régen volt már ez, így csak részletekre emlékszem, de mindenki rosszul lett a látottaktól, úgy lesokkolt minket, hogy kezeink-lábaink remegtek óra után...

semelyik embernek nem kívánok ilyen halált!

a másik dolog, hogy egy nőnek nincs joga eldönteni hogy élhet e a babája vagy sem! undorító dolognak tartom, hogy azért vetesse el a babát egy fiatal lány mert még nem élte ki magát!!!!!!!!!!!!

2012. jan. 18. 12:51
 126/139 anonim ***** válasza:
84%

És azt tudod miért nézették veletek azt a filmet? Hogy ne essél teherbe 17 évesen.

Velünk nyolcadikban megnézették.

Persze nekem mindegy én sosem mondtam, hogy vetesse el. Nekem ezt nincs jogom eldönteni és nem is szeretném. Semmi közöm hozzá, csak az előző kommentre szerettem volna reagálni. Nyilván baleseteke pedig mindig vannak, ami a teherbeesését illeti, mert a kérdező mint tudjuk gyógyszert szedett.

2012. jan. 18. 14:05
 127/139 anonim ***** válasza:
82%
Én egy nem kívánt gyermek vagyok. Anyám azért nem vetetett el, mert abban az időben még nem altatták el a nőket az abortuszhoz.Egész életemben szenvedtem anyámtól, aki szadista módjára bánt velem és tett tönkre fizikailag-pszichikailag.Van akinek igenis inkább az abortuszt javasolnám! persze, megható az a kis film, a Néma sikoly című, de a fájdalom csak néhány percig tart maximum, nem egy életen át...
2012. jan. 22. 14:16
 128/139 anonim ***** válasza:
27%
A Néma sikolyban nem egy max. 12. hetet betöltött embriót mutatnak, hanem egy sokkal idősebb magzatot. Ezért becsapás és "szemfényvesztés".
2012. jan. 22. 14:29
 129/139 anonim ***** válasza:
15%

" sokan azt írják h ne ülj a szüleid nyakára

DE: Ők vállaltak gyereket és tudták hogy mindenben támogatniuk kell

azért Ők a szülei

ha jól olvastam a kérdező még nem felnőttkorú tehát felelősséggel tartoznak érte ami azt is jelenti h ha nagyon félnek h a lányuk terhes lesz akkor ne engedjék el a barátjával stb.

A válasz 67%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 67%-ban hasznos válaszokat ad.

# 121/128 01-06 17:14

Na ez is ír ám akkora hülyeséget,végig se gondolja amit leírt..

kezdjük azzal hogy 17 éves lányt már nem lehet úgy megfogni,hogy sosem engedi el a szülő.Ha akar akkor úgyis szexel hiába fogják satuban a szülei.

Írod,hogy a szülők nyakára kell menni,mert ők a felelősek azért mert 17 évesen teherbe esett..Hát ebben nincs igazad.17 évesen már kell hogy legyen annyi értelmi felfogása a lánynak,hogy tudja amit csinál(szex) annak következményei is lehetnek,ezért csakis a 17 éves lány a felelős.

De ha felelősek érte a szülők ,ahogy írod,akkor nekik van joguk megszabni hogy szüljön vagy sem.Hiszen akkor a döntés is az övéké.Ha felelősek akkor mondhatják,hogy állják az abortuszt vagy segítenek felnevelni a nem kívánt unokát..

De tanácsot adni felesleges ha a kérdező döntött.

Én ezért kívánom,hogy egészséges babát hozzon a világra(legalább erre ne legyen gondja,hisz bőven lesz majd)

és kívánom,hogy nem lesse minden hónapban a postás a gyed miatt,hogy mikor hozza már ki.Hogy ne legyen gond hogy mit adjon enni vagy mibe öltöztesse a gyereket..

Kívánom,hogy nyugis éveik legyenek a gyermekével..

2012. jan. 22. 14:42
 130/139 anonim ***** válasza:
3%

előző

sztem te írtál oltári nagy hülyeséget de francot nem érdekel

húú

és megtartják a szülei

wáóó

(idióta)

2012. jan. 23. 15:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!