Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Terhes vagyok 17 évesen. Hogy...

Terhes vagyok 17 évesen. Hogy mondjam el a szüleimnek?

Figyelt kérdés
16 évesen vesztettem el a szüzességem egy olyas valakivel, akit nagyon szeretek még most is, akkor 2 éve voltunk együtt. Anyáék is támogatták, sőt, még anya nődokihoz is eljött velem (fogamzásgátló miatt). A fog.gátlót rendesen szedtem, szüneteket betartva, nem vol tolyan, hogy egyszer is rosszul vettem volna be. De mégis megtörtént a baj. Csak nemtudom, hogy mondjam el szüleimnek. Az már biztos, hogy megtartom. Elvetetni nem akarom, ha úgy adódik inkább kihordom, és megszülöm (nem vagyunk milliomosok, de természetesen erre telne). Hogy mondjam el a szüleimnek?
2012. jan. 3. 18:28
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/139 A kérdező kommentje:
Jaj, és a fog.gátlót kb. fél-háromnegyed éve szedem.
2012. jan. 3. 18:43
 12/139 anonim ***** válasza:
34%

orvosnál voltál? az a biztos csak.

A "hogyan" tökmindegy. Itt nagyobb dologról van szó, mintsem a hogyan számítana. Nyilván meg fognak lepődni, talán először meg is ijednek. Ezt nem tudod elkerülni. Aztán megbeszélitek. Ha megszülöd, nekik kell nevelni, ezért nekik is akarniuk kell.

Biztos, hogy azt szánod az elsőszülöttednek, hogy ő egy "baj" legyen?

Én akkor szülnék, amikor el tudom tartani, akár egyedül is, és felnevelni. Van rá időm és pénzem. Mert az apát is bármi érheti, beteg lehet pl. elvesztheti a munkáját..a szüleidet is..akkor szabad szülni, ha látod, hoyg a következő 15 évben el tudod tartani magadat s a gyermeketó, és e mellett marad időd nevelni is, meg szeretni is erőd.

2012. jan. 3. 18:44
 13/139 anonim ***** válasza:
22%
Tárgyilagosan, és higgadtan beszéld meg a szüleiddel, 4-esben, a barátoddal együtt. Nem fognak tapsikolni örömükben, de fontos vagy nekik, így biztos támogatni fognak idővel.
2012. jan. 3. 18:45
 14/139 anonim ***** válasza:
35%

Én azért elmennék egy dokihoz,mert sokszor gyógyszer mellett teherbe esni nem a legjobb a babának..Nem akarok vészmadár lenni,de az esély megvan,hogy nem lesz egészséges a gyermek a fogamzásgátló miatt.Meglep az is hogy 16 éves korod óta szeded,állítólag rendesen,és most teherbe estél tőle..(tedd a kezed a szívedre,és valld be magadnak,hogy bizony kihagytál 1 vagy 2 napot..) Mert ha valaki majdnem 1 éve szedi a tablettát,és nem volt gond vele,annak 1 vagy 2 év után sem lesz gond vele..

A másik,hogy végig gondoltad??17 évesen anya lennél? Kinek szülnél? hova szülnél??Miből tartanád el?? A gyerek apja is tud róla? Az ő döntése nem fontos? Mert mi van ha ő nem akar apa lenni??

Nem vagyok abortusz párti,de azt se bírom ha valaki ennyire önzően gondolkodik..

2012. jan. 3. 18:46
 15/139 anonim ***** válasza:
80%
Melyik gyógyszert szedted?
 16/139 anonim ***** válasza:
22%
gyorsan mondd el, ez a lényeg! Mielőbb! Ketten akár.
 17/139 anonim ***** válasza:
24%

Mondd el nekik nyugodtan. Anyukád vidd el nőgyógyászhoz és rendesen szedted, tehát nem felelőtlenségből történt meg. Valószínűleg először mérgesek lesznek, de akkor is lehet, hogy nem mérgesek esznek csak a váratlan helyzet matt lesznek dühösek. Azután biztos meg békélnek. Viszont gondold át, hogy tényleg megtartod-e. Gondolj bele te is gyerek vagy még. És így a tanulmányaid is csúszni fognak valamint ha folytatni fogod tanulást akkor sokkal nehezebb lesz gyerek mellett.

17/L

2012. jan. 3. 18:48
 18/139 anonim ***** válasza:
90%

a gyógyszer nevére én is kiváncsi lennék ha nem baj

mond el a szüleidnek hogy nem a te hibád

innentől kezdve nem hiszem hogy lefejeznének

2012. jan. 3. 18:50
 19/139 anonim ***** válasza:
27%

Jó, hogy ilyen fiatalon nem akarod elvetetni. Bátorság, én szurkolok! ;)

Amúgy ha egyszer úgy gondolod, olvasd el Cecelia Ahern Ahol a szivárvány véget ér könyvét. Részben egy leányanya a főszereplő.

2012. jan. 3. 18:52
 20/139 anonim ***** válasza:
17%

Jó, hogy ilyen fiatalon nem akarod elvetetni. Bátorság, én szurkolok! ;)

Amúgy ha egyszer úgy gondolod, olvasd el Cecelia Ahern Ahol a szivárvány véget ér könyvét. Romantikus sztori, amiben részben egy leányanya a főszereplő.

2012. jan. 3. 18:52
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!