Egy félrelépés volt, most zsarolnak?
Figyelt kérdés
Egy munkahelyi buli után történt. Ittam de nem voltam részeg, valahogy a helyzet hozta, nem is értem. De megtörtént egy kollégával, aki azóta zsarol, hogy szól a férjemnek ha nem teszem még meg..
Tudom, hibáztam, de hogyan lehetne egy ilyen alakot leállítani? A párom elhagyna, mert konzervatív családból való..de én szeretem őt. 29L
2011. dec. 19. 16:57
51/111 A kérdező kommentje:
Nem mentegetem magam, tudom mit tettem, de nem vagyok ribanc. Miért hiszi mindenki hogy egy bukás után már életformává fog válni a megcsalás. Miért kell elítélni azt, aki egyszer hibázott? Az élet oly sok területén lehet hibázni. Az ital nem mindenkire hat egyformán. Én nem iszom, de ott alkalom volt, nem tudtam hogyan fogok reagálni rá... Örülök, hogy te nem csaltad meg a barátnődet, én sem terveztem ezt.
2011. dec. 19. 22:18
52/111 A kérdező kommentje:
50. hozzászóló: köszönöm. Igen, mindenki kerülhet olyan helyzetbe amire most még csak gondolni sem mer és lehet, hogy rosszul végződik.
2011. dec. 19. 22:21
53/111 anonim válasza:
Persze, persze, lehet hazugságra építkezni. Meg lehet abban az illúzióban élni, hogy a lelkiismeret furdalás elmúlik. Hát nem, az elmúlik az azt jelenti, hogy utólag semmibe veszed. És én baromira nem vagyok erkölcscsősz, például senkit nem ítélek el azok közül, akik minden nap mással fekszenek le, számomra az egy elfogadott életmód, de a megcsalás és a hazugság az nem az. Aki vállalta a monogám életmódot, az meg is érdemli a következményeit annak, ha ettől mégis eltér. Tessék, nem kötelező monogámnak lenni, el is lehet válni. Szerintem kedves kérdező, a legjobb számodra ez lenne. Inkább, mint hazugságban élni.
54/111 anonim válasza:
Persze hogy nem tervezted, mert a magadról kialakult kép az az, hogy nem vagy ribanc. Pedig az vagy! Én férfi vagyok, és ezért nem ítélem el a ribancokat, a te bajod nem is ez, hanem az, hogy nem vagy önmagad a férjed mellett. Ha az lennél, akkor alkoholos befolyásoltság alatt sem csaltad volna meg. Van aki alkalmas a monogám kapcsolatra, van aki nem, különbözőek vagyunk. Nekem sok olyan ismerősöm van, nők és férfiak is, akik ilyenek, és ezzel nincsen semmi probléma. Pont a konzervatív értékrend az, ami arra készteti őket, hogy ennek ellenére keressék a monogám kapcsolatot, aztán persze előbb-utóbb borul a bili.
55/111 A kérdező kommentje:
53. hozzászóló: köszönöm a kommentedet. Már meg sem lepődtem a válaszodon. Az emberek zöme itt elítél vagy ribancnak tart, ahogy te is. Sajnálom.
2011. dec. 19. 22:29
56/111 A kérdező kommentje:
Milyen jól meg tudjátok állapítani,hogy ribanc vagyok...most már legalább ezt is tudom...
2011. dec. 19. 22:31
57/111 A kérdező kommentje:
Köszönöm Mindenkinek a válaszát, akár pozitív volt akár nem!
2011. dec. 19. 22:43
58/111 anonim válasza:
Még egyszer mondom, a ribancnak nevezés a részemről nem elítélés. Ribanc alatt olyan nőt értek, akinek poligám hajlama van. Ezt leginkább más nők szokták elítélni, sokszor olyanok, akik szintén ribancok. Számomra egy ribanc egyáltalán nem visszataszító, csak az a visszataszító, ha egy nő bizonygatja, hogy nem az. Bizonyítani tettekkel lehet. Neked, mint a mellékelt ábra mutatja, ez nem jött össze.
59/111 A kérdező kommentje:
Akkor most mégis ugyanott tartunk, nem?
Köszönöm, hogy elmondtad véleményedet!
2011. dec. 19. 23:06
60/111 anonim válasza:
Nem, van más is. A férjednek joga van tudni, hogy megcsaltad. Függetlenül attól, hogy válni akar majd, vagy nem. Ebből indulj ki, egy bűnt már elkövettél, ha nem mondod el neki, még egy lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!