Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Belemennétek hogy hozzátok...

Belemennétek hogy hozzátok költözzön az anyós, azzal az indokkal hogy majd segít, de egy fillért nem adna a rezsibe? Szemét vagyok ha nekem ez nem tetszik?

Figyelt kérdés

Anyósom szociális segélyből él,és felmerült hogy hozzánk költözne,és majd vigyáz a gyerekre,segít a lakásban. A pénzéből meg fizetné az adóságait,ezért nem adna semmit.

Őszintén nekem nem nagyon tetszik ez a helyzet! A gyerek már 1,5éves,és eddig is egyedül voltam vele. Nem tudom hogy a fenébe tudnánk + még egy embert eltartani,1fizetésből,és gyedből. Van lakáshitelünk,és télen sokkal több a rezsi. Az az érzésem hogy nem a segítség,hanem a "tél",miatt jönne az anyósom!

2011. okt. 10. 14:38
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/123 anonim ***** válasza:
82%

ma 15.15: nem szívtelenség, hanem balekság.

Az volna a szívtelenség, ha egy jólétben élő család az önhibáján kívül megrokkant, vagy eladósodott családtagot nem fogadna be, akkor, ha megtehetné, és akkor, ha az az ember mindig segítette a gyerekét, a családjáért élt, de most úgy hozta a sorsa, hogy megszorult. De még ekkor sem lehetne senkit arra kötelezni, hogy felforgassa az életét és MINDENÁRON a nyakába vegyen egy embert. Csak ez már kicsit hajaz arra, amit szívtelenségnek hívna a közvélemény.

De itt szó nincsen erről.

Az anyós felhalmozott egy rakás adósságot - miért is? -, most pedig azt tervezi, hogy rászáll a gyerekére, annak családjára és ha nemet kap válaszul még ő van megsértődve, és a nemleges választ adó ember érze a nem miatt bűntudatot? Nonszensz! (de a játszma vége éppen ez)

Már miért ne adhatna nemleges választ valaki eyg eldöntendő kérdésre? Ha nekem a gyerekem és a férjem meg a saját megélhetésem fontos, akkor nem szedek a nyakamba egy parazitát, akkor sem, ha százszor is vérrokon.

Csak halkan kérdezem: hol van a kedves kisfia, akinek mint APÁNAK védenie kellene a gyermekét és a felségét és az ilyen adósságokat felhalmozó, élősködő anyukát el kéne hajtania a jó francba?

2011. okt. 10. 15:51
 52/123 anonim ***** válasza:
20%
15:03-as, eszem agaban sincs visszavenni.Kepzeld el, hogy en igenis magunkhoz fogadnam a parom oreg edesanyjat, foleg, ha arrol van szo, hogy nincs penze kifizetni a szamlakat telen, vagy nincs penze ennivalora.En is teljesen ki lennek akadva, ha az en parom nem akarna az en edesanyamat a hazunkba, ha szukseg van ra....szamomra ez teljesen termeszetes, hogy ahol csak tudunk, segitunk egymasnak csaladon belul.Persze, nem kell beleszolnia a mi kozos eletunkbe, de szerencsere az en anyosom ezt magatol is felfogja.Komolyan mondom, remelem, nektek is ilyen rendes menyetek lesz majd annak idejen...
2011. okt. 10. 15:52
 53/123 A kérdező kommentje:

Az én anyósom nem öreg,"csak" 51éves!

Dolgozhatna,de nem akar! Hogy miért nem azt nem tudni!

Természetesen ha egy 80éves,vagy magatehetetlen beteg emberről lenne szó,1percig sem gondolkodnék! És igen megerősítést várok hogy nem velem van a baj,és nem vagyok egy szemétláda.

2011. okt. 10. 16:05
 54/123 anonim ***** válasza:
82%
Ezen nem tudom, mit kell megerositeni.Nyilvan, ha arrol van szo, hogy csak azert megy oda, hogy a nyakatokon uljon, belepofazzon a dolgotokba, de amugy semmi baja, es nincs szuksege a segitsegetekre, akkor uljon otthon.Ez egyertelmu, ezert nem kell rossznak erezned magad.
2011. okt. 10. 16:07
 55/123 anonim ***** válasza:
88%

Csak 51 éves?!... Az még egyáltalán nem ÖREG!!!...

Én 57 éves vagyok, ellátom a két gimnazista gyerekem, háztartásom, emellett 14-16 órákat dolgozom vígan, egyáltalán nem érzem magam ÖREGNEK!... :-DDD

Még ha 70-80 éves lenne, akkor megérteném, hogy nehéz ellátnia magát, nehezen tud befűteni, stb...

Ha olyan nehéz neki abban a vidéki ősöreg vályogházban, akkor adja el és költözzön egy városi panelba, ahol központifűtés, melegvíz, fürdőszoba van, nem kell a házzal, kerttel bajlódni (ha ez neki nehéz)...

Városban könnyebb a bevásárlás is, könnyebben kapna munkát, közel az orvos, stb...

2011. okt. 10. 16:07
 56/123 anonim ***** válasza:
89%

"A férjem nem kéri,az anyós akar ideköltözni. És a férjem sem rajong az ötletért!"

Akkor meg mi a kérdés?

2011. okt. 10. 16:08
 57/123 anonim ***** válasza:
77%

Akkor vedd úgy,hogy nem írtam.Én általában segítek,akár megérdemli,akár nem,mert bajban van.Jön a karácsony,nem ülnék otthon szivesen a melegben,ha tudom,hogy egy közeli családtagom esetleg fázik,még akkor is,ha azért fázik,mert nyáron lusta volt dolgozni.Még a hajléktalanoknak is osztanak ételt ilyenkor és van hova menni melegedni,pedig sokan közülük önhibájukból kerültek az utcára és kemény alkoholisták.

Tücsök-hangya mese.

2011. okt. 10. 16:09
 58/123 cirmos62 ***** válasza:
26%
Azért ha az anyagiakat tekintjük, havi 220-ból meg kell élnie 4 embernek, még ha abból 80 hitelre is megy. Mi ennél kevesebbet osztunk be, és azért nem éhezünk. Szóval ez nem kéne, hogy akadály legyen, bár akkor is hozzá kéne valamennyivel járulnia a kajához. Nagyobb gond, hogy nem lehet könnyű természet, és nagyon szorgalmas sem. Érdekes, hogy milyen keveset tudsz róla. Még ha ritkán is találkoztok, azért a pároddal beszélgethettetek volna róla többet is, hogy miért került ilyen nehéz helyzetbe, és hogy valóban csak az fizikai állapota miatt nem képes 51 évesen dolgozni semmit sem. Tehát ez a történet sokkal összetettem annál, hogy bárki határozott véleményt mondhatna róla. Egyébként ti vagytok az egyetlen rokonai?
2011. okt. 10. 16:14
 59/123 anonim ***** válasza:
88%

Kedves Cirmos62 !

Számolj egy csöppet : 220.000 Ft - 80.000 Ft (hitel) - 60.000 Ft (rezsi) = 80.000 Ft marad élelemre, közlekedésre, tisztálkodószerekre, gyógyszerekre, ruházkodásra 3 embernek!!!!

Egy 1,5 éves gyereknek nem lehet zsíroskenyeret adni hetekig, a pelenkája, folyamatosan cserélendő ruhái, cipői, tápszer, stb...

Teljesen igaza van a Kérdezőnek : ENNYIBŐL képtelenség még egy felnőttet etetni!...

És miért is kellene egy 51 éves nőt eltartani?!...

2011. okt. 10. 16:21
 60/123 cirmos62 ***** válasza:
33%
Számoltam, mielőtt megírtam a választ. Azt akarod, hogy leírjam, mi mennyit osztunk be? Tessék: 200ezer a bevétel, amiből egy nagy családi házat kell fenntartani, ahol télen csak a fűtés lesz közel 60 ezer, de mivel elég lesz idén a 16-18 fok is, talán nem kerül ennyibe. Villany, víz, szemét, biztosítások, adók, az én tb-m, mert nincs munkahelyem, egy autó rezsije, üzemanyag, mert munkába is azzal kell járnia a páromnak. Bár pelenka már nem kell a középiskolás lányomnak, de kerül annyiba, mint egy másfél éves gyerek. Szerinted így mennyi marad, amit még be kell osztanunk?
2011. okt. 10. 16:40
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!