Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Belemennétek hogy hozzátok...

Belemennétek hogy hozzátok költözzön az anyós, azzal az indokkal hogy majd segít, de egy fillért nem adna a rezsibe? Szemét vagyok ha nekem ez nem tetszik?

Figyelt kérdés

Anyósom szociális segélyből él,és felmerült hogy hozzánk költözne,és majd vigyáz a gyerekre,segít a lakásban. A pénzéből meg fizetné az adóságait,ezért nem adna semmit.

Őszintén nekem nem nagyon tetszik ez a helyzet! A gyerek már 1,5éves,és eddig is egyedül voltam vele. Nem tudom hogy a fenébe tudnánk + még egy embert eltartani,1fizetésből,és gyedből. Van lakáshitelünk,és télen sokkal több a rezsi. Az az érzésem hogy nem a segítség,hanem a "tél",miatt jönne az anyósom!

2011. okt. 10. 14:38
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/123 anonim ***** válasza:
88%

Bármelyikünk bármelyik családtagját csak abban az esetben költöztetném oda, ha tényleg nem lenne hol laknia, nagyon rossz körülmények között élne, esetleg folyamatosan ápolásra szorulna és ezt tudnánk neki biztosítani.

Más esetben a saját szüleimet sem hívnám oda. Kialakítottuk a férjemmel a mi megszokott kis életstílusunkat, eddig is külön éltünk, már mi is nehezen változnánk, az idősebb generáció meg még nehezebben, nem lenne túl kellemes senkinek. Hozzátenném, hogy egyikünk családtagjaival sincsenek nagyobb problémák, szívesen segítünk egymásnak, rendszeresen látogatjuk egymást, mégsem lenne jó egy fedél alatt élni, ha nem muszáj.

Szerencsére ezt a férjem is így látja.

2011. okt. 10. 15:17
 42/123 A kérdező kommentje:

Köszönöm a rengeteg választ.

Az az igazság hogy nem nagyon ismerem,mert mint írtam elég messze lakik,és keveset volt. Nekünk kocsink nincs,és mi sem tudtunk menni,főleg nem pici gyerekkel. 51éves,és özvegy. Kályhával tüzel,ősrégi vályogház,és fürdő sincs. Hogy miért nem dolgozik,vagy miért nem akar azt én nem tudom,de a kertben nem termel semmit,mert nem bírja a "dereka". Ezt ő mondta!

2011. okt. 10. 15:20
 43/123 anonim ***** válasza:
82%

ma 15:17 vagyok, még azt hozzátenném, hogy a mi családtagjaink eleve nem kérnének olyat, hogy hozzánk költözhessenek, ha van lakásuk, el tudják látni, fenn tudják tartani magukat.

Ők sem szívesen adnák fel a saját, maguk által felépített kis életüket, a megszokott lakásukat, stb.

2011. okt. 10. 15:25
 44/123 anonim ***** válasza:
76%
Hány év munkaviszonya van? Őszintén szólva én se nagyon fogadnám be, legfeljebb, ha nagyon rossz egészségügyi állapotban lenne. De ezel szerint nem is rokkantnyugdíjas, annyira nem is idős, hogy már ne kelljen dolgoznia...
2011. okt. 10. 15:26
 45/123 A kérdező kommentje:
Azt hiszem 18-20év. A párom régen mondta.
2011. okt. 10. 15:28
 46/123 A kérdező kommentje:
Semmilyen egészségügyi problémája nincs,legalábbis mi nem tudunk róla!
2011. okt. 10. 15:30
 47/123 anonim ***** válasza:
34%
Befogadnám,mert a férjem kéri.Az ő tisztje eldönteni,hogy támogatni akarja-e az anyját vagy sem.Mivel nem nőne meg a kiadás duplájára miatta,hisz képtelen három ember fogyasztását egyedül produkálni,így vállalnám azt a kis kellemetlenséget azért,hogy a férjem lelkiismerete tiszta legyen és nyugodtan tudjon aludni,hogy az anyja nem fagyott meg sehol.
2011. okt. 10. 15:36
 48/123 anonim ***** válasza:
67%

Ha a férjem kérné, megpróbálnánk a dolgot.

Viszont hogyha rövid távon nem működne, egy percet sem haboznék, mennie kéne, a családi békét és egyensúlyt nem kockáztatnám!

Van saját életünk, neki is kéne, hogy legyen!

Én is szívesebben támogatnám anyagilag, akár erőn felül.

2011. okt. 10. 15:44
 49/123 A kérdező kommentje:
A férjem nem kéri,az anyós akar ideköltözni. És a férjem sem rajong az ötletért! Nem hinném hogy nem éreznénk meg ha még 1embert el kellene tartani. Szerintem egy felnőtt ember teljes ellátása havi szinten 30.000ftnál kezdődik! Ha az ég az földdel egybeáll akkor sem fogok a gyereken spórolni!!! 220-240.000ftból hogy lehet 4embert eltartani,úgy hogy 80.000 a hitel,a rezsi télen a panelban,60.000nél kezdődik?! Simán dolgozhatna,nyáron sem csinált semmit,pedig akkor napszámba mehetett volna. Állandóan azon görcsöl hogy elviszik közmunkára,ezt a páromnak mondja a telefonba!
2011. okt. 10. 15:46
 50/123 anonim ***** válasza:
75%
Ha a férjed nem kéri és te sem akarod,akkor mi a gond? Hiába akar jönni,ha ti nem fogadjátok be,nem? A lelkiismereted iratta ki veled a kérdést vagy mi vitt rá,hisz ez egy lefutott meccs.Nem jön és kész,mert nem engeditek.Akkor kit akarsz meggyőzni?Minket?
2011. okt. 10. 15:50
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!