Belemennétek hogy hozzátok költözzön az anyós, azzal az indokkal hogy majd segít, de egy fillért nem adna a rezsibe? Szemét vagyok ha nekem ez nem tetszik?
Anyósom szociális segélyből él,és felmerült hogy hozzánk költözne,és majd vigyáz a gyerekre,segít a lakásban. A pénzéből meg fizetné az adóságait,ezért nem adna semmit.
Őszintén nekem nem nagyon tetszik ez a helyzet! A gyerek már 1,5éves,és eddig is egyedül voltam vele. Nem tudom hogy a fenébe tudnánk + még egy embert eltartani,1fizetésből,és gyedből. Van lakáshitelünk,és télen sokkal több a rezsi. Az az érzésem hogy nem a segítség,hanem a "tél",miatt jönne az anyósom!
"Cyndel válasza:
Bogaram. Nem kell lenézni az anyóst, amiért nem dolgozik, ugyanis TE sem dolgozol, csak az elmúlt évtizedekben belenevelték a nőkbe, hogy szülés után három évig segget mereszteni otthon minimum egy vezérigazgatói állással egyenértékű. Felemeled a valagad, elmész dolgozni, anyós vigyáz a babára, nektek meg lesz annyi pénzetek, hogy anyósnak ne kelljen egy vályogházban átvészelnie a telet. Persze nyugodtan mutathatod azt a példát a gyerekednek, hogy a családot le lehet sz*rni, de akkor ne csodálkozz, ha te is így végzed majd."
Azért ezt te sem gondoltad komolyan. Szerinted a kérdező az anyósának szülte a gyereket, hogy mellette még el is kelljen tartania? Szerintem úgy lenne normális ha az anyós menne el dolgozni, az anyuka meg otthon maradhatna a gyerekével. Nehogymár egy lusta disznó miatt kelljen neki dolgozni, mert az nem képes..A kérdező meg tud élni így is, az anyós van rászorulva, akkor menjen el ő dolgozni.
42nmes a lakás, ha nagyon kellene megoldanánk! Engem az bánt hogy ő mindent akar,de adni semmit!
Idén télre befogadjuk,és? Jövőre mi lesz??? Mert változni nem fog semmi szerintem. Ha lesz még egy babánk akkor mi van?
Ha lesz baba sehogysem mehet.De valami nagyon nem jó az anyósoddal,depressziós lehet talán?
Nem akarok belemászni itt egyik fél szidásába sem, igazából állást se foglalnék szívesen így.Azt gondolom megérted,hogy külső szemlélőként furcsa ez az egész.Alkoholizálás nálam kizáró ok, volt 2 a családban, én akkorse iszok ha illene...
Ráadásul kapcsolatotok is alig van, messze laktok egymástól.Viszont anyósodnak is nehéz lehet egyedül a semmi közepén adósságba úszva.Áhh semmise jó... van 2 rossz helyzet.Örülök,hogy nem nekem kell ebbe dönteni.
1 Nem kell befogadni
2 240 ft jó pénz abból küldhetek téli tűzelőre.
Az a 240.000 csak 100.000 vagy még annyi sem. De nem írom le még egyszer,olvasd vissza már leírtam!
Annyira szeretem hogy nem tud némelyik ember értelmezni,csak hajtja a saját igazát!
Oké,100.000ftbol mégis mennyit küldjek???
Még egyszer leírom!
Kb80-100.000ftbol élünk 3an,2felnőtt 1pelenkás. Ennyi marad ha mindent kifizettünk. A gyereken soha semmin nem fogok spórolni,vagy megvonni senki miatt!!!!!
Anyósom 51éves,iszákos(bár ezt nem láttam csak mesélték). Évek óta nem dolgozik,szoc segélyt kap,de reszket hogy elvihetik közmunkára. Esze ágában nincs dolgozni,válogat,vannak igényei.
Van saját háza ami igaz hogy lepukkant,de volt neki rendes lakása amit eladott,a pénzt senki nem tudja hová tette,ezért ment abba a sz@rba.
Részemről befejeztem,igen ez már eldöntött tény volt a kérdésem feltevése előtt is,csak kíváncsi voltam mások véleményére!
Nem fog ideköltözni,nem fogjuk pénzelni(nincs is miből),de volt már neki pénz küldve. Azt meg senki ne várja el tőlünk ha esetleg sikerül félrerakni valamennyit azt majd az anyósnak adom,mert ő egy lusta és kényelmes dög. Inkább költöm a gyerekre,vagy végre elmehetnénk nyaralni,mert évek óta nem voltunk sehol,nem is emlékszem rá. Sajnos sok mindenre nem telik így sem,és nem akarok miatta egyik napról a másikra élni,vagy nélkülözni. Mivel semmit nem akar adni a kaszába! Ha ő saját magán nem segít,és hajlandóságot sem mutat,akkor tőlünk mit vár?! Nem gyerek,felnőtt ember oldja meg az életét! Sajnos én nem fogom a családom rovására!!!
Köszönöm a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!