Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Belemennétek hogy hozzátok...

Belemennétek hogy hozzátok költözzön az anyós, azzal az indokkal hogy majd segít, de egy fillért nem adna a rezsibe? Szemét vagyok ha nekem ez nem tetszik?

Figyelt kérdés

Anyósom szociális segélyből él,és felmerült hogy hozzánk költözne,és majd vigyáz a gyerekre,segít a lakásban. A pénzéből meg fizetné az adóságait,ezért nem adna semmit.

Őszintén nekem nem nagyon tetszik ez a helyzet! A gyerek már 1,5éves,és eddig is egyedül voltam vele. Nem tudom hogy a fenébe tudnánk + még egy embert eltartani,1fizetésből,és gyedből. Van lakáshitelünk,és télen sokkal több a rezsi. Az az érzésem hogy nem a segítség,hanem a "tél",miatt jönne az anyósom!

2011. okt. 10. 14:38
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 101/123 anonim ***** válasza:
78%

Kedves Kérdező!

A kérdésed feltevése óta figyelemmel kísérem a topicot : ABSZOLÚT IGAZAT ADOK NEKED!... :-))

Nem véletlen, hogy a férjed sem szeretné az összeköltözést, hiszen jól ismeri az anyját : ő tudja, hogy nem várhatjátok a segítségét, hiszen őnekik sem főzött-sütött rendesen, 51 éves korára képtelen beosztani azt, amije van...

Teljesen megértelek, hogy 80-100 ezer forintra nem vállaljátok fel az anyósod eltartását (már az is művészet, hogy ti kijöttök ennyiből)...

ÉN EZT TENNÉM : Üljetek össze az anyósod másik gyerekének családjával (akik szintén elzárkóznak az összeköltözéstől) és vállaljatok annyit, hogy havonta 5000-5000 forintot küldtök neki tüzelőre...

Igazából ezt is szépen megköszönheti, mert 51 évesen nyugodtan dolgozhatna, nem vagytok kötelesek eltartani!!!

TEHÁT : Küldjetek neki 5-5ezer forintot és minden hónapban gyűjtsetek neki össze álláshirdetéseket, hova is mehetne el dolgozni!... :-D

Noszogassátok, hogy veteményezzen a kertjében, adja el a gyümölcsfák termését a piacon, főzzön be lekvárt (milyen jó lesz az majd télen), tartson csirkét, nyulat, stb...

Javaslom, hogy 1 hétre se vegyétek magatokhoz, mert utána nem tudjátok majd kitenni!!!...

Én 57 éves vagyok és el vagyok képedve, hogy lehet valaki ilyen ingyenélő, semmirekellő, lusta senkiházi 51 éves létére!...

2011. okt. 11. 05:32
 102/123 anonim ***** válasza:
32%
Azért a másik felet is meghallgatnám...
2011. okt. 11. 07:00
 103/123 anonim ***** válasza:
29%
Ja és köszi a lepontozást mindenkitől! Tegnap még 74%-os voltam...
2011. okt. 11. 07:16
 104/123 anonim ***** válasza:
83%
Mi az hogy hozzátok költözne azért, hogy vigyáz a gyerekekre, segít a lakásban? Ennyi erővel akkor mindenki költöztesse magához az anyóst? Nagyon nem jó ötlet összeköltözni vele, rámehet a házasságotok, millió apró vita lesz köztetek az anyóssal, más együtt élni mint 3 naponta összeülni beszélgetni. Emellett a férjek általában az anyjukat szokták pártolni ha van valami probléma a feleség és az anyjuk között. Erre rámehet a házasságotok!!! Egy másik generációval már amúgy is nagyon nehéz együtt élni, folyton be kell majd neki számolni mindenről, les majd titeket, mindenbe beleszól, okoskodik... Hidd el nagy hülyeség. A másik meg az, hogy a te pénzeteken élne? Ne azért dolgozzatok már hogy az anyóst tartsátok el! Van nektek gyereketek, neki igyekezzetek mindent megadni! Ne legyetek buták!!! Ne hagyjátok odaköltözni!!!
2011. okt. 11. 09:07
 105/123 anonim ***** válasza:
86%

Én nem is tudom, kinek juthat olyan elvetélt ötlet az eszébe, hogy majd anyós babázik naphosszat, amíg anyuka dolgozik,hogy legyen elég pénz...könyörgöm, anyós is babázott pár évig, miért dobná el ezeket a pótolhatatlan éveket magától egy anya? hogy eltartson egy ingyenélő családtagot? tudod,mikor...

Nekem is másfél éves a fiam, egyébként most jön a következő baba, de tuti nem hagynám itthon, hogy el tudjam tartani az anyósomat. (főleg, ha ő is munkaképes, csak büdös neki a meló)

2011. okt. 11. 09:10
 106/123 A kérdező kommentje:

A másik fia hallani sem akar róla hogy pénzelje,ott is van 2gyerek,de főleg a mai napig nem tudja megemészteni hogy az anyja nem tud beszámolni hová tette a lakásért kapott pénzt! Mert sem neki sem a férjemnek nem adott semmit. Több millióról van szó.

Úgy van vele kölcsön kenyér visszajár!

2011. okt. 11. 10:59
 107/123 anonim ***** válasza:
25%
Szép egy család...
2011. okt. 11. 11:01
 108/123 anonim ***** válasza:
30%
Érdekes.Ha az anyós a saját házának eladása után adott volna egy bizonyos százalékot a gyerekeknek,akkor most mehetne télre?Miért kell elszámolnia azzal,hogy a saját pénzével mit kezdett? Tényleg kínos,hogy az örökség így most csak egy vályogház lesz.
2011. okt. 11. 11:06
 109/123 cirmos62 ***** válasza:
60%

Esetleg, ha úgy tetted volna fel már az elején a kérdést, hogy AZ ANYÓSOM - AKI 51 ÉVES, EGÉSZSÉGES, DOLGOZNI TUDNA, DE NEM AKAR, BÁR SEGÉLYEKBŐL TENGŐDIK MÉGIS SZÓRJA A PÉNZT, MERT A PÁRIZSI HELYETT IS TÉLISZALÁMIT ESZIK ÉS DRÁGA SÜTEMÉNYEKET VÁSÁROL BOLTBÓL, EMELLÉ IDŐNKÉNT MÉG RÉSZEGRE IS ISSZA MAGÁT, A KERTJÉT SEM HAJLANDÓ MEGMŰVELNI, ELADTA A TISZTESSÉGES LAKÁSÁT, AMINEK AZ ÁRÁT KI TUDJA MIRE SZÓRTA EL, DE MÉG ÍGY IS VANNAK ADÓSSÁGAI, EGYIK ROKONA SEM HAJLANDÓ BEFOGADNI,MERT ÖSSZEFÉRHETETLEN - MOST HOZZÁNK SZERETNE KÖLTÖZNI CSAK AZÉRT, HOGY ELKERÜLJE A TÉLI FŰTÉS KÖLTSÉGEIT, DE NEM HAJLANDÓ SEMMIVEL SEM BESZÁLLNI A KIADÁSAITOKBA. TI BELEMENNÉTEK EBBE?

Szóval, ha ezt mindjárt az elején hozzáteszed a kérdésedhez, vszleg sokkal egyszerűbb lett volna a válaszadás is. Persze csak ha valóban ez a teljes igazság!

2011. okt. 11. 11:53
 110/123 cirmos62 ***** válasza:
31%

A válasz megírásának időpontja: ma 07:16

Nyugi, én 92-ről lettem tegnap óta 72 %-os.

2011. okt. 11. 11:56
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!