Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Belemennétek hogy hozzátok...

Belemennétek hogy hozzátok költözzön az anyós, azzal az indokkal hogy majd segít, de egy fillért nem adna a rezsibe? Szemét vagyok ha nekem ez nem tetszik?

Figyelt kérdés

Anyósom szociális segélyből él,és felmerült hogy hozzánk költözne,és majd vigyáz a gyerekre,segít a lakásban. A pénzéből meg fizetné az adóságait,ezért nem adna semmit.

Őszintén nekem nem nagyon tetszik ez a helyzet! A gyerek már 1,5éves,és eddig is egyedül voltam vele. Nem tudom hogy a fenébe tudnánk + még egy embert eltartani,1fizetésből,és gyedből. Van lakáshitelünk,és télen sokkal több a rezsi. Az az érzésem hogy nem a segítség,hanem a "tél",miatt jönne az anyósom!

2011. okt. 10. 14:38
 81/123 anonim ***** válasza:
35%
17:44, nagyon tevedsz, ugyanis 18 eves korom ota a sajat kontomra elek, es mostmar sajat hazunk van a parommal, es az anyukajaeknak is.Szoval messze nem arrol van szo, hogy muszaj egyutt laknom veluk.De szamomra termeszetes, hogyha ugy hozza a szukseg, barmikor itt lehetne az anyukaja, ahogy az enyem is.
2011. okt. 10. 18:05
 82/123 anonim ***** válasza:
36%
Es nem, kerdezo, biztos nem ugralnek oromomben.CsAk tudod, az elet nem mindig csak arrol szol, hogy azt tesszuk, ami jolesik.Nekem ezt diktalna a lelkiismeretem.
2011. okt. 10. 18:07
 83/123 anonim ***** válasza:
72%
Nem. És szemét nő vagyok, de nálunk én hozom a pénzt, úgyhogy le is zárnám a kérdést annyival, hogy ÉN nem tartom el anyádat, oldja meg máshogy.
2011. okt. 10. 18:17
 84/123 anonim ***** válasza:
79%

ma 18:05

Csak itt nem arról van szó, hogy így hozta a szükség. Ha a szükség hozná így, természetes, hogy sem az én, sem a párom családja nem kerülne az utcára, mert akkor lenne helyük nálunk. De életerős, lakással rendelkező, felnőtt, munkaképes emberként egyikünknek sem szokása csak úgy fogni magunkat és a másikhoz költözni és megkérni, hogy tartson el.

Ha tényleg a szükség hozná úgy, akkor nem is kellene kérni, mi ajánlanánk fel.

Ez nem is kérdés, főleg, hogy annak idején, mikor nehézségeink voltak, a szüleim is felajánlották, hogy lakjunk nálunk, amit természetesen nem fogadtunk el.

De a szüleimnek is, nekünk is kényelmesebb a saját lakásunkban, pedig anyagi nehézségeink vannak bőven.

2011. okt. 10. 18:21
 85/123 A kérdező kommentje:

Bogaram! Ma 18:02esnek.

Én 6hónapos terhesen hagytam ott a munkát,és nem áll szándékomban 3évig itthon lenni. Ha betölti a gyerek a 2évet megyek vissza dolgozni,már be van íratva bölcsibe,így nem kell rá vigyázni.

Nekem 31évesen több mint 13évem van bedolgozva,mellette tanultam is(nem keveset),az anyósnak 51évesen 18év!

Meg nehogy már azért dolgozzak hogy eltartsam,te miről beszélsz???

Ja még annyit hogy volt neki tisztességes lakása amit el kellett adnia,pénzt nem tudni mire költötte,de mi 1fillért nem kaptunk,ezért költözött a nagyanyja régi házába.

2011. okt. 10. 18:43
 86/123 anonim ***** válasza:
57%

Most a kérdésedtől elvonatkoztatva általánosságban- vagy ahhoz kapcsolódóan - :

Szinte nem is ismeri a kérdező az anyósát, ő írta, akkor a sok idegen válaszoló honnan tudja, hogy parazita, mindenbe beleszól....??? Mert nekik rossz tapasztalatuk van, azért? Azt mondom, próbáljátok ki. De mondjuk havi 10.000-t (sacc/kb) tetessetek le vele, abból a kaja megvan, és nem lesz "ingyenélő parazita" (remélem, aki ezt írta, majd visszakapja a menyétől-gyerekétől). Ruhát miért kellene neki venni? Tisztítószert minek? Azt amúgy is veszel, nem? Villany sem sokkal több, fűtés ugyanannyi, a vízdíjba sem mentek tönkre.

Tegyük fel fordítva a kérdést egy nő szemszögéből:

Az anyukám nem talál munkát, és a nagymama házában él, ami egy vályogház, fűteni sem tud rendesen. Tüzifára sem telik. Ideköltözne a mama télre, így nem kellene aggódnom, hogy mi van vele, spórolna is, mert van hitele, azt kell fizetni. Itthon vagyok a gyerekkel, mama tudna segíteni, főzne, takarítana, én meg a kicsivel lehetnék. Egy kevés pénzt is adna a közösbe. A férjem nem engedi.....

Na, így mi lenne a válasz?

2011. okt. 10. 18:56
 87/123 anonim ***** válasza:
84%

ma 18:56

Mert furcsa az egész szitu.

Ahogy kiveszem ebből az egészből, nem télre menne oda, hanem odaköltözne.

Nem adna semmit a közösbe, munkát sem keresne, csak ott lakna.

Nem hogy a kérdező, hanem a kérdező férje sem rajong az ötletért, úgyhogy nem az van, hogy csak a kérdező ellenzi ezt az ötletet.

Ha én elképzelem, hogy én kerülök olyan helyzetbe, hogy a valamelyik családtagomat lennék kénytelen megkérni, hogy fogadjon be, nekem az lenne a természetes, hogy munkát keresek, legalább a saját költségeim egy részét finanszírozom és amint talpra állok, keresek egy kis albérletet, esetleg a közelben, hogy ne legyünk egymás nyakán egész életünkben.

2011. okt. 10. 19:22
 88/123 A kérdező kommentje:

A gond csak az hogy ő kijelentette a páromnak hogy nem akar/tud adni 1forintot sem mert tele van adóssággal. Ezt mind a boltban halmozta fel,mert ő pld nem eszik parizert,neki téliszalámi kell. Megveszi magának a drága süteményeket,aztán meg pislog hogy nincs a hónap közepén pénze. Válogat. És ezt a párom mesélte nekem! Nem egyszer mondta hogy még gyerekek voltak(van egy bátyja) nem sütött soha nekik semmit,főzni is alig,a nagyanyja csinálta.

A testvére kerek perec kijelentette hogy hozzájuk nem mehet,volt hogy ittasan ment.

A sógornőm mondta hogy nem egyszer látta ittasan,én még nem.

Anyukám meg biztos nem kérne ilyet tőlünk,mert ő 53évesen dolgozik 12órát naponta!

2011. okt. 10. 19:29
 89/123 A kérdező kommentje:
Miért nem lehet megérteni,hogy nem öreg nem beteg nem béna! Dolgozni egyáltalán soha semmit nem akar! Hozzánk akar költözni örökre,élete végéig,és elvárná hogy tartsuk el,úgy hogy 1fillért nem ad a közösbe!!!
2011. okt. 10. 19:34
 90/123 anonim ***** válasza:
64%

Én sajnálnám otthagyni egy vályogházba télre, viszont nem engedném véglegesen odaköltözni...

Amugy, ha a pénzt nem nézzük és a természetét is figyelmen kivül hagyjuk lenne helye nálatok?Van egy plussz szoba ami az övé lehetne cc 4-5 hónapra?

2011. okt. 10. 19:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!