Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Belemennétek hogy hozzátok...

Belemennétek hogy hozzátok költözzön az anyós, azzal az indokkal hogy majd segít, de egy fillért nem adna a rezsibe? Szemét vagyok ha nekem ez nem tetszik?

Figyelt kérdés

Anyósom szociális segélyből él,és felmerült hogy hozzánk költözne,és majd vigyáz a gyerekre,segít a lakásban. A pénzéből meg fizetné az adóságait,ezért nem adna semmit.

Őszintén nekem nem nagyon tetszik ez a helyzet! A gyerek már 1,5éves,és eddig is egyedül voltam vele. Nem tudom hogy a fenébe tudnánk + még egy embert eltartani,1fizetésből,és gyedből. Van lakáshitelünk,és télen sokkal több a rezsi. Az az érzésem hogy nem a segítség,hanem a "tél",miatt jönne az anyósom!

2011. okt. 10. 14:38
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/123 anonim ***** válasza:
83%

CSAK SZÓLOK : Ha az anyósod egész télre magára hagyja a házát, fűtetlenül minden szét fog fagyni benne, és ki fogják fosztani a házat, ha lakatlannak látják!...

Már ezért is jobb lenne, ha a házában maradna!...

2011. okt. 10. 15:04
 32/123 anonim ***** válasza:
44%

Utolso,

A felcsinaltatta magabol, az nem a ferjed lett?

2011. okt. 10. 15:05
 33/123 anonim ***** válasza:
85%

Én nem.

Szerintem te sem, ahogyan én olvasok a soraid között. Tudod te, hogy mit akarsz tenni, ugye? :) Akkor állj a sarkadra és állj ki a döntésed mellett.

Akinek normális a kapcsolata a szüleivel, az biztosan örömmel fogadná be őket, ha azok megszorulnak - de akinek nomrális a kapcsolata a szüleivel, ott a szülő előbb menne koldulni, mintsem hogy fölöslegesen terhelje az asmúgy sem kúgazdag gyereke családi kasszáját, ha már ú maga segíteni nem tud vagy nem akar.

Ez az anyós felajánlotta "segítés" abban fog kimerülni, hogy mindenbe bele fog szólni, mindent jobban fog tudni nálad, szétzilálja a párkapcsolatodat, élet ver a párod ls közéd, ellened hangolja a kicsi gyerekedet. Közben panaszkodik, megállás nélkül, amivel rengeteg energiát elszív tőled és a gyerekedtől is, állandó törődést követel magának - verseng a kicsivel! - és hireteln azt vezsed észre, hogy a segítőből egy levakarhatatlan kullancs lett, egy vérszívú, és egy második gyerek.

Mellesleg valószínűleg folyton hallatózni fog a hálószobátoknál, aztán mindnet elpletykál, jől felnagyítva másoknak - csakhogy jóél megalázzon téged. Ez is az ego-törés része. Az anyósod féle emberek kedvenc játszmáinak egyike. Mondjam még?

Ziher. Mert az ilyen emebr, mint az anyósod azt szokta tenni. Belefurakszik mások életébe, ilyen vagy olyan ürüggyel, és annyi kárt okoz, hogy Hirosímával vetekszik a hatása.

Ő segít. Mit?

Ennek csak akkor van értelme, ha te a másfél éves gyerekedet bölcsibe adod, magad elmégy munkát keresni, és anyuka otthon mos-főt takarít, ingyen (a lakhatásért cserébe), tehát tehermenetsít téged. Csakhogy ez nem így fog menni. Ő "vigyázni akar a kicsire" (aki éppen a leggázosabb időszak elején van, a leválás időszakában, úgyhogy k.rrva jót tenni neki egy olyan "anyapótlék", aki tapad, akár a kullancs...), de MINEK? Minek, ha te is ott vagy? Ha te főzöl, mosol, takarítasz, amig a kicsivel otthon vagy - MINEK mászna a nyakatokra?

Azért, amit írtam: sz..rt kavarni, megosztani, szétzilálni, tönkretenni - mellesleg "megspórolni" a fűtésszámlát.

Szerintem vegyél neki karácsoynra egy takatót, egy termoplédet meg egy síoverállt, és csak maradjon otthon. Az a legjobb.

34/123 anonim ***** válasza:
79%
Arról nem is beszélve, hogy majd mindenben kioktatna, megmagyarázná, hogy vezesd a háztartást, mit vegyél, mit főzz, hogy neveld a saját gyereked. Ha meg nem válnál be, mint tanítvány, akkor idővel meg lehet, ellened uszítaná a párodat.
 35/123 anonim ***** válasza:
79%
Voltam én is nehéz helyzetben, tál közepén, de egyik rokon sem fogadott be így. Mindenbe vastagon be kellett fizetni, és még így is éreztették velem, hogy csak megtűrt vagyok, egy ágy, ennyi volt az enyém, és örültem neki, hogy van hol aludnom. Most, hogy van sajátom, és valaki azt mondaná, hogy jönne, - jöhetne, de nem ingyenélőnek, mert én is kifizettem anno a magamét. Nem kegyetlen vagyok, csak nem bolondultam meg, hogy szeretetszolgálatra játsszak olyanokkal, akik rokonok, igaz, de engem sem rokonként vettek, mikor bajban voltam.
2011. okt. 10. 15:06
 36/123 anonim ***** válasza:
86%
Alapesetben, ha önhibáján kívül kerül ilyen helyzetbe egy kedves rokonom, befogadnám, de olyan körülmények között, amit te írtál:NEM. Mi az, hogy nem akar dolgozni? Felnőtt ember, oldja meg az életét, ahogy tudja. Az adósságot miből halmozta fel? Ha házban él akkor biztos van kertje, ahol megtermelheti magának az élelmet, tarthat állatot, ésszerűsítéssel a rezsit is minimálisra csökkentheti. Nem értem, hogy miért nem tud akkor így szerényen megélni. Ha befogadjátok, sanszos, hogy rá lesz leginkább igaz: amíg a halál el nem választ. Eddig is megoldotta valahogy, oldja meg ezután is, ha meg otthon vagy a gyerekkel, ha eddig nem segített magától, akkor most már másfél év után miért lenne rá szükséged? Persze segíteni kell egymáson családon belül, na, de nem a másik nemtörődömségét, meg hibáit kell másokkal kiböjtöltetni.
2011. okt. 10. 15:07
 37/123 anonim ***** válasza:
84%

"A felcsinaltatta magabol, az nem a ferjed lett?"

Még nem a férjem, de igen, ő lett belőle. :) A gond csak az, hogy azóta is, 25 éve folyamatosan a párom fejéhez vágja, hogy miatta szúrta el az életét, meg fiatalon őt kellett nevelnie! Ez az, ami undorító tőle. Még a gyereket hibáztatja azért, mert ő nem bírt magával.

2011. okt. 10. 15:10
 38/123 cirmos62 ***** válasza:
81%

Nem tudom, milyen szeretettel tudna foglalkozni a gyerekkel, ha 4 hónapos koráig nem is látta.

Egyébként ismerős a szituáció, mert az én gyerekeimet is csak hónapok múlva látták először anyósomék, mikor mi elvittük megmutatni, pedig 40 km-re laktak tőlünk, és könnyedén eljöhettek volna megnézni, mert külföldet is javában járták még akkor.

2011. okt. 10. 15:13
 39/123 anonim ***** válasza:
84%

Szívtelenség, hogyha valaki erőn felül nem akar segíteni?

Mert a kérdező azt írja, nekik is van hitelük!

2011. okt. 10. 15:15
 40/123 anonim ***** válasza:
15%

Fleháborító,hogy mennyi érzéketlen,önző,szociális érzék nélküli nő van.

Ha a mama szociális segélyből él,akkor e számláit és az élelmét is nehéz lehet neki kifizetni. Munakát pedig még a fitala,egészséges em kpa,nem hogy egy idősebb nő.

Higy nem száll be a rezsibe és a kajába? Ennyit akkor is kibírtok,ha nincs sok pénzetek. A fűtésszámla ugyanannyi,ha 3 vagy 4 ember van a lakásba. A villany sem nagyon drágább. Legfeljebb a vízdíj lehet egy kicsivel. Gondolom nincs annyi holmija,hogy hetenként külön kelljen rá mosni.

Egy idősebb ember pedig nem eszik annyit,hogy az külön megterhelés legyen.

A gyerektől nem vonsz el pénzt? Miért kellene. Legfeljebb kevesebb drága játékot,vagy felesleges holmit vesztek neki.

Ti is lesztek még anyósok,és öreg korotokra egyedül. Remélem,akkor veletek is így bánik majd a gyereketek!

Az én anyósom,amíg élt a teleket mindig nálunk töltötte. Részben,mert kevés volt a nyugdíja,más részt mert télen nem tudta a ház elől a havat elhányni. Számunkra ez természetes volt. Pedig nem volt éppen a legjobb természetű,de kulturáltan megtudtuk beszélni a gondjainkat.

Ilyen hozzászólások után egyetértek a Fidesszel,hogy törvénybe akarja iktatni,hogy a gyerek köteles az idős szülőjéről gondoskodni és eltartani.

2011. okt. 10. 15:17
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!