Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Belemennétek hogy hozzátok...

Belemennétek hogy hozzátok költözzön az anyós, azzal az indokkal hogy majd segít, de egy fillért nem adna a rezsibe? Szemét vagyok ha nekem ez nem tetszik?

Figyelt kérdés

Anyósom szociális segélyből él,és felmerült hogy hozzánk költözne,és majd vigyáz a gyerekre,segít a lakásban. A pénzéből meg fizetné az adóságait,ezért nem adna semmit.

Őszintén nekem nem nagyon tetszik ez a helyzet! A gyerek már 1,5éves,és eddig is egyedül voltam vele. Nem tudom hogy a fenébe tudnánk + még egy embert eltartani,1fizetésből,és gyedből. Van lakáshitelünk,és télen sokkal több a rezsi. Az az érzésem hogy nem a segítség,hanem a "tél",miatt jönne az anyósom!

2011. okt. 10. 14:38
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/123 anonim ***** válasza:
92%
Én sem mennék bele. Max úgy ha odaadná a pénzét, de így hogy az eddigi tartozásaira költse...Hogynemár. Ez ugyanolyan mintha ott maradna ahol eddig lakott, csak veletek fizettetné ki a tartozásait. Nem engedném oda.
2011. okt. 10. 14:58
 22/123 anonim ***** válasza:
91%
A világ minden kincséért sem mennék bele!!! Laktam én már sok rokonnal, akikkel szeretjük egymást, de az együtt lakás más, ott jönnek a feszültségek. Legjobb külön.
2011. okt. 10. 14:58
 23/123 anonim ***** válasza:
89%

Küldjetek neki minden hónapban 10.000 forintot segítségképpen, és ne költözzön hozzátok!!!...

Jobban jártok ezzel a megoldással, mert nem elég, hogy ideköltözve ti tarthatjátok majd el, de még kritizálni is fogja a főzésed, mosásod, gyereknevelésed, mire észreveszed, megmérgezi a házasságodat!... :-[[

Ha meg ennél több pénz kell neki, akkor menjen el dolgozni!...

2011. okt. 10. 14:59
 24/123 anonim ***** válasza:
68%
Hány éves?
 25/123 anonim ***** válasza:
22%
Emberek, ti hol eltek???Akkor, ha ratok lennenek szorulva a csaladtagjaitok, nem fogadnatok be oket??Az agyam eldurran, eskuszom, mennyi gusztustalan ember van itt.
 26/123 anonim ***** válasza:
79%

Ez jó ötlet!

Inkább adjatok neki néha egy kis pénzt, olcsóbban megússzátok!

Itt nem a családi kapcsolatokról van szó, hanem az anyagiakról!

Gondolom így sem jöttök ki annyira jól hármasban egy fizetésből, és ehhez jönne anyós....hát gáz.

Férjed mit szól?

2011. okt. 10. 15:00
 27/123 anonim ***** válasza:
85%

Régebben olvastam itt hasonló problémáról. Ott tartottak már, hoyg a befogadott családtag, aki háztartásba meg gyerekekbe besegíteni ment oda, egész nap csak henyélt, csinálta a plusz munkát és még el is kellett tartani. Ki akarták volna tenni de nem volt hová.

Te ismered az anyósodat, de ha ő egy ilyen potyázós személy, akkor valószínűleg rosszul járnátok vele. Nagyon.

2011. okt. 10. 15:00
 28/123 cirmos62 ***** válasza:
81%

Én úgy gondolom, hogy ha oda is költözne hozzátok, akkor sem kéne hogy a segítsége legyen csak, amivel honorálja az ottlakást és az elfogyasztott ételt. Gondolom míg külön lakott, sem csak az adósságait fizette, hanem evett és rezsit is fizetett. Tehát minimum a kajába be kéne szállnia. Persze a természetén is sok múlik, mert ha túl sokat és sok mindenbe beleszól, az nem lesz jó hatással a családotok életére. Ha viszont egyébként jó a kapcsolatod vele - mert ez főleg rajta és rajtad múlik - akkor megér egy próbát az összeköltözés, azzal a feltétellel, hogy ha nem működik a családi nyugalom megtartásával, akkor visszaköltözik.

Nálunk mondjuk soha nem volt ilyen jó a kapcsolat, de az én anyósom nem is akart volna hozzánk költözni. Szerencsére.

2011. okt. 10. 15:01
 29/123 anonim ***** válasza:
80%
Én nem fogadnám be, főleg akkor nem, ha egy hárpia. Az enyém történetesen az, mindenbe beleokoskodik, miközben full sötét és nem enged alább. Ráadásul folyamatosa siránkozik is, 45 évesen olyan megkeseredett, amilyen még a 85 éves nagymamám sem volt soha (pedig azon kívül, hogy 18 évesen felcsináltatta magát, meg 45 évesen az anyja házában él, semmi csapás nem érte életében). Ilyet én nem tűrnék meg magam mellett. Nem tudom, a te anyósod milyen természetű, de nagyon vigyázz vele, mert ha egyszer odaengeditek, lehet kipaterolni nem tudjátok már! Nem lehet túl szerencsés odavenni, ha ennyire semmirekellő és a fián akar élősködni.
2011. okt. 10. 15:03
 30/123 anonim ***** válasza:
79%

67%-nak üzenem, vegyen vissza.

Fogalmad sincs úgy látszik, mennyibe kerül egy plusz ember eltartása. És valszeg úgy, hogy a gyerektől kell majd elvenni egy részét!

Anyukámért megtenném, mert az első pillanattól ő az én nagy segítségem a gyerekeim mellett, de anyós mehetne a p.csába, 11 hónapos unokáikat egyszer látták.

2011. okt. 10. 15:03
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!