Kötöttt veletek a férjetek házassági szerződést a leendő "közösen" megszerezendő vagyonra? Hogy pl milyen arányban részesülhettek benne válás esetén?
Miért szúrna ki vele? Akkor szúrna ki, ha nem azt adná amit ő vitt bele. Ennyi erővel kicseszel az egész világgal, amiért nem adakozol.
Egyébként meg azt írja nem akarnak gyereket, szóval ez nem probléma.
Ez a szerződés rengeteg helyen nem probléma, itt a gyk-n is csak azok háborognak rajta, akinek a fizetése kevesebb. Soha nem írt még olyan, aki a másik oldalon állna, pedig elvileg ebből a szemszögből ugyanaz, a szerelem a fontos és miegyébmás..... Na ennyit erről...
Akkor egy kis CSALÁDJOG az értetlenkedőknek! Olvassátok el
Család fogalma: egymással együttműködésben, szeretetben, szolidaritásban álló, egymásra utalt és egymásért felelős személyeknek TARTÓS SZEMÉLYI ÉS VAGYONI KÖZÖSSÉGE, amelynek alapja jogilag törvényes párkapcsolat (házasság), vérségi kötelék vagy jogi aktus.
Házasság fogalma:
▲ egy férfi és egy nő tartós kapcsolata; érzelmi, vagyoni, nemi életközösség létesítésére és utódok nemzésére, közös felnevelésére
▲ jogi jellegét tekintve a házasság kétoldalú szerződés, mely szigorú alakiságok megtartásával jön létre, s melyből a felekre kölcsönös jogok és kötelezettségek keletkeznek
▲ az eljegyzés (házasuló) hozzátartozónak számít, és az eljegyzés két külön nemű személy kölcsönös ígérete arra, hogy egymással házasságot fognak kötni
Házassági vagyonjog
Házastársi vagyonközösség fogalma: a házastársak osztatlan, közös tulajdona mindaz, amit a házassági életközösség ideje alatt akár együttesen, akár külön-külön szereztek, kivéve, ami valamelyik házastárs külön vagyonához tartozik
Külön vagyon elemei:
▲ házasságkötéskor megvolt vagyontárgy
▲ házasság fennállása alatt öröklés jogcímén szerzett vagy ajándékba kapott vagyontárgy
Közös vagyon elemei:
▲ a házassági életközösség alatt együttesen szerzett dolgok (keresmény, jutalom, megbízási díj, jogdíj, vállalkozási díj)
▲ közös vagyonná válik a házastársak külön vagyonának haszna, hozama
▲ a közös vagyontárgyak helyébe lépő érték (pl. biztosítási összeg)
▲ az a külön vagyon, amit a házastársak közös vagyonba utalnak
▲ közösen kapott ajándéktárgy
▲ szellemi alkotást megalkotó személyt megillető díj
▲ közös vagyonná válik az a külön vagyonhoz tartozó tárgya, amely a mindennapi közös életvitelt szolgáló, valamint a szokásos mértékű berendezési és felszerelési tárgyak helyébe lép 15 év együttélés után
Nah ezek után, ha aláír, akkor hülye! S nekem ne mondjon bárki olyant, hogy mert nem tettem bele annyit ha gyesen voltam! BELETESZEM A TESTEM AZ ÉLETEM!
De nálatok ő sem akar írni.
Nem állítom én, hogy a házasságnak nem eleme ez a sok szép, amit felsorolnak, de ha ez a sok szép mindig úgy lenne kizárólag, ahogyan a házasságkötéskor gondolják, akkor nem lenne ennyi durva vagyonmegosztási cirkusz.
Ezen a kérdésen csak azok akadnak ki, akik nem rendelkeznek vagyonnal, és nem tudják, mit jelent azt félteni.
Mi mind a ketten azonos anyagi háttérrel rendelkeztünk, ami ne volt kevés.Igen, írtunk szerződést, és ott van a szekrény alján már 15 éve, de biztonságot ad mind a kettőnknek.Van közös számlánk, de van külön is, van közös családi autó, van egyéni is mind a kettőnknek, van közös cég, de vannak egyéni bevételeink is, így érezzük, hogy egyikünk sem akarja a másikat kihasználni.Nálunk működik.
Van vagyonom, mint ahogy a férjemnek is.
Nem azon akadok ki, hogy kötni akarnak, szívük joga.
Hanem a minősíthetetlen majdhogynem üzleti szerződés lenéző, lekezelő mivoltán.
ahogy viselkedsz úgy módosítom
ahogy terhes leszel
úgy számítom a fizetésed
stb stb stb
ne haragudjatok, de ez felháborító!
Egy házasságnak ha van is szerződés nem ezen kéne alapulnia, hanem a másik tiszteletén. Itt viszont ennek nyoma sincs! Szó szerint egy gyűrűért akarja megvenni a csajt méghozzá enyhén szólva is megalázó módon!
Családjogos csaj
17:38
ha ennyi kapzsi ember van, minta a kérdező párja, akkor mégis az lenne a legjobb, ha azonos vagyoni helyzettel élők akadnának össze!
Így nincs lealázás, minden megy a normális kerékvágásban és mindenki nyugodt!
Kérdező! A pasid keressen egy gazdag lotyót akivel megkötik a szerződést
Te meg keress egy dolgos normál fiút, akiben meglehet bízni és nem jön szerződésekkel!
És ha gazdag, akkor már lotyó is???
No comment.........
nem hiszem, hogy úgy értették, utolsó. csak már elszabadultak az indulatok :)
nekem is a megalázó stílussal van alapból gondom... bár azt sem méltányolom, hogy nem egyenlő félként néz a kérdezőre a párja. szerintem is inkább hagyd, és keressetek jobban magatokhoz illő párt.
"És ha gazdag, akkor már lotyó is???
No comment......"
Nem-nem, bocs tényleg igazad van! Igazából minden nőnek gazdagnak kellene lennie, és akkor nem kellene gazdag pasi, csak válogatnánk a szexi pasik között, nem a pénz számítana hanem a nagy szerszám és a dolgosság:DDD!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!