Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kötöttt veletek a férjetek...

Kötöttt veletek a férjetek házassági szerződést a leendő "közösen" megszerezendő vagyonra? Hogy pl milyen arányban részesülhettek benne válás esetén?

Figyelt kérdés
2011. febr. 21. 15:48
 111/156 A kérdező kommentje:
Sajnos a pasik többsége önző!!!
2011. febr. 22. 15:58
 112/156 A kérdező kommentje:
..csak nekik semmi bántódásuk ne essen, az , hogy a másikkal mi történik, azt nagy ívben lesz arják.
2011. febr. 22. 15:58
 113/156 anonim ***** válasza:
12%

hát én elolvastattam a férjemmel ezt a sok litániát. Az ő véleménye az, hogy ez a szerződés dolog túl steril. Egy csomó mindenre nem ad választ, igy igazságos sem lehet. mert ha a krédező elmegy egy üzleti vacsira a férjével és az üzleti partnerekkel és a személye (látványa, személyisége) üzletet hoz a férjnek, akkor ez kinek számít bevételnek pl.? és még sorolhatnánk hasonló helyzeteket! szóval szerinte ez baromság. pedig ő ffi.

érdekes, ő sosem rémüldözött, hogy elveszem majd válásnál a vagyonát. Igaz, hogy fel sem merül benne, hogy elválunk. Az is igaz, hogy a mi környezetünkben ez nem elfogadott és nem általános.

Én nem tenném, kérdező. És a férjem sem, ffiként. szerintem ez sokat elmond.

2011. febr. 22. 16:08
 114/156 anonim ***** válasza:
22%
16:08! Azért, mert a férjed egy értelmes ember, akinek a házasság nem azt jelenti, hogy hogyan kényszerítsem alárendelt szerepbe a feleségemet.
2011. febr. 22. 16:17
 115/156 anonim ***** válasza:
44%

Érvelünk, de meg sem látod. Ha egy pillanatra feltekintenél a billentyűzetedről, ahelyett, hogy habzó, véres szájjal ütöd azt, akkor látnád, hogy miről is van szó. Hogy a nők is képesek karriert építeni, hogy ebben a gyerek sem gátló tényező, hogy egyedülálló anyák is boldogulnak a gyerek mellett, önerőből, és nem mindig a vegetáció szintjén. Ha tehát valaki amúgy sem volt eléggé életrevaló, hogy kiépítse a karrierjét egyedül, akkor az semmilyen körülmények között nem is fog már. Erre rájön, örül a vastag férjnek, aki pedig nem ért egyet azzal, hogy a vagyonközösség ilyen nagyarányú eltolódás esetén is fennálljon. Mert a véresszájúskodás közben elfelejted, hogy még korábban azt írtam, hogy itt akkor jogos a szerződés, ha nagyarányú a fizetéskülönbség, mert ilyenkor a nőnél nem beszélünk karrierről alapesetben sem. Ha lenne, akkor már most jól keresne, és nem kellene a szerződéssel szembesülnie. De ha valaki minimálbéren tengődik, fog egy gazdag palit magának, akkor esély nincs arra, hogy ennél valaha is többet keressen, mert a jó álláshoz ambíció kell. A pali meg nem akarja elveszteni a vagyon felét, amikor elválnak, hiszen benne van a pakliban. Az, hogy a nő nem írja alá, és mindezt a sértődöttség álcája mögé rejti, csak annyit mutat a férfinak, hogy nem hajlandó lemondani a pénzéről. Joga van hozzá? Miért lenne ilyen arányok mellett? Fordítva is ugyanez a helyzet, ha a nő örököl valamit, akkor váláskor a férfi kapja meg annak felét. Ja, hogy az nem járja, csak az járjon jól, aki nem volt képes egy rendes állást szerezni vagy vállalkozást indítani? A Nagy Büszke Önálló Nők akkor már nem olyan büszkék, amikor a másik bankszámláját kell csapolni?

Hát ez tényleg kurwa nagy ok a büszkeségre. A vagyonközösséggel takarózás csak annak a ferde elnevezése, hogy továbbra is igényt tartasz arra a kényelemre, amit a házasság alatt kaptál. Akkor a nő is menjen takarítani a férjhez válás után, ha már megosztásról beszélünk. A nő megkapja a pénzt, de a férfi is megkapja az érte járó munkát, ami miatt állítólag a nőnek fel kellett áldoznia azt a gyümölcsöző karrierjét.

2011. febr. 22. 16:33
 116/156 anonim ***** válasza:
43%

alárendelt? ha mindketten dolgoznak, mindketten keresnek, mindketten kiveszik a részüket a házimunkából, felváltva hozzák a kölköt az oviból, akkor miben merül ki az alárendeltség egy szerződés miatt? h amivel beszálltál, azzal is szállsz ki? tényleg felháborító elnyomás! :D

olyan sötét vagy, h az már felfoghatatlan. tipikus feminista. :D

2011. febr. 22. 16:39
 117/156 anonim ***** válasza:
28%

áh, sose fogja megérteni, feleslegesen írtok. a felfogáshoz előbb ész kell.

mitől borsónyi a nők agya? mert meg van dagadva XD

2011. febr. 22. 16:51
 118/156 anonim ***** válasza:
28%
Tudom, csak jó látni, ahogy kiakad, és azt hiszi, hogy igaza van. :) Halálra röhögöm magam rajta. :)
2011. febr. 22. 16:57
 119/156 anonim ***** válasza:
33%

én meg azon röhögök, hogy ti hogy kattogtok ezen a témán :) észre sem veszitek, hogy rátok már senki sem reagál :) de még mindig mondjátok, mondjátok, mert nyomorú életetekben ez hoz kielégülést :)

Amúgy meg értelmes nő fordított esetben éppúgy nem művel ilyet a szeretett ffival. de kattogjatok még, had röhögjünk a visszataszító csámcsogásotokon :)

2011. febr. 22. 17:49
 120/156 anonim ***** válasza:
64%

Tudom, hogy mindjárt csúnyán le leszek pontozva, de én egyetértek a 68% és a 71%-os válaszolókkal, pedig nő vagyok és anya. Kicsit nyersen fogalmazták meg a lényeget, de annyi ilyen nőt látok mostanság, hogy kezdem érteni, miért van olyan lesújtó véleményük a nőkről. Sajnos igazuk van. :-(

A kérdező minden mondatával azt támasztja alá, hogy ő nem azért nem írja alá a szerződést, mert sérti az önérzetét, hanem azért, mert nem akarja, hogy egy esetleges válás esetén lejjebb kelljen adnia azt az életszínvonalat, amit jelenleg is a pasi pénzéből biztosít magának. Gyakorlatilag pénzért van együtt a fickóval, amire ugye csak egy k-betűst kifejezést ismerek, de ezt inkább nem írnám le. :P

2011. febr. 22. 17:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!