Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért utálok ennyire szülőnek,...

Miért utálok ennyire szülőnek, (apának) lenni és miért nem bírom elviselni a gyerekeket?

Figyelt kérdés

Tudom, sokak szerint rossz ember, aki a gyerekeket nem szereti, de én kifejezetten utálom őket, nemhogy nem szeretem. Egyet se bántanék természetesen, van 1 fiam, ugyanakkor őt is alig bírom elviselni. Örülök ha nincs itthon, iskolában van és nem látom. Pedig nem rossz gyerek, nagyon jó, jeles tanuló, 10 éves. Sokat foglalkoztam vele, de ezt a maximalizmusom okozta, nem a szülői vágy. Kényszerből, hogy dicséretes legyen, mint én is, mivel én is a jó, jeles tanulók táborát képviseltem és diplomáztam is.

Alapvetően egy befeléfordulós,intovertált személyiség vagyok, aki nem vágyik társaságba, inkább szeret magában ellenni a csendben.

Párom pont ugyanez a zárkózott típus, mi tényleg egymásra találtunk, viszont ő jobban ragaszkodik a gyerekhez, de én nem. Én várom, hogy felnőjön, kirepüljön és utána élje az életét. Ha felém néz hát legyen, ha nem akkor nem fog érdekelni, nem hatódok meg rajta. Más gyerekeit se szeretem, nem bírom a ricsajozásukat, kiabálásukat és az idétlenkedéseiket. Tudom ám, voltam én is gyerek, de ez a része nem érdekel, mert egy részére már nem is emlékszem. Ez a sok betegség amiket hazahozott iskolából, óvodából és még mindig vannak, attól is a falra mászok. Hányás, hasmenés éjszakákon át és takarítani utána... Annyira utálom az egészet, hogy kimenekülnék a világból.

Mit csináljak, hogy 8-9 évig még felnőtt nem lesz, kibírjam? Van megoldás erre?

nov. 4. 23:52
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 81/90 anonim ***** válasza:
86%

" nincs kontaktod gyerekesekkel" Ezt honnan szedted? Nem is ismersz, nem kéne így ilyesmit kijelenteni, főleg, hogy még csak nem is igaz:) Barátok gyerekeire még vigyáztam is, szerencsére mind túléltük, de otthonra nem kéne ez egy fél életen át.

De még ezen tapasztalatok előtt is tudtam eleget (hogy a gyerekvállalás mivel jár) ahhoz hogy ne akarjak. Annyira nyilvánvaló dolgok ezek, lehetetlen hogy felnőtt, nem barlangban élő emberek ne tudnák. Ennyi.

nov. 6. 20:58
 82/90 anonim ***** válasza:
69%

Szerintem nem azzal van alapvetően gond, hogy ne tudná mindenki a felsoroltakat (állandó készenlét, sok önlemondás, kevés alvás, stb.). Ezt valóban tudja mindenki. Azt nem tudhatja, hogy ő ezt hogyan fogja viselni. Lehet egy elképzelése, ahogy neked is van. Ez alapján te kitudod jelenteni, hogy nem bírnád, nem akarod, nem kell. Más meg úgy van vele, hogy oké, tudom hogy k*rva nehéz lesz néha, de átvészeljük.

Engem pl. pofán csapott a valóság. Nem azért mert debil vagyok és nem tudtam, hogy keveset fogok aludni, hanem mert nem tudtam BELŐLEM mit fog mentálisan kihozni a fáradtság és a 0-24-es szolgálat. Kaptam egy iszonyat nehéz, több emberes babát (azt mondjuk gyerekvállalás előtt valóban nem tudtam, hogy ez milyen) és úgy álltam ott 2-3 hónap után, mint akit pofán b*sztak egy péklapáttal, pláne amikor itt olvasgattam, hogy "élvezd ki a babakort, mert ez csak egyre rosszabb lesz". (Hát jelentem, szerintem egyre jobb. :D) Én elmondani nem tudom mennyire nehezen éltem meg az első mondjuk 8 hónapot, aztán mégis tesóra adtuk a fejünket már sokkal jobban körbebástyázva magunkat segítséggel. A második lányunk a béke szigete. Komolyan, az első után ha nem látom egyértelműen a különbséget, el sem hiszem, hogy ilyen van. Csendben elvigyorgott babaként magában, csak akkor sírt, ha gondja volt, ha azt rendeztük aludt, vagy nézelődött tovább. Tankönyvi. Vele valószínű én sem kaptam volna akkora sokkot az elején, mint a nővérével. Ezek személyiség jegyekben is kitartanak a mai napig. A nagyobb lányom egy dúvad, aki törtet előre, nem bírja a kudarcot és addig csinál mindent, amíg sikerülni nem fog. Mindenről megvan az elképzelése, nem engedi terelgetni magát, nehéz vele. A pici meg egy kis szelíd bárányka, bújós, ölelgetős, nyugis, "majdcsak menni fog az" sültgalamb típus, aki abszolút terelgethető, meghallgatja és aelfofadja a véleményünket. Ugyanaz a neveltetés, mégis totál más megélés mindkét gyerek. Ezt sem tudhatod gyerekvállalás előtt.

Az igaz, hogy erre felkészülni és felkészíteni senkit nem lehet.

Én azt mondom valid NÉHA azt érezni, hogy bár ne lennének, egyedül lehetnék, stb. Engedjünk meg magunknak egy pár nap sebnyalogatást "mi lett volna ha" gondolatokkal, aztán álljunk fel és eljünk a mában. A döntéseinknek következményei vannak és szerintem a kérdező próbálja ebből kihozni a maxot, de valami kötődési zavar van a háttérben, amin bőven lehetne dolgozni.

nov. 6. 22:31
 83/90 anonim ***** válasza:
67%
#84 jó, jó, ezt mindenki érti. De nem ugyanaz hogy pofán csap a valóság és hű de nehéz volt a gyerekemmel, meg nem ugyanaz hogy nem is szeretem a gyerekemet egy fikarcnyit se.
nov. 7. 07:29
 84/90 anonim ***** válasza:
58%
Ez tény. Én csak arra reflektáltam, hogy "mindenki feltudja mérni mivel jár". Mert nem, amíg nincs benne, nem tudja igazán milyen hatással lesz ez rá és az életére. Gondolom a kérdező is így járt csak a sz*rabb oldalról, de erre írtam is, hogy valamilyen kötődési probléma lehet.
nov. 7. 09:04
 85/90 anonim ***** válasza:
0%

Érdekes, mikor valaki azt írja, hogy utálja az apját/anyját, az a válaszolók szerint teljesen rendben van. Pedig lehet, hogy csak egy tizenéves, ,akit nem engedtek el valami buliba, vagy szóltak neki, hogy takarítsa ki a szobáját. Rögtön jön az apád/anyád toxikus, nárcisztikus, költözz el, sz@rd le. Ha egy nő sipítozik, hogy idegesíti a gyereke, az is rendben van. Ha a kérdező nő lenne, egészen másfajta válaszokat kapott volna.

N

nov. 7. 09:21
 86/90 anonim ***** válasza:
64%

#84, én teljesen egyetértek. És van még egy aspektusa ennek, amiről nem divat/illik beszélni.

Mi van, ha a gyereked olyan személyiség, akivel nem jössz ki alapból?

Én szeretem a nagyobbik gyerekem is, nyilván, akartam, tisztességgel felneveltem. DE, azt el kell ismernem, annyira különböző személyiségek vagyunk, ha nem lenne a gyerekem, mi biztos nem barátkoznánk egymással. Szintén törtető típus, de nem jó értelemben. A manipulálós, hazudozós, mást direkt bajba keverő típus, ha abból ő jól tud kijönni.

Már baba korában egy igazi hisztigép volt, soha semmi nem volt jó, tini korában tudatosult bennem, amiket fentebb írtam. Hogy bármennyire ciki, nekem a saját gyerekem"nem szimpi". Akkor azt gondoltam, biztos a kamaszkor, de nem. Már 22, most kezdett dolgozni és ki is rúgatta ármánykodással az egyik kollégáját, mert nem volt neki szimpatikus.

Ugyanúgy neveltem mint a másik kettőt, mégis, ők teljesen mások.

Szóval igen, van, amire nem lehet felkészülni.

nov. 7. 09:41
 87/90 anonim ***** válasza:
91%

Hát kérdező, nem semmi, hogy ezt felvállalod.

Én a gyerek oldalról tudnék írni. Hasonló gyerekkorom volt, csak nyűg voltam a családban. Csendes, szófogadó, jól viselkedő, jótanuló nem sok vizet zavaró gyerek. Ahogy a tiéd is. A gyerekek nem hülyék, érzik, hogy nem szeretik őket, ezért megpróbálnak megfelelni az elvárásoknak, hátha akkor majd "jobbak" lesznek és jobban fogják szeretni őket.

De ne aggódj, már nem fog sokáig tartani. Pár év, és teljesen elhidegül tőled. Ha felnő, elköltözik messzire, semmit sem fogsz tudni róla, feléd sem fog nézni. Majd ha megöregszel, talán foglalkozik veled kötelességből, ahogy te most vele, de max ennyi. Már most halott a kapcsolatotok.

nov. 7. 11:10
 88/90 anonim ***** válasza:
Szerencsétlen gyerek... Minek kellett nektek gyerek, amikor ennyire utálod őket?
nov. 7. 21:35
 89/90 anonim ***** válasza:

"Ha felnő, elköltözik messzire, semmit sem fogsz tudni róla, feléd sem fog nézni. "

Leirta a kérdező hogy cseppet sem hatja meg ha a gyerek felnőtt korában leszarja.

nov. 7. 22:39
 90/90 anonim ***** válasza:
78%
Nem hiszem, hogy a gyerek a baj, hanem hogy introvertált vagy és utálsz bárkihez alkalmazkodni, mert akkor a "maximalizmusod miatt" meg kell játszanod magad, ami marha fárasztó. Gyanítom, hogy ha egy gondozandó, beszédes nagymamával kellene laknod, ugyanígy utálnád. 18 évesen nem lesz a gyereked majd hirtelen más személy, csak kevesebbet lesz otthon meg kirakhatod, ha már nem tanul... bár ha egyetemre akarod küldeni, az plusz pár év.
nov. 12. 17:32
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!