Miért utálok ennyire szülőnek, (apának) lenni és miért nem bírom elviselni a gyerekeket?
Tudom, sokak szerint rossz ember, aki a gyerekeket nem szereti, de én kifejezetten utálom őket, nemhogy nem szeretem. Egyet se bántanék természetesen, van 1 fiam, ugyanakkor őt is alig bírom elviselni. Örülök ha nincs itthon, iskolában van és nem látom. Pedig nem rossz gyerek, nagyon jó, jeles tanuló, 10 éves. Sokat foglalkoztam vele, de ezt a maximalizmusom okozta, nem a szülői vágy. Kényszerből, hogy dicséretes legyen, mint én is, mivel én is a jó, jeles tanulók táborát képviseltem és diplomáztam is.
Alapvetően egy befeléfordulós,intovertált személyiség vagyok, aki nem vágyik társaságba, inkább szeret magában ellenni a csendben.
Párom pont ugyanez a zárkózott típus, mi tényleg egymásra találtunk, viszont ő jobban ragaszkodik a gyerekhez, de én nem. Én várom, hogy felnőjön, kirepüljön és utána élje az életét. Ha felém néz hát legyen, ha nem akkor nem fog érdekelni, nem hatódok meg rajta. Más gyerekeit se szeretem, nem bírom a ricsajozásukat, kiabálásukat és az idétlenkedéseiket. Tudom ám, voltam én is gyerek, de ez a része nem érdekel, mert egy részére már nem is emlékszem. Ez a sok betegség amiket hazahozott iskolából, óvodából és még mindig vannak, attól is a falra mászok. Hányás, hasmenés éjszakákon át és takarítani utána... Annyira utálom az egészet, hogy kimenekülnék a világból.
Mit csináljak, hogy 8-9 évig még felnőtt nem lesz, kibírjam? Van megoldás erre?
Azt azért hozzá kell tenni, hogy sosem szidtam a fiam és csak dicsértem világ életében, hogy okos, ügyes, nagyszerű ember lesz belőle és együtt megoldunk mindent. A biztatásból sosem volt hiánya és abból sem, hogy felvegyem és puszilgassam, öleljem.
Én a magam belső érzelmeiről beszélek, hogy nem bírom az egészet és talán egy valaki írta, hogy kiéghettem idegileg és sok volt nekem ez a 10 év. Nem terveztem azért eldobni, mint akiket bedobnak intézetbe, csak sok mindenben hátráltatott a gyerekvállalás az elmúlt 10 évemben, ami a fénykorom volt. Sok olyan lehetőséget buktam be munka terén, ami amiatt lett bukás, mert nekünk nem volt segítség, annyi sem, hogy hozd már el kérlek oviból ma, suliból és így tovább. A gyerekeket pedig általánosságban nem bírom, de tisztelem azokat, akik képesek kibírni azt a szenvedést, amit több gyerekes anyukák, apukák arcán látok mikor 3-4 gyerekkel tengődnek és nincs magánéletük már.
Tutira nem érzi a gyereked, ne aggódj, ezt csak mondják, de nem így van. Az sem, hogy idegesebb lesz, ha te is:D Egyáltalán nem:)
Ettől függetlenül ki kell kezelni, mert egy egészséges gyerekkel két felnőttnek qrvakönnyű. Mi az, hogy nem volt segítségetek? Ketten voltatok egy könnyű gyerekkel. Aki ezt soknak érzi, annak belül van baja és segíteni fog kikezelni a doki. (én 10 éve vagyok egyedül egy olyan gyerekkel, akit eltanácsoltak bölcsiből, oviból és két iskolából, egy évet tanult itthon elsőben, mindenhova csak délig járt, mire helyrejött és problémamentes 3. éve viselkedésre).. Egy darab tipikus gyereknél ha ezt érzed, neked van bajod. Ismerd meg. Amúgy a húszas éveim nekem is hiányoztak/nak, de én fizettem bébiszittert randizni és igyekeztem minél többször jól kinézni, illetve voltak barátaim(akik lassan lecserélődtek anyukákra)
Dehogynem érzi, csak most még nem érti. Én is olyan gyerek vagyok, akit utáltak otthon, minden tevékenységben ott volt, hogy csak egy megtűrt személy vagyok, aki húzzon a szobájába, és lehetőleg levegőt se vegyen hangosan, és persze, csak akkor voltam jó, ha mindenből példásan teljesítettem. Nem direktbe bántottak, anyámnak elég volt a tekintete, amitől féltem, mint a tűztől. Pont mint a gyereked, ha idegennek le kell írni: ügyes, okos, nincs vele probléma.
Valójában meg rettegtem anyámtól, igyekeztem meghúzni magamat otthon.Mert csak teher és nyűg voltam neki, amit később értettem meg: nem akart gyereket, csak kész tények elé lett állítva, mert mire diagnosztizálták a terhességét (végigmenstruálta, szóval klasszikus tünetek nem voltak) már réges régen túl volt azon a ponton, amikor még megszakíthatta volna.
"fantasztikus" volt így a csendes terrorban felnőni, tele is vagyok mindenféle frusztrációval,de egy biztos:nekem ugyan nem lesz gyerekem, én nem teszek tönkre senkit. Mert sajnos ugyanolyan típus vagyok, mint anyám, nem bírom a kölköket, nem való nekem, én se akarok itthon kerülgetni egyet sem, saját magammal szeretek foglalkozni, meg a nyugalmamat mindennél többre tartom. Szerencsére a férjem is.
Én írtam a kiégést. És nem, ezt nem lehet kikezelni. Úgy látszik, senki nem érti meg, hogy a kérdező csak EGYEDÜL szeretne lenni! Ezen semmiféle terápia nem segít, nem lehet egy ember alaptermészetét megváltoztatni. Nem segítene az sem, ha időnként valakire rábízhatnák a gyereket. Itt arról van szó, hogy a kérdező csendet szeretne, mikor hazamegy. Azzal, hogy gyereke lett, egy olyan életformát erőltetett magára, ami ellentétes a természetével, és ebbe teljesen belefáradt.
#62 voltam
#69 A kérdező esetében ez a néhány órás úgynevezett feltöltődés semmin nem változtatna. Kicsit durva hasonlat, de ez olyasmi, mint amikor utáljuk a munkahelyünket. Hiába van a hétvége, hiába megyünk szabadságra, utazunk el. Azon a napon, amikor bemegyünk dolgozni, az egész mintha nem is lett volna. Sőt, már előző nap is rohadtul érezzük magunkat, mert tudjuk, hogy megint kezdődik elölről az egész. Ez csak azoknak segít, akiknek magával a helyzettel nincs bajuk, csak elfáradtak. Ez nem az az eset.
#68 voltam
Nem értem ezt a sok embert akik itt simogatják a kérdező lelkét.
Egy felnőtt ember volt amikor gyereket vállalt, annak tudatában hogy ő utálja a gyerekeket. Mégis megcsinalta azt a kis életet amit most tönkretesz. Már hogy ne érezné az a szerencsétlen hogy mi játszódik le a kérdezőben. Szépítheti itt hogy így dicséri, úgy dicséri, de ha valakinek a létezését is utálod azt nem tudod 100 százalékig titkolni.
Nincs azzal baj ha valaki nem szereti a gyerekeket. De akkor ne vállaljon. Már nem azt a kort éljük amikor szégyen az ilyesmi. Miért kell folytatni a diszfunkcionalis családok sorát és megnyomorítani még egy embert?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!