Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért utálok ennyire szülőnek,...

Miért utálok ennyire szülőnek, (apának) lenni és miért nem bírom elviselni a gyerekeket?

Figyelt kérdés

Tudom, sokak szerint rossz ember, aki a gyerekeket nem szereti, de én kifejezetten utálom őket, nemhogy nem szeretem. Egyet se bántanék természetesen, van 1 fiam, ugyanakkor őt is alig bírom elviselni. Örülök ha nincs itthon, iskolában van és nem látom. Pedig nem rossz gyerek, nagyon jó, jeles tanuló, 10 éves. Sokat foglalkoztam vele, de ezt a maximalizmusom okozta, nem a szülői vágy. Kényszerből, hogy dicséretes legyen, mint én is, mivel én is a jó, jeles tanulók táborát képviseltem és diplomáztam is.

Alapvetően egy befeléfordulós,intovertált személyiség vagyok, aki nem vágyik társaságba, inkább szeret magában ellenni a csendben.

Párom pont ugyanez a zárkózott típus, mi tényleg egymásra találtunk, viszont ő jobban ragaszkodik a gyerekhez, de én nem. Én várom, hogy felnőjön, kirepüljön és utána élje az életét. Ha felém néz hát legyen, ha nem akkor nem fog érdekelni, nem hatódok meg rajta. Más gyerekeit se szeretem, nem bírom a ricsajozásukat, kiabálásukat és az idétlenkedéseiket. Tudom ám, voltam én is gyerek, de ez a része nem érdekel, mert egy részére már nem is emlékszem. Ez a sok betegség amiket hazahozott iskolából, óvodából és még mindig vannak, attól is a falra mászok. Hányás, hasmenés éjszakákon át és takarítani utána... Annyira utálom az egészet, hogy kimenekülnék a világból.

Mit csináljak, hogy 8-9 évig még felnőtt nem lesz, kibírjam? Van megoldás erre?

nov. 4. 23:52
 41/91 anonim ***** válasza:
29%

11-es wooww..

Kérdező tedd azt menekülj ki az életéből, csak jót teszel vele...

Szegény gyerek!

nov. 5. 15:02
 42/91 anonim ***** válasza:
80%
Azért elég igazságtalan az élet.. én meg hatalmas összegeket költök orvosi vizsgálatokra és gyógyszerekre, hogy talán lehessen gyerekem..
nov. 5. 15:21
 43/91 anonim ***** válasza:
14%

40. Egyetértek.

Hihetetlen önző, buta, beteg, érzéketlen, merev, ósdi, idegbajos, ocsmány a kérdező!

Remélem tényleg sosem néz rá többet a gyermeke, és a saját szarában, hányásában fog egyedül megdögleni.

nov. 5. 15:48
 44/91 anonim ***** válasza:
72%

Hát igen 45 ös, mind ráillik a kérdezőre, de legalább bevallotta nemcsak itt, hanem saját magának is!

Más szülő annyira becstelen, hogy a gyereket hibáztatja ezért hogy nem szereti es folyton vitázik vele! Szerintem ez fairebb valahol

nov. 5. 16:02
 45/91 anonim ***** válasza:
23%

A világ legszebb, legjobb, legönzetlenebb szeretetét csak a saját gyermekünk által tapasztalhatjuk meg. Én sem tudtam, hogy ilyen létezik, míg nem volt.

Mélységesen megvetem és szánom a kérdezőt, hogy erről neki a büdös életben sosem lesz fogalma. Ő csak magát szeretni egyedül.

nov. 5. 16:13
 46/91 anonim ***** válasza:
64%

Nem az a rossz ember aki nem szereti a gyerekeket ( én sem szeretem őket),

hanem az, aki annak ellenére gyereket csinál, hogy nem szereti/ utálja őket.

Esküszöm nem értem az ilyeneket. Minek csináltál gyereket, ha nem kellett, nem vágytál rá, nem szereted őket? Minek? Hogy lelkileg megnyomorítsd egy életre, hogy a saját apja nem szereti? Hidd el érzi ő azt, hogy a hátad közepére sem kívánod. Baromi nagy felelőtlenség volt részedről ez. Most szívsz te is meg ő is. Gratulálok.

És még azokat szidják gyakran akik tudatosan nem vállalnak gyereket, mert nem akarnak...

Most már ez van, ezt az utat választottad, a gyerek nem tehet semmiről! Ezt tartsd szem előtt.

nov. 5. 16:21
 47/91 anonim ***** válasza:
70%
45. Ha te azért csináltál gyereket, hogy vénségedre majd rád nyissa az ajtót és kivakarjon a szarodból, hányásodból, az netto önzés, és nem vagy különb attól aki nem szereti a gyerekét. Amúgy meg nincs garancia rá, hogy te nem maradsz magadra, hiába a gyerek.
nov. 5. 16:26
 48/91 anonim ***** válasza:
25%

49. Nem. Azért hoztam ezt a példát, mert ezt hozta fel a kérdező is! Pedig az ő édesanyja is végigcsinálta ezt vele!

S a kérdező - velem ellentétben - tesz róla, hogy már most se legyen jó a kapcsolatuk, sőt, még azt se bánja, hogy többet nem is találkoznak!

Na ez nagyon beteg!

nov. 5. 16:30
 49/91 anonim ***** válasza:
66%
Gyűjts pénzt, hogy ballagására tudj neki egy lakást ajándékozni. Akkor el is költözhet.
nov. 5. 16:49
 50/91 sa Dale Cooper ***** válasza:
89%

#2 Nem azért kell beszélni a pszichológussal, hogy megszeresd az utáltat!

Nem megváltoztatni fog, hanem jobban rá tud vezetni téged, hogy megértsd saját magad. Nem fogod továbbra sem szeretni az addig utáltat, de már nem lesz gyűlölet, undor.

A megértés, az elfogadás lesz a több, ezzel jobban érzed magad a bőrödben.

Menj csak el szakemberhez, ez teljesen normális dolog. Még akkor is, ha az első nem feltétlen jön be. Nem biztos, hogy elsőre megtalálod a hozzád passzoló, veled kapcsolódni képes szakembert. Ilyenre viszont nagy szükséged van! Ha belátod ezt most, ha nem.

nov. 5. 16:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!