Mit tegyek, ha a családommal nagyon más az értékrendünk és állandó probléma az, ahogyan én élek?
24 éves lány vagyok.
Én Pestre költöztem az egyetem miatt 6 éve, nincs is tervben, hogy hazaköltözöm vidékre. Szeretek itt, nem csak azért, mert egyedül élhetek, hanem, mert imádom a mozgalmas, aktív életet. Tele van programlehetőséggel minden, nem csak három étteremből tudok választani, könnyebben tudok utazni, mert nem a világvégéről kell elinduljak a reptérre stb.
A családom ezt nem érti meg, és nem is akarja. A szüleimnek nincs semmi hobbijuk, munka után otthon vannak, heti egyszer elmennek boltba, meg egyszer nagyszüleimhez hétvégén és ennyi. Nagyszüleimnek szintén az a kimozdulás, hogy csütörtökön végigjárják a Lidl-Aldi-Tesco hármast.
Az az elvem, hogy "élni és élni hagyni", pont nem érdekel, mit hogyan csinál a másik, amíg nekem nem árt vele. Ők máshogy gondolják ezt... Állandóan hallgatom, hogy miért megyek ide, miért megyek oda, más örülne, "MiNeK kElL Az". És hogy miért nem költözöm haza, a lakást kiadhatnám és úgy lenne plusz pénzem... Apám erősen nárcisztikus, egy fél napot nem bír ki üvöltözés nélkül. Amíg anya ezt nem veszi tudomásul, addig engem megvisel. Kéthavonta járok már csak haza emiatt, de az a hétvége is sok.
Meg na, lassan 25 évesen nem akarnék visszaköltözni a régi gyerekszobámba, 0 privátszférával. Így is nehéz ismerkedni manapság, nem még úgy, hogy ott vagy vidéken, a szüleiddel élve, akik minden lépésedről tudni akarnak.
Ha ott vagyok, és mondjuk épp fürdök, anyám simán bejön a fürdőszobába. Olyan is volt, hogy közölte, ő menni akar aludni, szálljak ki a kádból, hogy gyorsan letusoljon. Mondtam, hogy nem szállok, rajtam van a hajpakolás, várjon 10 percet és jöhet. Ő nem vár, majd fogta magát és beült mellé a kádba... Kopogást, mint olyan, sosem ismerték, mert hogy "nem fognak kopogni a saját házukban". És sorolhatnám napestig ezeket.
A lényeg, hogy mivel nekem nem a munkahelyem és a lakás között zajlik az élet, állandóan hallgatom, hogy ez így nem jó, gondolkozzak már, kinek van erre pénze. Mindig ez a pénztéma, hogy "mégis miből", mintha nem saját magam tartanám el. Nyilván nem havonta járok a Maldív-szigetekre, de szerintem pl. havi 1 kimozdulás a városból igenis belefér. Ez lehet akár csak egy borhétvége, vagy kirándulás itthon, következő hónapban meg 4 nap városnézés valamelyik európai nagyvárosban.
Emiatt alig osztok már meg velük valamit, de ha maguktól jönnek rá, akkor az a baj. Hiába próbáltam korábban elhívni a szüleimet, hogy egy hétvégére jöjjenek el, nézzék meg, hogy lehet máshogy is, nem csak úgy, hogy ülünk otthon a 4 fal között. Nem, ők nem jönnek, nem vezetnek autópályán, mennyi az ember itt Pesten is, ők itt nem tudnak tájékozódni. Elfogadtam, nem is erőltetem. De ők meg képtelenek azt elfogadni, hogy ami nekik jó (otthonlét, 0 szociális élet, kikapcsolódás), az nekem nem.
Nem ertem miért támadjátok le a kérdezőt, feltett egy kérdést ,arra várt válaszokat, esetleg véleményeket, de azt miért nem lehet kulturáltabban tenni,mellőzni az olyan beszólásokat, amik esetleg rosszul eshetnek a kérdezőnek!
Szerintem a szüleid leragadtak ott,hogy ők nem szívesen mennek sehova , elfáradnak a munkába stb.nekik igy ez jó, kényelmesebb nekik ha te jársz haza és ok nem mennek hozzád, ha anyud mindig szova teszi hová mész, akkor mond neki persze,hisz miért is ne mennék,hisz rövid az élet, és te így erzed jól magad! Nem kell nagyon magyarázkodni hisz felesleges! Még te már hozzá szoktál az önálló élethez és ennél jobb nincs is!
"Miközben ő a nagyszülei által vett lakáson megspórolt pénzből szponzorálja a hobbijait"
Vagy mondjuk a lakásom a másik nagyszülőpártól van, akikkel nap, mint nap beszélek telefonon és velük jó a kapcsolatom a mai napig...?
49-esnek 100%-ban igaza van.
A kérdező nemcsak öntelt, hanem önző is. Mondjuk a nagyszülőket legalább fél évente egyszer elvinném egy hétvégére valahova az általuk vett autóval hálám jeléül, hogy kikapcsolódjanak.
De ez is, hogy hazamegy és 1-2 órát fürdik..nekem ez is non sense, hogy ezt miért ott a szülőknél kell ha már nem lakik otthon?
Én 18 évesen költöztem el otthonról és azóta soha nem csaptam wellness délutánt a szüleimnél pedig mi nagyon jóban vagyunk és a szüleim még utazgatnak is jönnek mennek, kiállításokra járnak stb. Én is éltem így ahogy kedves kérdező, de sose vertem a nyálamat ezen. Az a baj szerintem, hogy nem dícsérik agyon és nem ajnározzák, hogy milyen fantasztikus életet él.
Ja + ne rakj ki mindent a közösségi médiába ha nem akarod, hogy tudják merre jársz mit csinálsz, de te tipikusan az az ember lehetsz aki elmegy valami középszerű, de per pill felkapott étterembe meg vesz egy márkás cipőt és egyből mások orra alá tolja, holott ezek aztán igazán nem nagy dolgok csak ezért te elismerést vársz.
Sajnos ilyenek a mai 24 évesek. Ezért tart a világ ott ahol. Tisztelet a kivételnek.
Nem ugrottam át, de erre az alaptalan vádaskodásra felesleges reagálni.
Nekem aztán mindegy, hogy ki mikor szül, hány évtizedre adósítja el magát. Írtam is, hogy "élni és élni hagyni". Hidegen hagy, ki mit kezd magával, az életével.
Nem, csupán támogattak és segítettek, azért, hogy ne kelljen X gyereket szüljek, ne adóstársat keressek magam mellé, ne függjek később senkitől. Hány házasság van, ahol azért nem válnak el a felek, mert összeköti őket a hitel, vagy éppen egyedül nem tudnának boldogulni, és az anyukának két gyerekkel, 37 évesen nincs kedve visszaköltözni a szülőkhöz? Látom néhány barátomnál, barátnőmnél is, akik nincsenek jó anyagi helyzetben, hogy probléma az, hogy hogyan költözzenek külön a szülőktől, miből legyen saját otthonuk. Nagyon örülök, és hálás vagyok a nagyszüleimnek, hogy nekem ilyen problémám nincs, hogy diplomaosztó után nem a szüleimhez kellett visszacuccoljak..
Ezt te írtad. Itt is látszik mennyire lenézed aki másképp él, mint te. Most már szegény szüleid sajnálom akiknek az a legnagyobb bűne, hogy szeretnek otthon lenni. Fáj az igazság. Inkább süketelsz csak, hogy megvádoltalak. Ez is csak azt erősiti meg, hogy igaz amit írtam. Borzasztóan nagyképű, arrogáns egy ember vagy. Itt ne várj megértést. Átlát rajtad mindenki és amíg te nem vagy megértő és empatikus másokkal addig te sem várhatod el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!