Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha a családommal...

Mit tegyek, ha a családommal nagyon más az értékrendünk és állandó probléma az, ahogyan én élek?

Figyelt kérdés

24 éves lány vagyok.

Én Pestre költöztem az egyetem miatt 6 éve, nincs is tervben, hogy hazaköltözöm vidékre. Szeretek itt, nem csak azért, mert egyedül élhetek, hanem, mert imádom a mozgalmas, aktív életet. Tele van programlehetőséggel minden, nem csak három étteremből tudok választani, könnyebben tudok utazni, mert nem a világvégéről kell elinduljak a reptérre stb.

A családom ezt nem érti meg, és nem is akarja. A szüleimnek nincs semmi hobbijuk, munka után otthon vannak, heti egyszer elmennek boltba, meg egyszer nagyszüleimhez hétvégén és ennyi. Nagyszüleimnek szintén az a kimozdulás, hogy csütörtökön végigjárják a Lidl-Aldi-Tesco hármast.

Az az elvem, hogy "élni és élni hagyni", pont nem érdekel, mit hogyan csinál a másik, amíg nekem nem árt vele. Ők máshogy gondolják ezt... Állandóan hallgatom, hogy miért megyek ide, miért megyek oda, más örülne, "MiNeK kElL Az". És hogy miért nem költözöm haza, a lakást kiadhatnám és úgy lenne plusz pénzem... Apám erősen nárcisztikus, egy fél napot nem bír ki üvöltözés nélkül. Amíg anya ezt nem veszi tudomásul, addig engem megvisel. Kéthavonta járok már csak haza emiatt, de az a hétvége is sok.

Meg na, lassan 25 évesen nem akarnék visszaköltözni a régi gyerekszobámba, 0 privátszférával. Így is nehéz ismerkedni manapság, nem még úgy, hogy ott vagy vidéken, a szüleiddel élve, akik minden lépésedről tudni akarnak.

Ha ott vagyok, és mondjuk épp fürdök, anyám simán bejön a fürdőszobába. Olyan is volt, hogy közölte, ő menni akar aludni, szálljak ki a kádból, hogy gyorsan letusoljon. Mondtam, hogy nem szállok, rajtam van a hajpakolás, várjon 10 percet és jöhet. Ő nem vár, majd fogta magát és beült mellé a kádba... Kopogást, mint olyan, sosem ismerték, mert hogy "nem fognak kopogni a saját házukban". És sorolhatnám napestig ezeket.

A lényeg, hogy mivel nekem nem a munkahelyem és a lakás között zajlik az élet, állandóan hallgatom, hogy ez így nem jó, gondolkozzak már, kinek van erre pénze. Mindig ez a pénztéma, hogy "mégis miből", mintha nem saját magam tartanám el. Nyilván nem havonta járok a Maldív-szigetekre, de szerintem pl. havi 1 kimozdulás a városból igenis belefér. Ez lehet akár csak egy borhétvége, vagy kirándulás itthon, következő hónapban meg 4 nap városnézés valamelyik európai nagyvárosban.

Emiatt alig osztok már meg velük valamit, de ha maguktól jönnek rá, akkor az a baj. Hiába próbáltam korábban elhívni a szüleimet, hogy egy hétvégére jöjjenek el, nézzék meg, hogy lehet máshogy is, nem csak úgy, hogy ülünk otthon a 4 fal között. Nem, ők nem jönnek, nem vezetnek autópályán, mennyi az ember itt Pesten is, ők itt nem tudnak tájékozódni. Elfogadtam, nem is erőltetem. De ők meg képtelenek azt elfogadni, hogy ami nekik jó (otthonlét, 0 szociális élet, kikapcsolódás), az nekem nem.

2024. febr. 24. 07:45
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯
 91/120 A kérdező kommentje:

Idézzétek már, hogy én hol írtam ilyet, hogy "irigyek vagytok". Oldalra, kommentre pontosan!

Valamint, nem értem, mire fel várjátok el, hogy én itt kedveskedjek, bólogassak, mikor jó néhány válaszolónak a kapanyél lóg a szájából kommentelés közben. Ezzel van itt a gond, nem velem!

Leírtam azt is, hogy engem nem zavar az, ahogyan a szüleim élnek. Ha nekik így jó, hajrá! Ők képtelenek szó nélkül hagyni, hogy én mit csinálok a szabadidőmben, hová megyek, mire költök.

2024. febr. 25. 13:40
 92/120 A kérdező kommentje:

De fordítsuk meg a dolgot:

Ha pl. az anyám írt volna ki kérdést, hogy van egy felnőtt lányuk, aki dolgozik, eltartja magát és zavarja, hogy a lánya szabadidejében mit csinál, akkor őt ekéznétek így, jól gondolom? Ő lenne elhordva mindennek, hogy foglalkozzon csak a saját dolgával inkább, nem? :)

2024. febr. 25. 13:45
 93/120 anonim ***** válasza:
91%

19.

Te aztán jól beleélted magad egy képzeletbeli proli világába. :D

Akikről írsz, azoknak a politikusok felelnek meg legjobban.

2024. febr. 25. 14:00
 94/120 anonim ***** válasza:
76%
Veled aztán semmi probléma nincs:D
2024. febr. 25. 14:32
 95/120 anonim ***** válasza:
35%

Ugyan.

A kérdező nem "dicsekedett" volna, ha a sok amőba nem áll bele és kezdi a saját sérelmeit kivetíteni rá.

Még jó, hogy megvédi magát. Ebben semmi nagyképű sincs.

A válaszolók a saját frusztráltságukat acsarkodják ide, meg fantaziálnak össze-vissza.

Olyanok mint egy bevadult falka, az egyik elkezdi kivetíteni a saját képzeletét, a többi meg megy utána.

Pont mint az életben.

Amúgy mennyi itt a fiatal, aki máris egy rossz boomer.

Kérdező! Honnan tudják meg a dolgaidat, ha nem tőled?

2024. febr. 25. 14:51
 96/120 anonim ***** válasza:
72%
Én 28 éves boomer vagyok :(
2024. febr. 25. 15:02
 97/120 anonim ***** válasza:
80%

Nekem azért durván ellentmondásos az egész. Vannak a nagyszüleid, akik lazán vettek neked lakást, autót, tehát jó anyagi körülmények közt élő, nyilván értelmes, dolgozó emberek. Ők neveltek volna olyan szülőket, akiket leírsz? Nem gondolnám...

De tegyük fel, igaz az egész (erősen kételkedem benne). Neked itt mindenki tanulatlan, irigy, buta proli, mint a szüleid, és ezt a réteget semmire sem tartod. Mégsem a menő barátaiddal beszélsz a gondodról, hanem ezeket a senkiket kérdezed?

2024. febr. 25. 16:10
 98/120 A kérdező kommentje:

A családom nem volt mindig ilyen, több ok vezetett ehhez. De, ha nem haragszol, ezeket nem írnám le, mert nagyon személyesek (ha haragszol is, nem érdekel).

Prolizni én senkit nem proliztam itt, összekeversz az egyik válaszolóval! :)

Azt hittem, hogy ezt a fórumot normálisék használják, nem olyanok, akik idegbajt kapnak egy szimpla kérdéstől, meg ilyeneket írogatnak, hogy "mindent a seggem alá raktak". Stílus maga az ember...

2024. febr. 25. 16:36
 99/120 anonim ***** válasza:
75%

"mindent a seggem alá raktak"

Mintha ez nem így lett volna.

"Stílus maga az ember..."

Erről te is tudnál mesélni

2024. febr. 25. 16:38
 100/120 A kérdező kommentje:
Én inkább úgy fogalmaznék, hogy segítettek elindulni az életben. Sokkal szebb és elegánsabb, mint ez a picsázás, amit itt műveltek. :)
2024. febr. 25. 16:40
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!