Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek az baj, ha étkezés...

Szerintetek az baj, ha étkezés miatt csinálok cirkusz otthon?

Figyelt kérdés
Én rendszeresen sportolok, nem mindegy, hogy mit eszek. Anyámnak mindig mondom: alacsony zsírtartalmú kaják, csirkemell minden nap. De mindig elfelejti, mikor ez nekem nagyon fontos. Nem bírja felfogni. Én vagyok túl szigorú, vagy igazam van?
2010. okt. 18. 20:55
 61/105 anonim ***** válasza:
12%
nekem detto ugyanez a problémám! Hiába szólok,h nekem főzzön külön,nekem nem csinálja meg :( Jól állunk anyagilag,szóval simán tudna nekem főzni,meg nem is dolgozik ő,egász nap otthon van,de mégse. De az a pénz amit a nagyobb versenyeken nyerek az tetszik neki. Meg mikor nem érek el helyezést,akkor pampog h mert ezért járok így sportra meg ugy :S de sztem csak az a baja h nem kapok ilyenkor plussz lóvét
2010. okt. 19. 00:37
 62/105 anonim ***** válasza:
15%

én ugyanebben a cipőben járok mint te, nálunk is az átlag magyar kaják mennek. anyagilag megtehetjük, hogy odafigyelünk arra mit együnk csak már mindenki megszokta rajtam kívül a régi szokásokat ezért vannak súrlódások.

a legegyszerűbb ha megcsinálod magadnak, én is azt szoktam általában.

22f

2010. okt. 19. 09:07
 63/105 anonim ***** válasza:
75%
Szánalmas! Mi lenne, ha követelőzés helyett elhúznátok a boltba, megvennétek a csirkemellet (csak hogy tisztába legyetek az árakkal, lehet persze, hogy előtte dolgoznotok is kell majd...), aztán szépen elkészítenétek magatoknak? Nektek pont annyi időbe és energiába kerülne, mint anyucinak. Ő az anyátok, nem a cselédetek és a konyhalányotok. Igen, a szülő köteles felnevelni a gyereket, etetni stb. De senkinek nem jár alanyi jogon sem a napi csirkemelladag, sem az, hogy neki külön főzzenek.
2010. okt. 19. 09:41
 64/105 anonim ***** válasza:
19%

Azoknak szeretnék üzenni akik kritizálják a szójás dobozost.

Úgy gondolom hogy nem arról van szó, hogy követelőzik, hogy neki ilyen és ilyen luxuskajákat kell főzni, hanem csak egészségesen szeretne élni.

Az egészséges életmód nagyon fontos, és azt kevés pénzből is meg lehet oldani. HA mindennap pörköltöt fűznek, vagy ahhoz hasonló ételeket akkor előbb utóbb beteg lesz.

És egy szülő felelős a gyermekéért.

A gyereknek még nincs saját keresete, és nem tudja magának megoldani az étkezést.

Az is pofátlanság szerintetek, ha azt kéri, hogy kevesebb hús legyen és helyette gyümölcs, mert az édesanyja gyümölcsöt nem vesz soha.

Lehetnek olyanok, akiknek nem jut gyümölcs, és igen ők is felnőnek, attól függetlenül a gyümölcs hiánya vitaminhiányt okoz, és betegségekhez vezet.

Van egy cukorbeteg ismerősöm, ő se mondhatja azt a gyerekének, hogy most csak lekvár méz, meg sütemény, meg mindenféle tele cukros dolgok vannak otthon. Max azt hogy nincs diabetikus édesség, mert az drága.

én is problémába vagyok kicsit az anyukámmal. 24 éves vagyok, de sajnos munkanélküli, és nekem az a bajom, hogy amit elémrak azt mind meg kell enni, pedig nekem az sok.

Amikor egyetemista voltam dolgoztam, és főztem is magamnak.

Akkor úgy étkezetem, ahogy én akartam.

Közbe meg piszkál is anyukám, hogy hízok elfelé.

A kérdés feltevőjének és a szójásnak pedig azt üzenem, hogy azért az egészséges életmódot se szabad túlzásba vinni.

Néha belefér a lekvároskenyér, szilvásgombóc is.

És a vörös húsra is szüksége van a szervezetünknek, meg májra és mindenféle ételre.

Például, ha valaki állandóan mellehúsát eszik az se jó, mert az nagyon egyhangú, és változatosan kell táplálkozni.

Nálunk is volt olyan emlékszem a suliba, mikor mondták, hogy ne vigyünk kolbászos kenyeret, mert arra valakiknek nem telik, meg még más is volt, nem is tudom mik már.Akkor is válság volt, és kis falun lakom.

Arra emlékszem, hogy anyám akkor a fejét fogta, mert minekünk volt disznónk, azt levágtuk meg stb, és mi meg pont azt tudtunk volna suliba vinni, amit meg a másik gyerek vitt azt meg épp mi nem tudtuk volna, mert az épp nem volt otthon.

de aztán úgy emlékszem nem lett belőle semmi, inkább megosztottuk egymással az uzsonnánkat.

2010. okt. 19. 09:58
 65/105 anonim ***** válasza:
74%

"1 kg csirkemell a hétvégén a Tescoban 1200 Ft volt..."

Miért kellett ennyire lepontoznotok?

Ez tény, ennyi volt és kész, ezen nem értem mit kell lepontozni!

2010. okt. 19. 10:00
 66/105 anonim ***** válasza:
10%
Nincs szüksége a szervezetnek vörös húsra, nem tudjuk normálisan megemészteni és belerohad a beleinkbe, egyedül a vastartalma jelentős, de a vasat más forrásból is be lehet vinni, pl szójából, tofuból és hüvelyesekből, de ez nem ide tartozik, amugy egyet értek veled:)
2010. okt. 19. 10:06
 67/105 anonim ***** válasza:
97%

Nem olvastam el a kommenteket...

A kérdés kiakasztott...

1, Sportoló vagy, ergo kell az energia, mert egyszer csak össze fogsz esni.

2, A csirkemell k*rva drága ahhoz, hogy minden nap azt egyed, tápértéke nem sok. Valószínű nem te keresed meg annak a csirkemellnek az árát.

3, Az egészséges kajálás nem abból áll, hogy csak azt eszed.

4, Szerintem csak baromi finnyás vagy, mert ha valaki sportol, az kifárad és rohadt éhes lesz. És akkor aztán tökmindegy, mit raknak elé.

5, Anyukád nem a csicskád, hogy neked külön háztartást vezessen.

6, A helyedben kussolnék, és megenném azt, amit főz!

2010. okt. 19. 10:26
 68/105 anonim ***** válasza:
86%

Én csak azt nem értem, hogy más is, aki itt hisztizik, hogy anyám nem vett szója kockát, aszerint hogy működik az élet?

Én is eltaláltam 15 évesen, hogy vegás leszek, mi az a példa vagyunk, akik "megtehetik" és vagy mentem a boltba anyámékkal és pakoltam, ami kellett vagy ha nem tudtam menni, akkor telefonáltam, mikor ott voltak, hogy nekem mi kell. Otthon meg megfőztem magamnak, max. eleinte kértem segítséget, hogy fűszerezhetném, hogy jobb legyen. De mivel a család megszokott étkezésétől én tértem el egymagamban, eszembe sem jutott siránkozni, hogy miért tettétek ezt meg azt bele, miért főztök ezt meg azt.

2010. okt. 19. 10:55
 69/105 anonim ***** válasza:
1%

10:55-ös

Olvasd már legalább el hogy mire válaszolsz...Hol kérte hogy főzzenek helyette? Pontosan annyit kért mint amit te: hogy a boltban vegyék le neki a polcról és hozzák haza. Akkor szerinted hogy működik az élet hm?

2010. okt. 19. 11:03
 70/105 anonim ***** válasza:
100%
Te is olvasd már el, hogy "miért tettétek bele a virslit" stb.
2010. okt. 19. 11:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!