Szerintetek az baj, ha étkezés miatt csinálok cirkusz otthon?
ma 21:27
Örüljön, hogy kap enni?? :O
Hogy lehet ekkora baromságot írni?
Hát nehogy már szegény gyereknek még lelkiismeret furdalása legyen, mert az anyja megszülte. Alap, hogy az anyja eteti, főleg ha még nem nagykorú.
Bár nem tudom hány éves a kérdező.
De majd ha mondjuk egy 10 éves gyereked kér egy szelet csokit, akkor azt mondod neki, hogy örülj, hogy adok neked enni.
Ilyen hozzáállással ne legyen gyereked, mert már előre sajnálom.
ma 21:25
Nem azért lett leszólva a kérdező, mert egészségesen akar enni, hanem azért, mert az anyukáját akarja csicskáztatni. Igen, főzze meg nyugodtan magának, nem nagy durranás egy kis csirkemellet elkészíteni. Anyukádnak van más dolga is, mint az, hogy a kis fenekedet nyalogassa!
Hm, valahol magamra ismertem a kérdésben, bár azért nálunk jóval másabb a helyzet.
2 hónapja tértem át a vegetáriánus életmódra, ezen kívül már kb 8 hónapja nem eszek semmiféle vörös húst. Ennek oka egyrészt az egészségem (ezt most nem részletezném de jó okom volt rá hogy lemondjak a húsról), másrészt erkölcsi meggyőződés.
És ami azt illeti, marhára sértő hogy ha megkérdezem hogy milyen kaja van itthon, anyám a mai napig azt mondja "ott van a hűtőben szalámi". És ez nem pénz kérdés, ugyanis pl egy csomag szójakocka kb 180 ft, ugyan annyi hús még a legótvarabb disznóból is 500...Mégcsak azt se kérem hogy csinálja meg, csak legalább vegye már meg azt a doboz szóját kemény 200 ftért. Tanuló vagyok, nincs saját keresetem ,talán annyit még elvárhatok saját anyámtól hogy ételt adjon.
Nameg persze, anyám, és nem rabszolga, kivéve ha apámról van szó. Neki rabszolga.
-Anyu miért lecsó van megint? Legalább a virslit kihagytad volna belőle...Utána is bele tudtátok volna rakni...
-Ja hát igen, gondolkoztam is hogy rántott gombát csinálok, de apád azt nem szereti...
Álltalában ez a forgatókönyv. Ettől érzi ugy az ember magát mint egy albérlő, vagy egy huszadrangú valaki.
Mindenesetre én magamra főzök, aztán le van sz.rva. A kérdezőnek is ezt ajánlom.
Ajánld fel anyukádnak (szójakockás), hogy te majd bevásárolsz hetente egyszer. Odaadják a pénzt, összeírják, mi kell, és beleteszed még a kosárba amit enni akarsz.
Pofám leégne, ha mindenért a számat tátanám. Ha különleges igényeid vannak, ami a családot többi tagját nem érinti, akkor emeld fel a s.egged, és VEDD MEG!!!
Gratulálok a sok iq negatív embernek, aki ilyen mocskos bunkó módon válaszolt.Nekem pontosan az ilyen emberektől kell hánynom.
Természetesen tisztelet a kivételnek, mivel nem az állásfoglalással van a gond,hanem a megnyilvánulás módjával.
Nem tudom hogy a kérdező fiú e vagy lány, de mindegy is. Ha van rá pénzetek, akkor ne itt háborogj,hogy édesanyád elfelejti/nem törődik azzal az étrenddel amit követni szeretnél,hanem menj el bevásárolni, és bizony csináld meg magadnak, hiszem a család többi tagjára ő főz, nem várhatod el hogy neked speciális étrendet állítson össze.
Viszont, abban az esetben ha nincs pénzetek rá, akkor kérj tőle elnézést(illetve mindkét esetben tedd meg), és a meglévő keretből próbáld kihozni a számodra legmegfelelőbb ételeket.
Nem tudom amúgy, hogy itt a legtöbben milyen szülő mellett nőttetek fel, de nekem anyukám még munka mellett is szívesen főzött nekem és a testvéreimnek, és örült, ha az ő finom főztjét ettük, nem pedig rabszolgaságnak tekintette, hogy főtt ételt tett elénk.
Pedig én is és a nővérem is vegetáriánusok voltunk egészen fiatalon is. Nekünk legtöbbször főzött valami főzeléket, meg összedobott apumnak meg bátyámnak valami húsos kaját. És nem csinált belőle akkora gondot.
Kedves Kérdező! Azt gondolom, ez kommunikáció és szervezés kérdése.
1. Kommunikáció
Először is anyudnak meg kell értenie, miről van szó. Mondd el neki, hogy milyen a Te általad elképzelt "optimális étrend", akár mutathatsz neki olyan weboldalakat, könyveket vagy bármit, ami ezzel foglalkozik. Ez az egész az emberi test működéséről szól, ami hétköznapi nyelven is érthető.
2. Szervezés
Készítsetek tervet. Legyen bevásárlási, főzési terv, amely a lehető legkevesebb gondot okozza a családi életben. Ez a hozzáállás, mint a nevében is benne van, "tervszerű", viszont pont ezáltal kiszámítható is, ami biztonságot ad (mi van otthon, mit kell ma / holnap megvenni, miből kell "feltölteni" - de mindig tudjátok, hogy mi lesz a következő napokban, így tudjátok is a következő lépést). Lehet, a tervszerűség pont (a tervnek való) megfelelőség miatt macerás, de ez az áldozat a "valamit valamiért" felfogásban. Az ember ölébe ingyé' nem pottyan semmi sem, főleg nem az egészség ...
Idővel persze az is elképzelhető, hogy konyha-reform lesz nálatok, de ez már olyan sci-fi :D
Remélem hasznos tipp volt.
Azoknak a hozzászólóknak, akik firtatják, "hogy mit szól bele a kis vakarék", meg hogy "örülj, hogy kapsz enni", hovatovább "sokba kerül" és egyebek:
- A kérdező sehol nem írta, hogy mennyiből gazdálkodnak. Az, hogy sajnos nagyon sok családnál szinte csoda a hónapról hónapra megélhetés, még nem ok arra, hogy ezt más emberre is kivetítsétek. Sajnos 2010 Magyarországa erről szól ... Máshol jobb. És szintén máshol pedig rosszabb. Ez szerintem egy olyan dolog, amit a jelenben elfogadunk, hogy ez van, és a jövőben pedig teszünk azért, hogy jobb legyen - egyén és közösség szintjén is.
- A Kérdező (gyerek) a véleményünket kérte, hogy mit szólunk hozzá. Leba.szás helyett nem járunk jobban mi is és ő is, ha rávezetjük a helyes útra?
További szép estét Mindenkinek!
21:55
Képzeld, azt teszem. Megveszem, és megcsinálom.
Mindenesetre még mindig nem értem miért olyan nagy kérés hogy a saját anyámnak jusson már eszébe bedobni azt a sz.ros doboz szóját a bevásárlókocsiba, ha úgyis a tescoba vásárolgatnak minden egyes héten. Csak a karját kéne kinyújtani. Ez a különleges igény? A férje különleges igényeivel miért törődik? Ennyi erővel neki is el lehetne mondani hogy húzzon el azt vasároljon magának. Nagyon büszke lennék anyumra ha megtenné.
Egyébként elég bajos lenne a bevásárolgatás egyedül,ugyanis kocsival járnak és van hogy annyi sz.rt vásárolnak össze hogy csak két fordulóval lehet behozni a kocsiból. Szerinted ezt egyedül haza tudnám cipelni?
Elég érdekes hozzáállás. Ha a gyereked kérne valami apróságot hogy vedd meg, és amúgy is mennél vásárolni, akkor nem vennéd meg mondván hogy "ha kell akkor másszon el aztán vegye meg magának"? Basszus ekkora szivességet még a szomszédjainak is megtesz az ember, nemhogy a saját gyerekének...
húúú, te aztán kaptál oltást rendesen... Én megértelek, nálunk is ez volt, és nem azért mert nem volt pénz csirkemellre, mert ha csirke is volt, az is pörköltnek, nem grillezve, mellé sültkrumpli, nem saláta. Azán elkezdtem főzni magamnak, nem várhatom el, hogy midnenki az én kajámat egye.
De ha még sulis vagy, ne várja el tőled sneki, hogy elmenj dolgozni, azért, hogy megvehesd magadnak a kaját.
Midnenki csak ossza itt a észt, de nem hinném, hogy ők dolgoztak gimi közben, hogy kajáljanak. Az egészséges étkezés természetes kéne legyen midnen családban, de midnenhol a rántotthús, pörkölt, tészta, krumpli a szokás, pedig ezek se olcsóbbak, mint az egészséges kaja.
Próbáld kihozni a legjobbat a helyzetből, egyél kevesebbet midnenből, sportolj, aztán úgy kihúzod addig, amíg nem lesz külön kajára pénzed. A sok rosszindulatúval ne törödj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!