Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek az baj, ha étkezés...

Szerintetek az baj, ha étkezés miatt csinálok cirkusz otthon?

Figyelt kérdés
Én rendszeresen sportolok, nem mindegy, hogy mit eszek. Anyámnak mindig mondom: alacsony zsírtartalmú kaják, csirkemell minden nap. De mindig elfelejti, mikor ez nekem nagyon fontos. Nem bírja felfogni. Én vagyok túl szigorú, vagy igazam van?
2010. okt. 18. 20:55
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/105 anonim ***** válasza:
74%

ma 22:11 Azért te egy eléggé sz.arházi gyereknek tűnsz, így a kommentedből.

Én is gyalog járok vásárolni (nő létemre), nagy kaland. Biztos nem véletlen, hogy anyukád nem úgy ugrál, ahogy te fütyölsz.

2010. okt. 18. 22:15
 42/105 anonim ***** válasza:
21%

22:15-ös

Az az ugráltatás hogy vegyen már meg egy doboz szóját? Ez neked ugráltatás? tudod mi az ugráltatás ? Az hogy anyámnak lázas betegen is apámnak kell főzőcskézni (ha épp nem vagyok itthon...ugyanis a héten kemény 3 napot töltök itt) mert egy tojásrántottát nem képes magának megcsinálni. Sőt, arra nem képes hogy a mikrós pizzát berakja a mikróba és menyomja a gombot, ezt is másnak kell megcsinálnia. És én ugráltatom anyámat? Hát te h.lye vagy... Azt is megnézném hogyan cipelsz haza egy egész csomagtartónyi kaját. Egyáltalán visszaolvastad hogy mire válaszoltam vagy csak random ideírkálsz? Amúgy képzeld én is gyalog járok vásárolni magamnak. Elnézést de 15 kg, és úgy kb 6 szatyor felett nem bírom el. De te biztos igen...

A sz.rházi meg te vagy. Kár ezért a primitív stílusért.

2010. okt. 18. 22:23
 43/105 anonim ***** válasza:
78%

Ha van pénzetek megvenni a csirkemellet, akkor talán próbáld meg megüzletelni anyukáddal, hogy legalább néhány naponta főzzön neked külön kaját. Akkor nagy mennyiségben, és te azt eszed legalább háronm napig. Lehet hogy unalmas lesz ugyanaz a kaja annyi ideig, de valamit valamiért. Ez a verzió akkor érvényes, ha még nem tudsz főzni. Bár egy párolt csirkemellhez nem kell nagy tudás.

Ha rosszabbul álltok anyagilag, akkor gondold át milyen kaja fér bele még az általad elkébzelt étrendbe, azt beszéld meg anyukáddal, és vagy főzd meg magadnak, vagy ugyancsak kérd meg, hogy főzze meg neked mindig néhány napra.

De az valóban fontos, amit már egy korábbi válaszadó írt. Mond el neki miért van az étrendváltoztatásod. Milyen eredménye lesz ha úgy tudsz enni ahogy te akarsz, és milyen lesz ha nem sikerül. Ugyanis az ember mindent szivesebben csinál meg úgy, hogy tudja az értelmét, tudja hogy miért csinálja.

Ha nem elvárod a külön kaját, nem balhézol érte, hanem kéred, megbeszéled, sokkal eredményesebb leszel. és ami fontos, akár hányszor megfőz neked külön anyukád, ne vedd természetesnek, hanem köszönd meg neki minden alkalommal. És őszintén, szívből, nem csak odamondva. Ha így csinálod, meglátod, egyre szivesebben meg fogja neked csinálni a kajáidat.

2010. okt. 18. 22:37
 44/105 anonim ***** válasza:
94%
Csinálj magadnak hüvelyesekből bab, lencse valamilyen salit abba sok a fehérje ami kell a sporthoz és nem olyan drága mint a sovány hús minden nap, halféléket is ehetsz kibontasz magadnak 1 szardinia konzervet és nincs gond, túró, szója is jó. Nem kell mindennap hús és te is elkészitheted magadnak.
2010. okt. 18. 22:41
 45/105 anonim ***** válasza:
87%

ma 22:23

Hát figyelj, bocs, ha primitív voltam. De én nem bírom ezt a rinyálást. Fel sem fogjátok, hogy gyakorlatilag minden feladat az anyátok vállán fekszik, és ilyen piti sz.arságokért tépitek a szátokat.

Amikor én gyerek voltam (30 éve), általános iskolában meg volt tiltva, hogy a gyerekek téliszalámit meg banánt vigyenek uzsonnára, mert a többi gyereknek nem telt volna, csak zsíros vagy vajas kenyérre.

Ha kaptunk egy kis zsebpénzt, örültünk neki, hogy valami apróságot megvehettünk, egy rágót vagy egy kis csokit, de hidd el, ha az anyánknak hisztiztünk volna otthon, hogy nekünk ez kell meg az kell, ráadásul neki ezt kötelessége elénk rakni, a fantáziádra bízom, mit kaptunk volna - de nem szóját meg nem csirkemellet.

Ötödikes korom óta minden nyáron dolgoztam valamelyik gyárban, hogy legyen iskolaköpenyre, meg cipőre.

Ennek fényében én nem tudom a problémátokat olyan súlyosnak venni. Anyukád nem vett meg neked egy zacskó szóját? És te mi mindent mulasztasz el otthon? Minden háztartási munkának elvállalod a felét, hogy ilyen határozott igényekkel lépsz fel?

Talán tényleg durván fogalmaztam, (ezért ismét bocs), de te meg végtelenül idegesítő vagy a hisztiddel.

2010. okt. 18. 22:51
 46/105 anonim ***** válasza:
94%

"Azt is megnézném hogyan cipelsz haza egy egész csomagtartónyi kaját"

Megnézheted, de el is mondhatom: van néhány erősebb szatyrom + hátizsák, aztán irány a bolt. Nem mondom, hogy könnyű szétnyitni az ujjaimat, amikor a kapuban lerakom a szatyrokat, de hazaviszem, mert más nem hozza utánam.

2010. okt. 18. 22:53
 47/105 anonim válasza:
100%

22:51

Teljes mértékben igazat adok neked. Nálunk is ez van, ma volt pont veszekedés, h mindent én ( az anya) csinálok itthon, takarítás, főzés, minden. És páromnak nem tetszett a vacsora, mert nem hús volt. Megmondtam, nem tetszik? Akkor innentől te főzöl és csinálsz itton mindent, és én majd meg henyélek, ahogy ő csinálja mindig. Nem magam miatt főzök, hanem a családom miatt, el vagyok én egy szendviccsel is...

A kérdezőnek meg nem esne le a karkigyűrűje, ha odatenné magát kicsit otthon és lehet anyuci másképp állna a dologhoz, ha nem anyagi okoból nincs csirkemell.

2010. okt. 18. 23:03
 48/105 anonim ***** válasza:
97%
Az édesanyám rengeteget dolgozott értünk. Nem volt mindig ebéd, mégse nyávogtunk soha, s legfőbb, nem bántottuk soha Őt. Hanem megcsináltuk magunk. Én ötödikes koromban már megcsináltam a rántottát, tükörtojást, madártejet, palacsintát...Amit kívántam. Az öcsém a pizzát, körözöttet, amit tudott .Mert felértük ésszel, hogy nem ártani akar nekünk, hanem értünk dolgozik, s ő is ember, s nem képes mindent megcsinálni. Ezért mindenben segítettük Őt, nem követelőztünk, mint egy kiskirály.
2010. okt. 18. 23:06
 49/105 anonim ***** válasza:
26%

ma 22:53

Én meg elnézést kérek ha idegesítelek a 'rinyálásommal". hidd el, amúgy nem a szójakocka körül forog az életem (ami mellesleg 180 forint, és 3 étkezésnyi kaja jön ki balőle, de ez mellékes:)), csak hozzászóltam a témához. Nagyon sajnálom hogy ilyen gyerekkorod volt, nem lehetett leányálom, nekem sem volt az, de ezt nem részletezem. Mindenesetre úgy beszélsz mnitha az lenne a normális hogy úgy kell kajára összekuporgatni a pénzt, meg egyebek. Sajnálatos hogy ilyesmi megtörténhet, pláne egy gyerekkel. Sajnos sok leendő szülő nem fogja fel a gyerekvállalás súlyát, és nem megfelelő anyagi körülmények közé szülnek gyereket. De ez se a témához tartozik.

Amit mondtam nem hisztinek szántam, mégha annak is tűnt. Elhiheted hogy legkisebb problémám is nagyobb a szójakockás incidensnél, csak ez is egy apró kis bizonyíték a sok nagyobb mellett arra hogy anyám mennyivel előbbrevalónak tart mindent mint engem. Gondoltam nem tul nagy pofátlanság az a doboz 180 ftos szója, ha apám olivabogyót, csirkemellet, meg szarvashúst eszik. Tehát leginkább ezen vagyok kiakadva. Ha nem érted meg, akkor ez van, annyira nem is lényeges hogy megértsd, csak leírtam mert épp témába vágott. A kérdezőnek szántam a mondókám nem neked. Ha idegesít ne olvasgasd, mert fel fog menni a vérnyomásod:)

Na jóccakát

2010. okt. 18. 23:08
 50/105 anonim ***** válasza:
69%

ma 23:08

Kösz, hogy aggódsz, de megnyugtatlak, semmi baja a vérnyomásomnak:)

Akkor tisztázzuk: NEM a szójakockáról, NEM a nehéz anyagi helyzetről szól a TE történeted, hanem arról, hogy utálod az apádat, és irigy vagy, hogy anyukád többet megtesz érte, mint érted. Ennyi. Jó éjt.

2010. okt. 18. 23:12
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!